Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (30)

plakát

Ještě rychlejší a zběsilejší (2015) 

Za mě druhý nejlepší díl série... Rychle a zběsile se stalo parodií samo na sebe už dávno, takže tenhle film je víceméně zbytečný. Jedná se o srovnatelně pokleslou zábavu vhodnou jedině jako kulisa k nadměrné konzumaci alkoholu a lehkých drog, ale u tohohle je aspoň člověku trochu míň trapně. Bod navíc za naději, že si to možná nějaký rychlý a zběsilý fanoušek omylem koupí a nějakým zázrakem mu dojde, nakolik za vlasy přitažená klišovitá macho blbina ta původní předloha ve skutečnosti je.

plakát

Joker (2019) 

Což o to, byla-li by to no-name dráma o tom, že se tak dlouho chodí se džbánem pro vodu, až někomu zacinká v kebuli a pokillí pak nějaký debily, byla by vskutku libová! Ale jakožto sólokapr toho nejstylovějšího padoucha v historii omalovánek se nový Džouka drží až bezútěšně při zemi. A přitom by stačilo Žolíka zobrazit se všemi jeuo náležitými atributy, a nejenom klauním warpaintem a vodníkovským páčem. Kdyby scenárista do příběhu nějak vkusně zakomponoval kudlu, kanystr benzínu a třeba štangli dynamitu, byl by to rázem úplně mňam filmík! Takhle je to "jen" Jáchymova herecká óda na psychouše a varování puberťákům, že šikanování toho divného spolužáka by taky nemuselo skončit úplně pěkně... Ale každopádně je tenhle způsob komiksových adaptací určitě slibnější než všechny ty "Shiny things go BOOM: The movie", kterými už překypuje žumpa, a pevně doufám, že bude DC pokračovat ve stejném štýlu... Teda, ještě chci aspoň jeden (ale tentokrát pořádný!) biják, kde si Jaro Léto střihne toho svého marilynmansonovského Jokera a Margotka jeho pošahanou polovičku, a pak ať se z celého DC Comics směle stanou existenciální psychodramata! Hlavně ať už tam žádní barevní létající pajduláci v legračních kostýmech nezachraňují podvacáté svět...

plakát

Projekt minulost (2015) 

Nedává to vůbec smysl, ale to bych od filmu o cestování časem chtěl asi moc.

plakát

Pátý element (1997) 

Kult jaxviňa... Jedna hvězda za Garyho Oldmana, jedna hvězda za multipass, jedna za masky, jedna za kostýmy, mínus jedna hvězda za otravného Chrise Tuckera, mínus druhá za mírně infantilní zápletku, a plus milion za nohy Milé Jovobitch.

plakát

Tomb Raider (2018) 

V rámci politicky korektního revizionismu nyní slečna Croftová vyfasovala o tři čísla menší kozouchy, aby feministky příliš neprskaly moudra, a rozváží kebab pro sympatickou arabskou rodinku. Naštěstí ne moc dlouho a rychle se pouští do kýženého vykrádání hrobů a akrobatického hopsání sem a tam. Hopsání se sice hrozně snaží být bombastické, ale je spíš na pokrčení rameny než na spadlou čelist. Přes pár klasických klišé se Lara prohopsá ke klasickým překážkám každého vykradače hrobů nebo/a archeologa, které klasicky debilním způsobem porušují fyzikální zákony. Vysvačí pár záporáků, hopsne jednou hodně daleko a zpomaleně a z dvou hodin padání, napichování se na stromy a dostávání přes držku vyvázne s jedním drsňáckým šrámem na tváři. Asi se jí mezitím doplnily hitpointy. Ve výsledku to je ničím neurážející, ale určitě ničím neohromující dobrodružný film, který se ani moc nesnaží zaujmout někoho jiného než fanoušky hry, a je si natolik jistý, že se jich dostaví hromada, že si pro pokračování nenechá jen otevřenou branku, ale rovnou i odhaluje zápletku, aby příště bylo víc prostoru na hopsání. Srovnávání s Indym je úplně mimo mísu, na to se tohle bere moc vážně.

plakát

Aréna Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) 

Něco tak nepopsatelně abstraktního a špatnýho, že to nemá obdoby. Pořad o tom, kterak by Jára moc chtěl být stejně nekompromisní tvrdý hoššan jako Vašek Moravců, akorát že koktá, zadrhává, utíkají mu myšlenky, ztrácí se ve svých patetických žvástech a tak nějak všeobecně mele sračky a ti politici ho neberou vážně a utahují si z něj. Comedy gold!

plakát

Volejte věštce (2008) (pořad) 

Největší česká reality show, jejímiž účastníky jsou všichni volající, a jejímiž konzumenty jsou lidé bavící se tupostí druhých. Všechen respekt k těm sociopatům, kteří jsou schopni ve dvě hodiny ráno bez uzardění pohotově vyprávět nesmysly zoufalým lidem, babičkám s počínající demencí a důvěřivým hlupákům, zatímco je odírají o finance, načež jim ještě s úsměvem na tváři nabídnou ke koupi cédéčko.

plakát

Globální dopad (2002) 

Normální bezcenná televizní krávovina, ale jednu hvězdu za vybombardování Kapského města atomovkou si to zaslouží.

plakát

Superman se vrací (2006) 

Lítací buzík v elasťákách žongluje s letadly, tahá jachty ze dna oceánu a hází ostrovy do vesmíru. A jako třešničky na hovně se nám na konci dostane trapně prvoplánové biblické metafory a dokonce i drobné protikuřácké agitky. Jediné, co mě trochu zaráží, je existence Supermanova syna. Při jeho tělesných funkcích by Lujzu Lejnovou ty spermie měly prostřelit skrz naskrz a vyletět jí temenem až někam na oběžnou dráhu.

plakát

The Big Fat Quiz of the Year (2004) (pořad) 

Just taking piss out of years events... Carefully avoiding those that are a little bit terroristy... Do těchhle kvízů se dá zapéct na celý odpoledne, parádička. Akorát to chce se trochu orientovat v albionských celebritách, jinak člověk krapet ztrácí nit a často neví z koho si to vlastně dělají prdel.