Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (270)

plakát

Everly (2014) 

Přišlo mi to, jak vykradený Tarantino. Ovšem bez té jeho klasické nadsázky to vyznívá opravdu absurdně. Ti co se tu ometají v kometářích hereckými výkony.... Copak na tohle je potřeba nějak extra hrát? Jako taková přehnaně krvavá akce na zabavení s přáteli ok. Ale nic na co bych se podíval znova... Po tomhle začínám opravdu chápat proč je kolem Tarantina taková fanouškovská základna. I béčkový akčňák se musí umět natočit. Hezky tohle sice vypadá, ale jenom na první pohled. Po objevení závěrečných titulků si uvědomíte, na jakou volovinu jste to vlastně koukali (samozřejmě ti, co jsou příliš zaměstnáni slintánim nad poodhalenou Salmou Hayek a stříkající krví asi ne)

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Hezké a kvalitní, ale místy i zdlouhavé a nudné. Nevidím v tom tu celkovým hodnocením avizovanou skvělost. Přestože je to dobře provedená a inteligentní adaptace x-menů, je na můj vkus moc ukecaná a vážná i tam, kde být nemusela. Postrádá to tu lehkost prvních dvou filmů.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Naprosto neotřelé hlášky a humor - na konzervativní americké publikum až občas nezvykle úchylný :-). Charlie Sheen ve svém živlu. Na něm to dost stojí a bohužel i padá s tím, jak ze seriálu odešel. Ony se ty vtipy stejně v průběhu času už víceméně opakovaly a Jake už rozhodně v osmé sérii nenaplňoval atribut "půl chlapa", takže nebylo by od věci to prostě ukončit. Každopádně jsem přesvědčený, že mohli najít spoustu lepších lidí než neherce Kutchera, aby zaplnil místo po Charliem. Jeden poznatek: slovenský dabing je o dost povedenější než ten český.

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Zajímalo by mě, jak vypadala původní verze bez cenzury.... Tady mě už při prvním zhlédnutí onehdy zaskočily nečekané střihy, skoky v příběhu a zvláštní vývoj událostí. Mám takový pocit, že si s tou finální verzí už moc poradit neuměli, nebo snad neměli už prostředky. Jiří Menzel mě jako herec opravdu nedostává, ale jinak to mohlo mít věhlas i za hranicemi, škoda. Pár momentů je skvělých a nezapomenutelných.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Dynamický film s řadou kvalitních herců a taky spoustou klišovitých scén. A kyberpunk monstry - také pramálo originálními. Podle mě lehce předvídatelný a s nevyužitým potenciálem jak prostředí, tak situací, které tam nastaly. Víceméně hezké sci-fi, jenom prostě trochu nedotažené. Stopáž mělo dostatečnou na to, aby se tam stalo víc, než se ve skutečnosti odehrálo. Taková řekl bych stravitelnější Enderova hra.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Je to našlápnutá akce ve stylu westernů s Tarantinovo stylizovaným násilím. Hláškami se nešetří a zajímavými nápady taky ne. Jenom škoda, že to ztratí v podstatě jakoukoliv logiku od doby, co scénu opustí německý dentista - lovec lidí. Soundtrack je opět jeden z velkých kladů.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Rozhodně lepší, svižnější a vtipnější. Vsuvka s Chuckem Norrisem mě dostala. Stallone se sice se scénářem nepáral- prostě "zloduši nám zabili parťáka, jdem se pomstít a při tom zachránit svět", ale stačí to. To, co jsem čekal od jedničky, jsem dostal až ve dvojce.

plakát

Box (2009) 

Přiblížil bych to nejlíp asi jako celovečerní díl Twilight zone. A jak jsem zjistil, dokonce byl jeden díl právě na motivy předlohy i natočen. Atmosféra 70. je naprosto dokonalá. Akorát mi neseděla Cameron Diaz. Dovedl bych si představit lepší obsazení do takového filmu. Sice to není Donnie Darko, ale tohle se zas jednou povedlo.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Co to bylo? V tomhle filmu se průměrný americký divák jistě nevyzná a já se mu ani nedivím. Už podle obsazení mi bylo jasné, že to bude asi průšvih. Takhle to dopadá, když se někdo snaží za každou cenu vypotit překonání svého začátečnického záblesku geniality- u Kellyho v podobě Donnie Darka.