Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

obitus 

všechny recenze uživatele

Manželský pár vzbudí k ránu domovní zvonek, ale než se dostanou ke dveřím, je tajemný návštěvník pryč. Na zápraží nechal ležet podivnou bednu s červeným tlačítkem a dopisem, ve kterém oznamuje svou budoucí návštěvu. Když příjde nabídne ženě milion dolarů, pokud zmáčkně ono červené tlačítko. Máto však háček, při každém zmáčknutí někde někdo zemře. Tolik asi k příběhu nového filmu Richarda Kellyho, na jehož Donnieho Darka nedám dopustit. Zní to zajímavě a tajemně, řeknete si, ale bohužel, atmosféra prvních dvaceti minut velmi rychle vyprchá a i přes dobré herce a slušné technické zpracování to rychle začne nudit. Dilema jestli zmáčknout nebo ne by průměrnému Čechovi vydrželo na jednu ranní cigaretu a tak člověk většinu myšlenkových pochodů našich hrdinů nechápe, a když se z filmu posléze stane upachtěná sci-fi s nezbytnými kellyovskými "vodními" efekty nestačíte už kroutit hlavou. Jako námět pro krátkou filmovou povídku jistě ano, ostatně i námět je short story, ale celovečerák s pomalým tempem určitě ne. Půl bodíku za úsměv, kterým diváky častuje Frank Langella. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Digitálnu kameru stále aj po tých cca desiatich rokoch, čo sa používa, neznášam, taktiež je tam kvantum kravín (najmä lacné scifi dickovsko-asimovovské motívy a samoúčelné efekty), ktoré by som v momente zo scenára vyhodil a filmu by to neublížilo, no neviem, či to bolo tým kofeínom kolujúcim v mojich žilách, ale nepamätám si, kedy som videl strašidelnejší a depresívnejší film (žeby to bol Donnie Darko?). Tá úzkosť by sa dala krájať. Kelly to opäť dokázal. Na pôdoryse filmu zhmotnil číre emócie. Navyše s výrazným existencialistickým podtextom. Chýbala tomu len ruka producenta, ktorá by orezala jeho režisérsku víziu do dokonalosti, ako pri Donniem Darkovi (The Box je podobne ako režisérsky zostrih Donnieho až príliš doslovný). No inak tlieskam a už tento dusný temný pesimizmus nechcem nikdy vidieť! ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Už při odchodu ze sálu jsem nevěděl o čem to bylo. Takhle skvělý námět mohl zabít jedině egoista, který si myslí, že musí točit divně aby to bylo cool a cooltovní. Ovšem není aááž tak dobrý, jak si myslí. ---- Překvapivě dobrá Cameron Diaz a charismatický Frank Langella, to jsou ty dvě hvězdy(ičky) filmu. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Prvá štvrtina by sa ešte dala zvládnuť. To mysteriózne šialenstvo, ktoré však nastalo potom a trvalo až do konca bolo pre mňa nepochopiteľné a celkom zbytočné. Taký dobrý námet mohol byť spracovaný aj oveľa lepšie. Radšej odporúčam pozrieť krátkometrážny film Black Button, ktorý má rovnaký nápad, je o hodinu a pol kratší a plnohodnotne Box vynahradí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a začátek je dobře tajemný, ale druhá polovina je strašně šílená a moc se mi nelíbila. Jestli to má nějaký hlubší význam, tak sem s ním. Konec naopak potěšil, takže bych to viděl na průměrné hodnocení. Škoda že tento nápad nebyl lépe využit, potenciál tam určitě je. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní postavy Norma a Arthur Lewis Lew jsou založeny na rodičích režiséra Richarda Kellyho. Jeho matka měla také zmrzačené nohy a jeho otec také pracoval pro NASA. (Pethushka)
  • Film nebyl promítán kritikům. (rafix)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama