Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Sněhurka (2012) 

Dokud tu jen zářila Julia Roberts, mohla jsem se rozplynout. Pak na mě ale baflo obočí Lily Collins a měla jsem po filmu. (Kdykoli se tam objevila, viděla jsem jenom ty dva chomáče. Chápu, že chtěli netuctovou Sněhurku, ale na mě to působilo neskutečně rušivým dojmem.) Dvě hvězdičky. Za královnu.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

SPOILER!!! Zajímavost: V epizodě 1x12 (Skin Deep) je ke konci narážka na film Přelet přes kukaččí hnízdo - prostor léčebny, sestra Ratchedová a Indián.

plakát

Leon (1994) 

Úžasný a nezapomenutelný. Můžu to vidět pořád dokola a dokola. Malou Portmanovou, jak sedí u zábradlí a kouří. Rena, jak prostě zírá, nebo jak oprašuje tu svou kytku. A Oldmana, jak se sjede, pustí si klasiku a ve jménu zkorumpovanosti jen tak vyvraždí rodinu a ještě si u toho stíhá dirigovat do rytmu. Jak říkám, úžasný a nezapomenutelný…

plakát

TACHO (2010) 

Landa je sice drsnej, ale i filmovýho drsňáka je třeba zahrát… Nějaká dějová linie tam sice byla, ale připadalo mi to spíš jenom takový nastrčený, aby se tam jakože něco dělo. Dívat se na to jakž takž dalo, ačkoli po druhé bych si to pustila jen a pouze kvůli hláškám o zvířátkách. Ty byly totiž nepřekonatelný :-)

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

A mně se to docela líbilo. Sice to není z filmů, po kterém s otevřenou pusou koukáte na závěrečné titulky a pak ještě pět minut hledíte na prázdnou obrazovku a vstřebáváte dojmy, ale je to hezky natočená romantická komedie o ženské, která je při těle a nemá štěstí na chlapy. Jako bych se v ní viděla. A navíc, navíc to ti tři „hlavní“ opravdu hezky zahráli. Je to lehké, zábavné a přitom to není vyloženě kravina. Klidně se kouknu znovu, když to poběží.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Jednoduše skvělý. Hrušínský ze sebe dal všechno. Celý film jsem měla dojem, že mi do hlavy mlátí to neuvěřitelný ticho provázející celý film, nemohla jsem se odtrhnout od obrazovky (Hrušínského nejde na chvíli spustit z očí, protože pořád čekáte, kdy už se projeví to skryté něco, co z něj čiší) a nad provázaností a neobvyklým střihem záběrů zůstával rozum stát. Nezapomenutelný. Skvělý. A nejsem si jistá, jestli to chci znovu vidět, protože to bylo opravdu děsivé. Co dokáže jeden dobrý režisér a jeden Hrušínský… Ještě teď mi přejede mráz po zádech, když si vzpomenu.

plakát

Rebel bez příčiny (1955) 

Těžké zklamání... K tomuhle filmu jsem se dokopala, abych konečně viděla toho skvělého Jamese Deana, charismatického šviháka s talentem, po kterém ženy slitnají, a který září v tom kultovním snímku o tom, jak je za rebelstvím dětí vlastně jen skrytá touha po tom, aby si jich rodiče všímali. Jenže ouha, film jako takový za moc nestál (ačkoli chápu, že je to natočené v padesátých letech, to se moc zázraků dělat nedalo...). Z Jamese Deana se vyloupnul (pro roli) přestárlý naivní spratek, co se občas zatváří strašně rozervaně a člověk má sto chutí mu jednu vlepit, aby se naučil hrát. To samé Woodová - celý film se tváří i chová absolutně nekompatibilně k dané situaci a vůbec působí, jako by byla na tripu. Ale alespoň je docela hezká... Jediný, kdo za něco stál, bylo Mineo.