Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Batman (2022) 

Není to špatné, ale i přesto, že Bruce Wayne a Batman mají být dvě rozlišné osobnosti pro veřejnost, tak ve filmu to jsou neustále stejné postavy, kdy je herec nezahrál odlišně. Nemluvím o tom, že Batman je vlastně takový ukecaný detektiv, který není moc temný symbol spravedlnosti, ale pomsty…

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Parádně novodobě zpracovány film! Výborná režie, akce, efekty. Výtečný příběh mladého Mauglího ve světe džungle, kde bojuje proti pánovi těchto krajů Šerchanovi.

plakát

Everest (2007) (TV film) 

Musím ohodnotit kladně, jako každý "horolezecký" film. Dle mého názoru pěkné záběry, které přibližují atmosféru pod horou, či na ní samotné. Jestli máte rádi nějaké velké drama, tak tenhle film vám ho nedá, spíše bych film viděl jako dokumentární záležitost.

plakát

O myšce a medvědovi (2012) 

Velice příjemná pohádka. Nejedná se jenom o obyčejnou pohádku, která má děti uspat, ale je i velice motivující a jde lidem vzorem. Obraz připomíná malůvku vodovými barvami, čímž přináší do této povídky něco originálního, oproti prostým kresleným pohádkám. Mám-li vzít v úvahu, že se jedná o film pro děti, tak musím omezit veškeré hodnoceni logiky věci. Rozhodně doporučují.

plakát

96 hodin: Zúčtování (2014) 

Dle mého názoru opravdu povedený film. První díl byl bezpochybně nejlepší, druhý díl mě zklamal, každopádně třetí pokračování mě hodně překvapilo a uchvátilo. Musím uznat, že je ve filmu pár scén, které bijí do očí, tím jak jsou zpracovány počítačem. První díl byl od jiného režiséra, takže to lidé hned poznají a mnoho z nich film hned odsoudí, alespoň ti, kteří dají filmu ubohou jednu hvězdu... Film mi trochu připomíná Johna Wicka a jeho pomstu. Zápletka tady rozhodně nechybí a neustále je čemu se divit, takže ani napětí nechybí.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Rozhodně poutavý film. Lpím na filmech podle skutečných událostí. Ukázka mě až tak nepřekvapila a ani nenapjala, zato film nahodil rozhodně vysokou laťku. Herecký výkon byl také moc chvalitebný, protože Hanks umí opravdu dobře zahrát krizové situace a dokážete se při jeho hereckém výkonu vcítit do jeho pocitů. Tím, že skočil film na obrazovce neznamenalo, že film skončil v mých myšlenkách, protože jsem si musel celou situaci přehrát ještě jednou v mé hlavě.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Už od prvního dílu jsem byl fanouškem Hunger games a po druhém díle jsem ještě větším. Častou se mi dostává pravdou, že druhé díly jsou většinou slabšími kousky. Vražedná pomsta je ale opakem. Vyvrcholení celého dílu je, dle mého názoru, úchvatné a překvapivé. Celé hladové hry jsou více nebezpečnější a nejde už jenom o vítěze, který se probojuje až k vítěství. Cíl si stojí na něčem jiném. Dokonce i hlavní hrdina si uvědomuje, že pokud chce zůstat naživu musí bojovat a neskrývat se jako v prvním díle. Chtěl bych ale podotknout, že film není už zaměřen jenom na nějaké aréně ale řeší se zde problémy vzpoury, naděje, odvahy a hlavně zbourání celého systému Kapitolu.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Sherlock, tento seriál je velice poutavý, logicky propracovaný a chvilkami zábavný. Od hlavního hrdiny nemůžete čekat žádné bojové kousky jako ve Sherlock Holmes z r. 2009, kde hraje Robert Downey Jr. Tento seriál pojednává vždy jeden detektivní případ, v které Holmes ovšem zazáří a ukáže svoje všímavé schopnosti a svůj postřeh. Jediný detail, který bych vytknul je, že herec mi připadá dost mladý a to mi na roli Holmese nesedí, protože opravdový londýnský detektiv vypadal jinak.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

No co dodat? Tahle akční pecka je jedním slovem úžasná, napínavá a nabitá největšími hvězdami. Na začátku film představuje trošku dobře propracovanou akční hru, kde hlavní hrdina "nemůže" přijít o život a i když lítá sto nábojů za vteřinu, tak nikomu ani jeden neprolítne kolem ucha. Vzhledem k nastolení nízké laťky v úvodu filmu se režisérům podařilo tu laťku minutu po minutě zvyšovat. Celý film je doprovázen humorem a lehkou ironií, což se opět povedlo, kdybychom měli brát v úvahu samotné roky hlavních hrdinů, protože to nejsou už ti nejmladší a kdyby byl film vážný a bez humoru, tak by ani zdaleka nebyl tak oblíbený. Dokonce jsem ze zasmál i u nadabovaných střel z "menších" zbrani, které jsou pro hrdiny jako hračky. Vřele doporučuji!

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Velice poutavá romantická komedie, která vás dokáže rozesmát. V tomhle filmu vás nejvíce dokáže překvapit jak můžou být vztahy zvláštní a hlavně hodně zamotané. Oproti Mužích v naději, zde najdete méně smutných části a já si film rozhodně užil. Ve filmu hraje jednu z hlavní roli Vojtěch Dyk, který byl ale na můj vkus moc mladý na vztah s Lenkou Vlasákovou. Hledáte-li dobrou českou komedii s romantickým námětem, rozhodně neváhejte a zhlédněte tento film.