Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (44)

plakát

RocknRolla (2008) 

Všichni herci, včetně Rodena (který má obvykle všude jeden výraz), mě příjemně potěšili... Co ale nechápu, proč není vidět v žádném aktuáolním dobrém filmu úžasná Thandie Newton.

plakát

Rozbitý svět (2012) 

Výborné herecké výkony dětí i dospělých, dobrá psychologická propracovanost postav a velmi nepoutavý obsah snímku, který může leckterého diváka odradit.. Takhle si představuju drama roku!

plakát

Tohle není Kalifornie (2012) 

Velká filmová lahůdka. Mapuje nejen historii skateboardingu, ale život a myšlení mládeže v průběhu 70. - 90. let v NDR. Navíc má vynikající soundrack.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

pecka jako blázen, nechápu tak nízké hodnocení... Nebo možná chápu :)) ...Komu se to líbilo, zkuste Onion Movie a Pain and Gain ;)

plakát

Gravitace (2013) 

Od prvního traileru film budí v lidech kontroverzní reakce... Po každém puštění ukázky v kině je slyšet šepot, má potenciál vyvolat v divácích zájem. Cuarón je puntíčkář, jak jsme viděli v jeho dřívější tvorbě.. Gravitace je vážně vypyplaná (i přes fyzikální nepřesnosti.. mám pocit, že někteří na to jdou jenm aby je odhalovali...). Velmi se těším, s čím přijde režisér dál.. A S. Bullock byla po dlouhé době dobrá, a to jsem se jejího obsazení dost bála..

plakát

Kapitál (2012) 

Kapitál byl pro mě jedním z nejlepších snímků podzimu. Podobným intelektuálním snímkům se obvykle směju pro jejich pseudointelektuálnost :).. Tehhle mě však chytnul od začátku. V oblasti bankovnictví se neorientuju a nijak zvlášť mě nezajímá - proto jsem byla překvapená, jak poutavou formou byl natočen... Občas nám režisér servíroval fakta moc jednoduše (kritizované vyobrazení nejzásadnější transakce, neustálé opakování "mám čmuchat dál"...), závěr mohl být také lépe vyladěný.. Navíc jsem si díky filmu vzpomněla na výborný Den zrady :).

plakát

Den zrady (2011) 

Výborný scénář, skvělý Clooney a (tradičně) dokonalý Gosling.. Evan Rachel Wood se mi nelíbí, na 20 nevypadá a její herecký výkon mě opět nepřesvědčil. Celý film pěkně šlape, je srozumitelný i pro ty, co neznají volební systém v USA. Film za 4 hvězdičky, 5. je kvůli mojí fascinaci Goslingem.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Snímek se točil v Paříži, ačkoli se odehrává v Brooklinu, protože pro Polanského je americká půda stále příliš horká :))... Dlouho jsme se v kině kolektivně tak strašně moc nezasmáli... Zejména Christoph Waltz mě bavil od začátku do konce... Herecké výkony byly, jak se dalo čekat, excelentní.. Určitě si to dám v dohledné době znovu. Mimochodem zkouknout v jednom dni Perfect Sense, Huga a Carnage byl též masakr.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Jak už tu bylo zmíněno, Hugo je hlavně poctou filmu jako takovému.. Výborné dětské herecké výkony (Asa Butterfield se dobře zapsal už v Chlapci v pruhovaném pyžamu), nejlepší 3D, co jsem kdy viděla, kupodivu ani Cohen mi tolik nevadil.. Mám velkou radost z tolika Oscarových nominací... Je zajímavé vidět režiséra jako je Scorsese v trochu jiném žánru, než jsme zvyklý. Nutno podotknout, že skvělý herecký výkon předvádí i Cohenův pes..

plakát

Přepadení (2010) 

Toto pro mě byla největší pecka letošního FFF (a bohužel jediný film z FFF, na kterém nás nebylo v sále víc jak 20). Líbilo se mi, že jsem nebyla emočně vyladěná pouze s pasažéry letadla, jako u většiny podobných snímků, ale mohla jsem sledovat i politické zákulisí střízlivým okem. Při závěrečných titulkách jsem snad slyšela tlukot srdce pána, sedícího přede mnou... Filmu nemůžu nic vytknout. Tak jsem mrkla na režiséra, že bych od něj zkoukla ještě něco... Zjištění, že takový nářez je teprv jeho druhým snímkem bylo fascinující. Jméno Julien Leclercq budu pečlivě sledovat.