Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

“You are not special. You're not a beautiful and unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. We're all part of the same compost heap. We're all singing, all dancing crap of the world.”

Drive

Drive (2011)

Není dobra bez zla! A málomluvný hrdina v bílé bundě se škorpionem na zádech nás o tom zde přesvědčí. "My hands are a little dirty." - "So are mine."

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007)

Po druhém shlédnutí z toho mám snad ještě lepší pocit! Mistrovké dílo ve všech směrech. PS: NEJEDNÁ se primárně o film o Jesse Jamesovi. SPOILER ALERT - Pittův James je tu zejména minulostí pronásledovaným pistolníkem a v průběhu vyprávění je nám stále více zřejmé, že již není schopný sám se sebou žít "I go on journeys out of my body and look at my red hands and my mean face and I wonder about that man who's gone so wrong. I've been becoming a problem to myself.". Hlavní protagonista, nejmladší ze čtyř sourozenců, v Jessem od dětství vidí své ideální já. Celé dětství fantazíruje o podobnostech mezi sebou a svým idolem, až se s ním v devatenácti rozhodne setkat. Po hořkém zklamání z nepřijetí a výsměchu přechází jeho idealizace v devalvaci a Jesse musí být zničen. Robův hrdina pro něj nikdy nebyl ničím jiným, než předmětem potvrzení si vlastní grandiozity. Jesse se zdá býti tohoto faktu vědom a ve finále si tak svůj osud volí sám.