Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

XL (2013) 

Vítej studený Islande, vítej ožralá a zfetovaná kamero. To, co vidíte na plakátech, budete sledovat úmorných 90 minut. Ano, noční můra plavající ve slizu. Pro všechny alkoholiky dobrá zpráva, že Nohavicova teorie alkoholického kopce funguje - čím víc chlastáte, tím víc stoupáte na vrchol. Pro všechny ostatní další důvod, proč se vyhýbat soutěžní sekci na MFFKV.

plakát

Přerušený kruh (2012) 

Rád chodím na filmy, které ve mně dokáží vyvolat jakékoliv emoce. Vlastně takové filmy vyhledávám. Když to má pak jeden film ve svém popisu, utíkám za tím. Humorný a dojemný, muzikální a komorní zároveň je snímek belgického režiséra, který před lety v Karlových Varech úspěšně představil své Smolaře. Přeskakování v čase během děje není na obtíž a postavy, které jsou skvěle zahrané, se tak divákovi odhalují postupně až do samého konce. Zatím nedojemnější film letošního vážného festivalu.

plakát

Perverzní průvodce ideologií (2012) 

Nepochybuji, že poslouchat před dvě hodiny filozofickou interpretaci filmů, reklam či mediálně známých světových činů lámanou angličtinou může pro někoho být kinosálovou noční můrou. Avšak komentáře Slavoje Žižeka, který provází diváka celým dokumentem a jeho vtipný způsob vyprávění zasazený do zaranžovaných scén filmů ani chvíli nenudí. Pro fanoušky filmu nutnost.

plakát

Tore tančí (2013) 

Film, který se mi okamžitě vybavil při sledování Toreho, byl Hankeho Funny Games. Tento film je ale jiný. Hlavně tím, že vidíte více do motivů obou protistran a nesledujete jen nevysvětlitelné šokující bezpráví na slabších jedincích. Když je v příběhu přidána rovina náboženské sekty a bezhlavé víry, může se vám stát, že budete sledovat násilnické chování s očekáváním, co všechno je hlavní hrdina schopen ustát. Místy husté atmosféře velmi pomáhá elektrizující hudba. V první minutě začne rezonovat a nepustí vaší pozornost až do samého konce. Výborný provokativní debut režisérky i hlavního herce.

plakát

Milo (2013) 

Hnědý případ toho jak hledání originálního tématu za každou cenu může skončit v prdeli. Scénář se zřejmě sepisoval na záchodovém prkýnku během pracovní doby. Nuda, kterou ani ohlodaný úd nezachrání. Jedno malé díky směrem k tvůrcům, že ani na vteřinu neukázali řitní otvor zblízka. Před návštěvou rizikového sálu užijte kvalitní probiotika.

plakát

Ve jménu syna (2012) 

Církevní pedofilie léčená humornou a trochu nečekanou cestou pomsty. Režisér si vybral pro diváky smích na místo slz a krev na místo pár facek. Svým podáním nenabízí rozřešení ožehavého tématu morálních úpadků a excesů v katolické církvi, ale jednu z možných lidských reakcí na takové události v rodině v podání skvěle zahrané matky ukazuje vcelku expresivně.

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Český národ na talíři jak v historické knize. Skvělé postavy servírované nejlepšími herci. Jasné téma, místy ale trochu zdlouhavé. Jediné, co tomuhle snímku chybělo, byla projekce restaurované verze ve Velkém sále na MFFKV se symbolickým předáním ceny režisérovi a standing ovation. To je již minulostí.

plakát

Halleyova kometa (2012) 

Pokud máte chuť na odpočinkový, prvoplánový a sympatický film, hledejte dál. Tak jako jindy můžete toužit po zakončení filmu svatbou nebo narozením šesterčat, zde držíte palce nenápadnému muži, který má nejlepší léta evidentně za sebou. Vidí svět trochu jinýma očima, nepoužívá zubní pastu Paradontax a jeho kůže drží pohromadě silou vůle (a taky díky pár kouskům izolepy). Někdy je hold těžké zapadnou mezi ostatní.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Takhle to vypadá, když vysokorozpočtovej biják natáčí fanoušek a ne machr, co alespoň rozpozná film od guláše. Scénář se musel psát úplně sám. Jako když vaříte a je vám jedno pořadí, kdy tam co hodíte. Hlavně tam musíte hodit VŠECHNO. Všechno, co už jsme někde viděli a navíc pár slz v oku Tonyho/mechanika, to by na drama mohlo stačit. Pak přece všichni budou spokojený. Podobné okrádání času, jako za starých časů Spidermana 3, navíc s hudbou vyvolávající křeče mozkový kůry. Film drží na nohou humor jako starých časů Iron Mana prvního a Ben Kingsley.

plakát

Pokoj 237 (2012) 

Když se oprostím od povedeného sestřihání ukázek brilantních Kubrickových filmů, je dokument pouze snůškou několika individuálních odlišných hypotéz o významech všeho druhu. Některé zní zajímavě, jiné jsou přitažené za vlasy. Lidé věří, čemu chtějí věřit. Tím spíš, když se najde alespoň jeden člověk, co s vámi sdílí potrhlý názor. Můžete si hned myslet, že jste na to kápli. Ve většině případů ale půjde pouze o ujeté konspirační teorie typu, že 01/09/11 byl útok USA na USA. Každý ať si to přebere sám.