Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, 2 roviny děje, civil, kde se charaktery vyvíjí a snaží se změnit a pohádková, kde jsou pravé charaktery postav. Příběh mě pohltil hrozně moc, jsou tam slabší chvíle, ale to seriálový milovník rád přehlídne a když ho děj nadchne a pohltí, tak tyto hluchá místa přejde. Jennifer Morrison si tímto seriálem vysloužila čestné místo v top herečkách, zejména oceňuji dramatické scény, když už vše téměř vzdává, ale pak se to v ní zlomí a jde do toho na plno. Strašně mě v tomto seriálu baví postava Rampelníka (Rumpelstiltskin) ztvárněná Robertem Carlylem, taková mírně zvrácená postava, kterou jsem si oblíbil svou výstředností a domýšlivostí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Pohádkové části na mě působily trochu uměle ("papundeklová" výprava), takže mě příliš neoslovily, na rozdíl od té civilní části. Ta se mi líbila hodně. Zatím tedy lehce rozporuplné pocity, ale Robert Carlyle mě rozhodně navnadil na další díl. / Po třetím dílu hodnotím seriál velmi kladně. Má to zajímavý nápad, děj se slušně rozjíždí, zkrátka taková příjemná oddechová podívaná. Jen by to chtělo více Roberta Carlylea. / Mé přání se vyplnilo ve čtvrtém dílu, kde měl Carlyleův Rampelník hodně prostoru. Možná i díky tomu jde zatím o nejlepší epizodu. Stále více mě příběh vtahuje, zamlouvá se mi propojování mnoha pohádek a zároveň vyobrazení moderní verze slavných postav z pohádkového světa. Vskutku nápadité a do detailu propracované (což se ovšem stále nedá říct o mnohdy až směšné "pohádkové" výpravě, triky atd. ten dojem trochu kazí). / Seriál bohužel s přibývajícími díly ztrácel na zajímavosti, takže jsem to už v průběhu první řady vzdala. Necelá 1. série - 60% --- Nejoblíbenější postava: Rampelník / Mr. Gold (Robert Carlyle) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už sa konečne k tomuto seriálu trošku vyjadrím. Mám ho poriadne napozeraný a sledujem ho aj ďalej. Ale myslím si, že každá séria by si zaslúžila iné hodnotene. Tak poďme na to: 1. séria - U mňa je to za 5* Všetko bolo veľmi dobre premyslené, mali sme tu veľké množstvo postáv, ktorým nechýbala logika, mali zaujímavé príbehy, ktoré nás presvedčili, aby sme to sledovali ďalej. A keď to skončilo, chcel som len pokračovanie, pretože to bol jeden z najlepších seriálov, ktoré som kedy videl. 2. séria - Mal som trošku zmiešané názory. Prvá polovica bola rovnako vynikajúca ako prvá séria a dávala nám viac zaujímavých nápadov a skvelých postáv. Stále som mal pocit, že tu máme Once Upon A Time, ktoré vie narábať s postavami a vie ich zapracovávať do svojich príbehov. V druhej polke (po smrti Cory) to nejde dole vodou, ale nebola podľa mňa až tak zaujímavá ako prvá. Mala už svoje slabšie momenty a najmä sme tu mali aj pár postáv, ktoré dokopy nikam nesmerovali (najmä Tamara) a celé to len zdržovalo. Ale stále som chcel vedieť čo bude ďalej. Celkovo dávam 4* 3. séria 1/2 - delenie robím z toho dôvodu, že mám rozdielne názory na jednotlivé polovice. Prvej dávam 5* Silný príbeh, veľmi zaujímavé rozuzlenie, máme tu síce menej postáv ale nikto sa v tom nestráca, dej sa nesústredí na Storybrooke a konečne som mal pocit, že seriál posunul niekam inam. Okrem toho Peter Pan bol jedna fantastická postava. Doteraz si myslím, že záverečný diel keď Emma s Henrym opúšťajú Storrybrooke mala byť poslednou bez poslednej minúty. 3. séria 2/2 - Dávam 1* - Toto bolo veľké sklamanie po veľkých očakávaniach. Postáv je málo, Zelena je príšerná postava, ktorú mám chuť vyraziť, celé to pôsobí hlúpo, nedáva vôbec zmysel a vyzerá to, že tvorcom došli dobré nápady. Veľké sklamanie a dokonca som si hovoril, že si novú sériu ani nepozriem. 4. séria 1/2 - 5* Toto vyzerá ako keby sa konečne tvorcovia prebudili a dali nám obrovský hit od Disneyho (Frozen) do ich vlastnej formy a bolo to fantastické. Zaujímavé a uveriteľné postavy, dobré zvraty a skvelé momentky. Plus k tomu sme tu mali Snow Queen, ktorá ako záporák funguje fantasticky a ako divák som s ňou aj súcitil a dokázal ju chápať. Skvelé zakončenie a opäť navnadenie na pokračovanie 4. séria 2/2 (zatiaľ) - odpad! - Zatiaľ asi to úplne najhoršie čo tvorcovia dali dokopy. Nedoprajú čas, aby sa veci vyvinuli, Cruela a Ursula sú postavy, že stačí ich vystrihnúť z deja a nič sa nezmení, Maleficent pôsobí miestami až pateticky a návrat Golda je priam strašný. Dúfam, že sa to zdvihne. A mimochodom - Maleficent vo forme draka sú asi najhoršie efekty aké som videl za posledných 15 rokov. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 6 dílech: Pro mě seriálové překvapení letošní sezóny. K OUAT jsem přistupoval velmi skepticky, ale seriál si mě získal. Kombinace pohádky a reálného světa funguje velmi dobře a nejede se vždy v zajetých kolejích, pohádky se promíchávají dohromady, apod. Po herecké stránce to není také vůbec špatné (holt mám už od House slabost pro Morrisonku), ale nejlepší je jednoznačně Carlyle, který si obě polohy své role velmi užívá. Ale opět se bojím, jaký bude děj druhé série, která je na spadnutí a která může seriál poslat do kopru. 70%. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina (US verze Arabely + Legenda o Mulan + Hook + Alenka v Říši divů + kdo ví, co ještě), jenomže ona je to proklatě zábavná a návyková slátanina. Těžko se na to nedívat, když je většina postav ukrutně sympatických, má to navazující a překvapivě promyšlený a proplétající se děj, lidé i nelidé mají ke svým činům důvody a nejednají bezúčelově, a ten hlavní hudební motiv je tak zatraceně kouzelný! Jediné, co mi chybí, je trošku více vtipu, který by tomuhle seriálu sednul, jak Hookovi hák na pahýl ruky. A abych nezapomněl, dostal za to Robert Carlyle nějakou cenu? Páč jeho Rampelník je absolutně skvělý a já bych klidně bral samostatný seriál jen s ním. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • V pôvodnom scenári sa Emma mala volať Anna. (domca27)
  • Maskérum vždy trvalo 2 hodiny, než proměnili Roberta Carlyleho do podoby Rampelníka. (Dlee)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama