Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (219)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Šinkaiovú tvorbu sledujem už od začiatku: Páči sa mi ako narába s naratívom, ako sú jeho príbehy významovo bohaté a preplnené a to čo sa javí ako jednoduchý príbeh má omnoho komplexnejšie odbočky a samozrejme aj komplexnejšiu príbehovú štruktúru. Jeho Garden of Words považujem za vrcholné dielo jeho tvorby. Kedy všetko čo bolo komponované pred tým v náznakom nadobúdalo v GOW jasnejšie kontúry a tvary. A hlavne zbožňujem ako animuje vodu. Your name. je ale tým pádom vrchol jeho celovečernej tvorby. Citlivý príbeh s množstvom nuáns a pekným vyvrcholením a hlavne sympatickou ústrednou dvojicou. Cestovanie v snoch do života niekoho iného, ovplyvňovanie času a paradoxy, a hlavne trochu tej mytológie a astrofyziky. Naozaj krásne a v tomto prípade musím vyzdvihnúť aj silný pesníčkový soundtrack( čo je niečo čo u filmoch moc nemusím) ktorý sa mi tu príjemne dostával pod kožu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

To se tak jednou koukám na žebříček anime po delší době a na co, že bych se to mrknul a tu najednou na mě vykoukne tato novinka. TOP1. Vážně? Sice na japonské anime filmy nekoukám, ale dám tomu šanci, když to má takové hodnocení. Inu, zklamaný nejsem, ale troufám si říct, že pod drobným hypem tu operujeme. Jisté atributy tomuto filmu nejde sebrat: Nežná citlivost, takové to dětinské romantično, roztomilá poetika života a hlavně se klade důraz na hlavní dvojici; vedlější postavy jsou téměř nepodstatné. S těmito klady se nakládá opatrně a jemně pohrává. Napínavějších scén a velkého rozuzlení se překvapivě pro mě moc nedočkáváme, ale kde nepomůže atmosférický vizuál, tak podrží děj melodická hudba. Z těchto popisků už téměř každý vyčtě, že u mě zvítezila rozhodně forma nad obsahem. Pro tahleta drobná cestování časem a hraní si s paradoxy nemám úplně pochopení, takže jsem uvítal, že jsme se v tom fyzicky moc nepatlali a nerozebírali. I přes tento katalyzátor je příběh bohužel ne moc složitý, poměrně předvídavý a konec, i když mi vyvolal mírný úsměv na tváři, tak mě nijak neohromil a nijak vnitřně nenaplnil. Hlavní postavy jsou fajn, ale pouze fajn a rozhodně ně nijak zapamatováníhodné. A tím tak nějak, minimálně prozatím, končí můj výlet do filmových vod japonského anime. Výletu rozhodně nelituji, ale věřím, že se dočkám i o kapánek lepších. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší anime film dle Rotten Tomatoes? No ačkoliv všechny další místa zabírá Mijazaki a jeho úchvatné starší kousky, nelze s tím nesouhlasit. Už sakra dlouho jsem neviděl nic takhle kouzelného, takhle hlubokomyslného a do anime podoby po dramaturgické stránce naprosto bezchybně zpracovaného (jestli vznikne film, asi nechci být u toho :D). Je pravda, že v tomhle žánru nemám tolik nakoukáno a anime seriálům se cíleně vyhýbám, ovšem jakmile jsem si zvykl na pověstný japonský koncept vyprávění, tak jsem byl naplno vtažen do děje. Půlku práce odvede nádherná podmanivá hudba..někdy velice hravá a v určitých momentech dokáže perfektně vygradovat neskutečné příběhové situace, které se rozhodně nevyplatí zjišťovat dopředu. Nic víc netřeba dodávat, pokud bych měl doporučit jeden anime film a nebyla by to Princezna Mononoke, bylo by to toto. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Šinkaiův celovečerní film a rozhodně jeden z nejlepších animovanejch filmů 21 století. To přirovnání k Life is Strange je docela dost na místě ( Časově nekoherentní svět, předzvěst pomalu se blížící katastrofy ). Doufám, že se v příštím filmu Šinkai už ale tématicky pohne dál. Téma odloučení na pozadí platonické lásky je sice fajn, ale už by to chtělo změnu. A nebo ne? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)
  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)

Reklama

Reklama