Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (288)

plakát

Bábovky (2020) 

Dřív, než si přečtu zdejší asi spíš negativní komentáře, napíšu ten svůj. Film Bábovky mě docela odrovnal. Posledních 20 minut jsem řval jako želva a jsem rád, že se mi to nestalo v kině, ale doma u televize. Už hodně dlouho se to žádnému filmu nepovedlo a nevzpomínám si, kdy jsem naposled bulel u českého filmu. Řekl bych, že do sebe všechno krásně zapadlo. Jasně, happyend jsem očekával, ale to mi vůbec nevadilo. Scénář je velmi promyšlený, hudba pasuje jak prdel na hrnec a herecké výkony většiny herců se mi taky líbily. Postavy jednají rozumně, nikdo nevybočuje a jejich chování dává smysl.  Nemám, co bych Rudolfovi Havlíkovi vytknul. A děkuju, byl to fakt zážitek. Ještě na závěr: Lidi, starejte se o svoje děti, i o ty velký.

plakát

Mělký hrob (1994) 

Jednoduše skvělý film. Bavil mě od začátku do konce a asi to tak bývá, ze peníze dělají "přátele". Danny Boyle je borec.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Strašně příjemný film. Přestože je v něm vše předvídatelné a jasné od začátku, chytl mě jako 4-násobného otce za srdce a do konce nepustil. Co mi vadilo, byl zvláštně zvolený hudební doprovod. Naopak vyzdvihl bych Terezu i Jirku za jejich výkony.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Dost těžko stravitelný film, ve kterém není nic dobrého a protože pojednává o dítěti, chápu, že mnoho lidí ho nedokoukalo. Já ano a nevidím na něm žádnou chybu. Marhoul už je zkušený režisér a na tomto díle si dal záležet. Kvalitou, hereckými výkony a kamerou se film zařazuje k evropské dramatické špičce. Režisér vůbec nezacházi v zobrazování zla a násilí tak daleko, jak by mohl a to je dobře. Někde jsem viděl srovnávání se Srbským filmem, ale v tomto ohledu je Nabarvené ptáče hodně zpátky. Nestotožňuju se s ničím, co musel kluk během "cesty domů" prožít, aby přežil, ale z pohledu tvůrců je zachycení všech událostí na vysoké úrovni. Proto mi ani není jasné, proč má Ptáče tak nízké hodnocení. Přestože už film nechci nikdy vidět, 5 hvězd dávám bez váhání.

plakát

Bratři (2004) 

Další z dánských "deep" dramat se opět dotýká války a jejích následků na duši jednoho majora. Nemám, co bych Susanne a hercům vytkl. S napětím jsem sledoval, co se bude dít v dalších okamžicích a bál se, protože to nemohlo mít happyend. Proto si film zaslouží plné hodnocení.

plakát

Blade Runner (1982) 

Blade Runner má neopakovatelnou atmosféru, jeho zvukový nebo hudební doprovod je dokonalý. Nechápu, jak se něco takového povedlo natočit skoro před 40 lety, vizuál vypadá skvěle i dnes. Harrison je tu v nejlepší formě a nedivím se mu, že se do Rachael zamiluje. Konec je velmi zvláštní a jen podtrhuje výjimečnost filmu. Dokonalý je rovněž Rutger Hauer.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Nemám rád staré filmy, ale tenhle je velkou nádhernou výjimkou s krásným poselstvím pro každého z nás. Moudrost, laskavost a pokora už se ale bohužel moc nenosí.

plakát

Převrat (2015) 

Panečku, to byl tedy zážitek. Vůbec jsem to od tohoto filmu nečekal, obzvlášť když jsem uviděl komika v hlavní roli. Většinu času jsem hltal, co mi tvůrci nabízejí a čekal, kdo kde na naši rodinku vybafne. Všechno působí nesmírně realisticky a kromĕ několika momentů, kdy už měli být všichni mrtví, film nemá slabinu.

plakát

Falešní poldové (2014) 

Většinou mě podobné filmy nebaví, ale tenhle je velkou výjimkou a hodně se mi trefil do nálady. Je tady spousta super hlášek a situací, u kterých jsem se řehtal na celou ves. Nemůžu dát méně než 5.

plakát

Anthropoid (2016) 

Z tohoto filmu jsem tedy unešený. Překvapil mě výkon všech herců, dobrý scénář a hlavně zvukový doprovod při nejnapínavějších scénách. Po shlédnutí takového filmu si člověk vždy uvědomí, že může být šťastný, protože nezažil válku.