Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Rambo II

Rambo II (1985)

No tak tohle je pro mně klasika. Rambo válečný stroj přichází z vězení a vrhá se do akce, která mu má přinést svobodu. Americké šerifi vyměnil za vietcong a ruské zabijáky, Les vyměnil za hustou džungli, místo zneškodnění nepřítele zde nemilosrdně zabijí. V prvním díle byla zmíňka o Vietnamu všude a tak už nemusíme představovovat jak to asi vypadá když jde Rambo do války. Je tu vše Gerilova válka - tichá likvidace nepřítele v džungli ať už nožem, šípem nebo rukama. Nechybí ani to mučení a vyslíchání na El. proudu, Atmosféra Vietnamu a záchrana zajatců je perfektní. Nechybý ani perfektní závěr v podobě náletu vrtulníkem a nechybí ani M60. Rambo měl vše co jsem očekával. Film mě doslova nadchl a i když jednička je suprová tak tohle je pro mně nejlepší Rambo díl ze všech.

Pearl Harbor

Pearl Harbor (2001)

Já myslím že skvělí né? Poměrně dobrý příběh, sice trochu protahované především začátek, ale jak začne útok tak to je něco. Při útoku na přístav se mě tajil dech. Jedny z nejlepších efektů co jsem ve válečných filmech viděl. Ta skvělá kamera. Zákulisí útoku vylepšený bojem nad kanálem s nácky a jako bonus skvělá pomsta v podobě náletu a následné přistání v Číně a pozemní bitva pilotů, a super drásající závěr. Nálet který byl v bitvě o Midway ukázán jen na oko, věnovaly tomu dost prostoru. a hudba: No Hans Zimmer - prostě nářez. Asi nejlíp podařený filmový Remeke.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

No co k tomu dodat. Film je svou kvalitou na nejvyšším schodě,, Těžko soudit který film je ten nejlepší. Tady je všechno, Scénář, režie, kamera, herecké obsazení a především výkony. Andy je něco jako u nás Kajínek. Na rozdíl od něj si našel cestu ven a dokonce si zajitil poměrně velké odškodné,, alepoň něco málo za zničený život. Tohle je naprosto dokonalý film.......