Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Psát komentář k tomuto filmu by znamenalo jenom opakovat to, co zde již je tolikrát napsáno - jedná se bezpochyby o jeden z nejlepších filmů, které byly kdy natočeny. Jestli úplně nejlepší nevím, ono těch klenotů by se našlo více, ale to je jedno. Podstatné je, že divák dostane vrchovatou porci poctivé filmové zábavy, kde nechybí žádné emoce, kde zní krásná hudba, kde hrají výtečně všichni zůčastnění herci, kde vás vždycky úplně rozseká konec, kde..........

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Nejsem zrovna příznivec romantických komedií, ale tenhle film si mne naprosto získal. Ať už je to výborně napsaný scénář režirujícího scénaristy Richarda Curtise, nebo skvělé výkony celé plejády předních britských herců, nebo výborné britské hudby, která zní v těch pravých okamžicích nebo zcela skvěle napsané mikropříběhy hlavních protagonistů. Fakt je ten, že jsem se naprosto skvěle bavil i dojímal a to nemluvím o spoustě vystříhaného materirálu, který už se do filmu prostě nevešel. Takže prostě jasně a čistě: tohle je můj nejoblíbenější romantický film všech dob. Kam se na něj hrabou všechna ty US slátaniny. Čistých 5*. P.S. Viděl jsem tento snímek snad už 8x a stejně se mi neomrzel. A to už je co říci....:-)

Magnolia

Magnolia (1999)

Pořád jsem u vytržení, kdykoliv si tento snímek pustím. A to jsem ho viděl asi 8x. Tak skvěle vyprávěné lidské příběhy tak geniálně propojené, tak skvěle zahrané od všech, nechci nikoho vypichovat, všichni byli skvělí. Paulovi Thomasovi Andersonovi se to náramně povedlo. Patří mu velký dík za skvělý filmový zážitek, který už nikdy později nezopakoval. Ale tak to už v životě bývá. Jasných 5*. Děkuji.