Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 2

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (78)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tož, vitajte kočky v TOP 300 nejlepších filmů. Netuším sice, jak jste se tam dostaly, ale podobné pochybnosti mám asi u stovky dalších filmů. Tenhle má alespoň letecké záběry přírody a zpomalené záběry lovu, které skvěle vypadají, ale podobných jsem již viděl mnoho. Příběh je tradičně o ničem, hudba přiměřeně vlezlá a mně nezbývá než pozvat všechny pětihvězdičkáře do přírody. Je tam hezky, dá se tan narazit na kyslík a žije tam spousta zvířat. Sice nemají HD rozlišení, neběhají zpomaleně a občas i kousnou, ale pořád mi to připadá smysluplnější než rozplývat se nad dalším z řady stále stejných dokumentů o zvížátkách. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Tretí v súčasnej Disneyovskej prírodopisnej sérii sa zameriava na dve matky: geparda vychovávajúceho svoje mláďatá a staršiu levicu dozerajúcu svoje potomstvo a pritom si udržať svoje miesto v smečke. Prvotriedne zábery sú podrývané Disneyovským výkladom, ktorý zdôrazňuje materskú lásku a odvahu, zatiaľčo obrazy, ktoré vidíme, pojednávajú o často zúfalom boji o prežitie v spoločnosti, kde platí "zabi, ináč budeš zabitý". Ajkeď je film hodnotený ako všeobecne prístupný, môže byť pre malé deti dosť silný. Pustite si namiesto toho radšej disneyovský "African Lion" (1955). ()

Reklama

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Filmu by sa skôr hodilo označenie žánru ako rodinný / romantický než ako dokumentárny :-) Disney sa život a dianie v africkej divočine snaží podať ako príbeh, čo by niekomu, kto očakáva fakty a drsné reálie života spojeného s každodenným bojom o prežitie, mohlo vadiť. Film je však príjemne pohodový, každý záber je perfektný, prostredie africkej prírody robí svoje a hudba je správne epická a krásne obrázky silno emociálne obohacuje. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba! Už dlouho mě žádný film tak nepotěšil jako tenhle. Skvělé a kvalitní záběry jsou dnes u dokumentů již standardem, takže potřebujete dokument něčím ozvláštnit. Tady je to příběh, který ukazuje nemilosrdné zákony přírody, ale dokáže i pobavit! A hlavně ani jednou tam není ani zmíňka o tom, jak do rovnováhy přírody zasahuje člověk. Nejde o žádnou ekologickou agitku, jako tomu u dnešních dokumentů o přírodě běžně bývá. Disney nenatočil typicky dětskou záležitost typu "Lví král". Ale rozhodně tento snímek může být pro děti přínosem do života. Je poučný i inspirující, dojemný i zábavný, i napínavý. Doporučuji zhlédnout i celé titulky! Na konci se dovíte, jak to dopadlo s želvou. :-) ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to je vlastně obyčejný dokumentární film, na jaký jsme zvyklý z televizních obrazovek. Tento film ale nabízí o něco víc. A to v podobě kvalitního hudebního doprovodu od Nicholase Hoppera (jeden ze skladatelů hudby pro Harryho Pottera), který celý film povyšuje na dech beroucí podívanou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Rozprávačom celého príbehu je Samuel L. Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama