Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (268)

castor 

všechny recenze uživatele

V záplavě limonádové nasládlosti tuzemských romantických komedií je tahle moc příjemným závanem. Nejenže patří k těm snesitelnějším, ale mnohé, co se odehrává na plátně, se tak nějak může stát i ve skutečném světě, který je většině českých filmařů evidentně na míle vzdálený. Oba mají své plány: on chce díky studiu v Anglii napsat vysněnou knihu, ona chce dál úspěšně promlouvat do designu hraček. Dítě na seznamu neměli. Jenže přeskočila jednonoční jiskra a bylo to. Po jednorázovém sexu přijde věcná dohoda: o miminko se postará Jiří Mádl, protože Tereza Ramba z práce tahá víc peněz. Tedy jen do doby, než on pláchne do vysněné Anglie. To, co následuje, naštěstí zdaleka není jen o dětském pláči a plných plínkách, ale je cítit hmatatelná osobní zkušenost tvůrců. Furt jsem čekal, kdy přijde nějaký bizár, kdy se tvůrci utopí v zoufalém sledu divných scén, kdy se postavy omezí na neustálé hihňání a vřískání. Nestalo se. Sice zhruba v polovině přibývá dojímání, slzení a opakování se, ale hravý Jan Haluza si z přednášek v olomouckém konviktu evidentně vzal to podstatné. Navíc naprosto trefil obsazení, kdy prostě Mádl s Terezkou nezpochybnitelný talent mají a Tomicová s Malým zase přenáší svou reálnou chemii. Svěží a na české poměry palec nahoru. Silné tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ktorý mal potenciál byť aj romantickejší a vtipnejší. Napriek tomu príjemný, veľmi dobrá ústredná dvojka, síce predvídateľný dej, ale v takomto žánri to tak nejak očakávame. Tak nejako by malo dopadnúť pošmyknutie sa v jednej noci. A ten záver na koni ma fakt pobavil. Určite ide o pohodovú komédiu, ktorá by nemala nikomu vadiť. Pokiaľ nemá alergiu na Mádla. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížky jsem nečetl a z blogu jsem kdysi dávno zaznamenal pár úryvků,ale minimálně dle mojí ženy bylo oboje dost vtipné.Film měl tak v ruce pro začátek dobré karty a je docela smutné,že je absolutně nezvládl zahrát.Humor tu nefunguje a místo vtipných situací nám Deníček jen dokola opakuje,že mít dítě je peklo a snaží se nám ukázat muže jako někoho kdo je ve starání se o něj úplná lama.Což je situace,která není na filmovém poli nijak nová a objevná.Nepomáhá tomu ani Mádlův Dominik,který je tu docela kretén a díky tomu vám ho nebude líto,Navíc je to takový kretén,že se mu nebudete ani (škodolibě) smát a to už je co říct...40% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Adaptace, která asi splnila očekávání. Ale jak pro koho. Já asi moc nepoznám rozdíl mezi tím, kdy se dívám na tuto bláznivou komedii, která rozhodně má nedostatky a třeba mezi o deset procent lepší Okupací, která nyní sbírá jednu cenu za druhou, tak je to docela nepoměr. Jasně, tohle není glorifikační materiál, ale určité odlehčení, hraní si se střihy a nějak pojímání to inovačně za mě vyznělo skvěle. K tomu hudba je trochu výlet do navázání na Sám doma. Až nečekaně dobře. Pokud mám pokračovat v menší spojitosti s Okupací, tak samozřejmě se nedá srovnávat pointa díla, která v onom filmu je silná, ale občas zakopává o svou vlastní snahu o chytrost a hlavně nečekaně špatné herecké výkony. To se zde prostě neděje a tím pádem to mám na rovné úrovni a toto hodnotím, jako dobrý film. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Typická česká trapárna. Klasický český marný pokus o humor. Tu Voříškovou nemůžu ani vidět, jak z něčeho takového mohli udělat herečku? Zato Mádlovi to s věkem i vousy sluší víc a víc, k tomu se mi líbí jeho zrající herecký projev. Naprostá dokonalost zde byla hudba! V žádném českém filmu jsem se ještě nesetkala s tak hollywoodskou kompozicí. Klasická hudba, humorná, napínající, dobrodružná. Perfektní doprovody scén. Jak Harry Potter s Indiana Jonesem, Jurským parkem a Pianistou dohromady. Tohohle si cením, protože hudebně, rekvizitami, maskami, grafikou i scénářém pomáháme zahraničním filmům léta, ale sami neumíme natočit jediný důstojný film. Tento brak byl pro mne tedy alespoň hudebně milým překvapením. A propos - to je ten počin, co ho Mádl má natáčet už 5 let? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Tereza Ramba sice hraje roli maminky, ovšem vlastní dítě by do filmu nepůjčila. „To v žádném případě, i když je tady se mnou pořád, je tady spousta prodlev, takže s ním mohu trávit spoustu času,“ prohlásila herečka. (Duoscop)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • „Mít film podle mojí knížky je pro mě největší dosažitelná meta, protože Nobelovku nebo Magnesii Literu neočekávám,“ prohlásil autor předlohy Dominik Landsman. (SONY_)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama