Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (174)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

První díl celkem fajn a další tragédie úplná. Sice se nám tu rýsuje zajímavé pozadí, ale přes umělo-dementní postavy asi nebudu mít na celou sérii nervy. Tady se nám ukazuje, jak by vypadali Avengers bez 200 megového rozpočtu a charismatu Starka nebo Thora - stupidní, nechtěně vtipné (rozuměj trapné) a Whedon potvrdil svou přeceňovanost. Vlastně k tomu nemám víc co říct. Arrow, i když u něho musím taky někdy nechápavě kroutit hlavou (střelba záporáků do našeho anti/hrdiny = muška), tak je podstatně zajímavější a charakterově propracovanější. Nebojí se jít do hloubky. Vlastně se dá říci, že Arrow je na obrazovkách asi nejlepším komiksákem a S.H.I.E.L.D mu nesahá po kotníky. Mohutné propady ve sledovanosti to jen potvrzují. Bublina splaskla. Když Marvel do každého dílu nalije 100 milionů, tak tím možná zakryje dementní obsah a postavy. Možná. P.S: První série nabrala ke konci dech a druhá řada je vynikající. Obrovské zlepšení ve všech směrech. Jsem rád, že seriál dostal další šanci.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Klasika žánru a dnes už legenda. Kdo by neznal osudy Muldera a Scullyové. Na seriál nedám dopustit, i přesto, že další řady jsou slabší, ale i mezi nimi se najde dost skvělých dílů rozšiřující mytologii seriálu. Nemluvě o parádním prvním filmu. S 24 hodinama považuji za nejlepší seriál všech dob.

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

Nádherné, okouzlující, dojemné. Úžasně poetický příběh o nečekaném přátelství za doprovodu podmanivé hudby a krásné barevné animace, které se digitál nemůže rovnat. Co záběr to úchvatný obraz. Arigato, Arrietty.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tři hvězdy za audiovizuál. Fakt super, hlavně podmořské scény. Zbytek je ale bída a recyklace Camerona minulosti. Další věc je, že jde o jeden z nejrasističtějších filmů co jsem viděl. Najednou lze točit bez černochů. Aha, vlastně lidstvo je tam vyobrazeno jako banda zmrdů a to tam musí být jen běloši. Když si tedy dali práci s tím, že každý kmen Navi přiřadili k něčemu z našeho světa, tak to samé mohli u lidí viz rybáři mohli být např. Japonci.Ale chápu, že se razí bílá vina. Tohle mě vlastně u toho filmu sralo víc, než samotná recyklace a kazilo to zážitek.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Sázka na jistotu, nuda, mizerné charaktery podávané přes modely, to vše nezachrání ani především povedený souboj mezi Hulkusterem a Hulkem. Stejně tak by se dalo psát o Tylerově hudbě, jenž zachycuje ve fragmentech Silvestriho motiv, ale jinak jde u těžkou rutinu. Jen to celé podtrhuje onu marnost. Film přinese radost jedině geekům a účetním u Marvelu, respektive Disneyho, jenž má na zimu připravenou další kasovní jistotu a tou jsou Hvězdné války, jenž bude také ždímat, jak to jen půjde. Snad se v tom Abramse neutopí stejně jako Whedon, který od projektu raději utíká. Seriálový Daredevil je kvalitativně na míle daleko od této vyhypované limonády. http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2015/05/avengers-age-of-ultron-filmova-recenze.html

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Seberte mu už tu kameru, kurňa. Ten člověk snad nemá soudnost. Zdeňku, neznám tě osobně, ale díky těmhle "filmům" ani nechci a nějaký ten obrázek o tobě už stejně mám.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Seriálová pecka a uvidíme, co bude dál, proto zůstanu zatím na čtyřech hvězdách. Poznámka : Po třetím díle upravuji na plný počet. Nehorázný nářez a Antony Starr ruluje...vše, co mu stojí v cestě.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Děsná konina, ve které nefunguje snad nic - příběh, scénář, efekty, akce atd. Určitou snahu lze přiznat snad jen hercům, ale...A taky měl někdo pocit, že se po Hyborii cestuje teleportací? S původním Conanem se to nedá vůbec srovnat, nemluvě o hrozné synťákové hudbě.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Ač by člověk mohl původnímu Conanovi lecos vyčítat, tak po shlédnutí nové verze, jsem přidal navíc jednu hvězdičku. Dílo, které přečkalo zub času a to především díky kouzlu předlohy, hercům a neuvěřitelné hudbě Basila Poledourise.

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 1. (2012) 

Nebýt laciné animace ve velkých celcích (Ghibli jsem nečekal, ale i tak), tak mohlo jít o skutečnou pecku. Scénář je vynikající, napsané postavy taktéž a některé scény jsou perfektní až dechberoucí. Dávám plný počet (9/10). Tenhle díl se mi líbil více než druhý a ten na míň jak čtyři ve svým žánru není.