Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (7)

Pán času

Pán času (2005)

100% britské dokonalosti. Malinko mi vadí změna představitele Doctora, ale Matt Smith se začíná dobře vybarvovat. Pokud Moffat udrží na uzdě svoují touhu po spektakulárních spektáklech, o osud seriálu se nebojím. EDIT: Tak po konci 6. sezony musím jednu hvězdičku ubrat. Ať už někdo vezme Moffata po hlavě! Velmi dobře to popsal Djkoma... Finále 7. sezony je sice dle mého názoru nejlepší za Moffatovi vlády, ale to pořád znamená, že je vlastně poloviční oproti Daviesovým... Dřív tento seriál překvapoval, okouzloval, děsil, dojímal, bavil, a teď se klopotně vleče a úporně se snaží o jakýsi ponor, který by se snad hodil do kresleného seriálu, ale působí směšně ve srovnání s naprosto přirozeným pojetím postav, které dokázal Davies & co. Dřív jsem si myslela, že tomu chybí charismatický Tennant, ale tím to není. Je to mnohem horší - vytratily se nápady, vytratily se zajímavé postavy (postavy? vždyť už je tam jenom sólista Doktor a jeho loutky) a schopnost vmáčknout do šíleného děje něco tak realistického, že vás to zabolí a jen zíráte...

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Moje srdeční záležitost. Série 4. - 7. jsem zhlédla teprve poměrně nedávno, a musím říct, že Buffy je druh seriálu, u něhož se kvalita postupem času zvedá. Tedy ne že by ta romance s Anglelem nebyla zajímavá, ale po jejím skončení se seriál stočil do jiných vod a do vyšších kvalit.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Co dodat? Všichni jsou mrtví, Dave. Všichni, i božský Kája. Všichni jsou mrtví.

Sherlock

Sherlock (2010)

Výborná věc. Je vidět, že Moffat a spol. jsou opravdoví fanoušci Holmese, v dílech je spousta odkazů na klasické povídky, které znalec cyklu pozná. Oba herci v hlavních rolích jsou skvěle vybraní. Cumberbatch je dokonalý Sherlock, Martin Freeman je v 2. sérii snad ještě lepší. Oceňuju pojetí postav Mycrofta a Lestrada - v mnohém odlišné od původního cyklu, a přece v tom důležitém stejné.... Jenže pak přijde třetí série a otázka: Co to sakra mělo být? A pak Přízračná nevěsta... A pak čtvrtá série... No ze sympatií zaokrouhluji nahoru, takže 60%

Dexter

Dexter (2006)

Vyjímečný seriál podle vyjímečné předlohy. Na M.C. Halla se moc dobře kouká a ještě k tomu je to výborný herec. I po 6. sezoně si seriál drži svou kvalitu, i když v mnohém "vyměkl". Nutná daň vývoji postavy Dextera, který už není oním bezemocinálním psychopatem z 1. sezony.+++ No, 7. sezona je v proudu a já jen konstatuju, že člověk může být vždy překvapen. Paráda.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011)

Tohle se prostě musí vidět. Něžné pohlazení po duši, kde kladní hrdinové jsou kladní, ale přesto rozhodně ne nudní, a záporákům musíte občas trochu fandit, protože jsou to taky lidi se svými touhami, láskami a bolestmi. Prostě krása, ve které se, pravda, občas někomu vyrve srdce z hrudi. Doslova. Na rozdíl od Grimm zde tvůrci naplno využili možnosti, které jim téma nabízí. Pohádkový svět je trochu změněný oproti klasickým pohádkám, ale ve všem podstatném zůstal stejný........Nikdy ještě nebyla zlá královna takhle uhrančivá a krásný princ je nejen hodný, ale i odvážný a akční. Ano, občas jsou triky trošičky slabší, ale plně to vynahrazuje příběh a invence.