Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Nespočítám, kolikrát už jsem to viděla. Ale když Théoden říká "Kupředu! Nebojte se žádné tmy! Vzhůru! Vzhůru, jezdci Theodénovi!", dostane mě to vždycky úplně stejně. Tolik čistého přátelství a lásky, moudrosti spolu s epickými bitevními scénami, úžasný scénář a dokonalá hudba... Vždycky si říkám "To snad ani nemůže být pravda? Jak se to vůbec stalo, že někdo natočil něco tak úžasného?" Pán Prstenů je prostě skvost. Nejde slovy vyjádřit, jak moc miluju tenhle film. Ale kdybych si měla vybrat Pána Prstenů (celou trilogii) nebo všechny ostatní filmy, co kdy byly a budou natočeny, beru Pána Prstenů.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Po přečtení knihy před filmem smekám ještě víc. Filmové adaptace knížek často dopadají nevalně, tvůrcům Atlasu mraků se ale podařilo vytěžit z knihy maximum. Místy se film odkloňuje od předlohy, ale narozdíl od zmršených Harry Potterů a jim podobných to tady vůbec nevadí, naopak, tady se podařilo výbornou knihu přetavit na absolutní filmový skvost bez jediné vady na kráse. Tohle je prostě film století (nebo minimálně rozhodně nejlepší počin od Návratu krále :)). Jednoduše 100%.

Harold a Maude

Harold a Maude (1971)

"Licence, lady?" - "I don't have one. I don't believe in them." Nádherný nadčasový snímek o smrti a hlavně o životě. Skvělá ústřední dvojice nakopává zadek předsudkům. A k tomu krásný soundtrack :) "Go and love some more."

Naušika z Větrného údolí

Naušika z Větrného údolí (1984)

Krásná animace a dokonalá hudba (dynamická jako ze staré počítačové hry i nádherné klavírní skladby), ale hlavně strhující a úchvatný příběh s poselstvím. Postapo, ekologie, středověká fantasy, tanky a extrémní entomologie.