Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (167)

plakát

Absolvent (1967) 

Za melancholické písničky dua Simon & Garfunkel, za výkon Dustina Hoffmana, za nespoutanost dravého mladí, za finální scénu a za krásnou Katharine Ross. Tenhle film měl vyhrát i sošku za nejlepší film.

plakát

Amadeus (1984) 

Příliš mnoho not v tomto filmu nebylo, bylo jich právě akorát. Životní výkony obou hlavních představitelů. Z vedlejších rolích určitě zaujme Jeffrey Jones a jeho zajímavé podání Josefa II. Mám slabost pro obraz, zde je opět ukázka prvotřídní kamery, k tomu velkorysá výprava a nádherné kostýmy. Miloš Forman se zapsal do dějin stejně tak jako sám Mozart. Pro zajímavost: Mozart se narodil v roce 1756, v tomto roce také začala sedmiletá válka.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Technicky solidní, příběh mohl být lepší, některé kýčovité scény bych vystříhal, vylepšil bych záporáky, hudba by mohla být výraznější. Jinak se jedná o slušný komiksový film, ale nemá to žádnou hloubku a je to takové fádní.

plakát

Americká noc (1973) 

François Truffaut nechal diváky nahlédnout do kuchyně filmařů. Na tom nahlédnutí je vidět, že ho dělal člověk s vášní k vlastnímu řemeslu. Jedná se o silný snímek, který svou hravostí a gradací některých scén, díky vynikajícímu střihu a eufonické hudbě, zanechá v divákovi pozitivní zažitek.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Porazit na Oscarech Spielberga a Lucase, kteří měli k dispozici trumfy Blízká setkání třetího druhu a Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, je pomalu husarský kousek. Vtipný neurotik Woody Allen toho všeobecně pro film udělal hodně. S jeho názory a humorem se velmi ztotožňuji. Humor Woodyho Allena je mnohem chytřejší než ten ambivaletní z různých televizních estrád. Nesmím opomenout to, že tento film je vlastně historickým milníkem, protože zde Allen svými parentezemi prolomil čtvrtou stěnu, na divadelních prknech se tento prvek objevil mnohem dříve ve hře Peter Pan.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Pohlreich: Proč chcete mít Café de Paris (omáčka) uprostřed Třebíče? Majitelka restaurantu: I kdybych to neměla v jídeláku, tak bych se ráda naučila vařit kávovou omáčku. Pohlreich: To nemá s kávou nic společného! Majitelka: Ne? A co to je to café?

plakát

Apokalypsa (1979) 

Tohle dílo mě svou těžkou povahou vždy emočně zasáhne, když se na něj podívám. Hutný příběh zasazený do vietnamského pekla vede pevná režisérská ruka. Nezapomenutelná kultovní scéna s útokem helikoptér odlehčuje depresivní atmosféru. Možná nejlepší role Martina Sheena, hlaškující Robert Duvall nemá chybu a svou roli si plně užívá, z dalších rolí si mi líbil Dennis Hopper jako fotograf. Vittorio Storaro vytvořil geniální záběry, zasloužený Oscar. Musím ocenit také zvuk a střih. Surrealistický pohled na válku, který se mi vryl pod kůži, si zasluhuje velké uznání.

plakát

Armáda stínů (1969) 

Velmi opomíjený film, vynikající hutná atmosféra, skvělý soundtrack. Po skončení filmu přišla katarze, protože osudy postav mě naprosto šokovaly. Jean-Pierre Melville vytvořil velice zajímavou sondu do života francouzského odboje.

plakát

Atentát (1964) 

Jeden z nejlepších českých filmů, přesná atmosféra, výborné herecké výkony jak českých, tak i zahraničních herců. Celkově je vidět, jak si tvůrci dali záležet, aby bylo vše autentické, dobře zvolen černobílý obraz a Bach.