Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (181)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Film byl fajn, bavilo mě to víc, než cokoliv z trilogie s Maguirem. Docela často jsem se zasmál, vyhovovalo mi, že se tolik netlačilo na pilu, co se násilí a bitek týká. No a závěrečné titulky (animovaná sekvence + RAMONES ), to byla dokonalost.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

McDonagh na to jde tak nějak po "tarantinovsku" - na scénář se prakticky vykašle, snaží se zaujmout zbytečnou vulgaritou, násilím a rádoby cool postavami. To u mě nefunguje.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Werich skvělý zejména jako císař, coby sociálně uvědomělý Matěj je dost protivný. Jinak vše funguje tak, jak má, výprava je dokonalá, velkými herci se téměř plýtvá (Kopecký a Kemr pouze štěky), není tu žádné slabé místo, když si odmyslím tu příšernou, ale opravdu příšernou písničku. Ale chápu, doba si to žádala.

plakát

Most - Série 3 (2015) (série) 

Nemohu si pomoci, ale třetí série mi připadala dosud nejzajímavější. To platí i o novém parťákovi, sice také svým způsobem životní ztroskotanec (nikoliv ale vlastní vinou), ale jako policajt rozhodně schopnější a pro Sagu, coby podpora, určitě i platnější.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Velké zklamání. Filmy ze soudního prostředí mám hodně rád, ale tohle byl tedy úlet. Už úvodní titulky (a hudba) mě trošku nahlodaly, že se možná nebude jednat o něco napínavého s vygradovanou atmosférou a bohužel, opak nebyl pravdou. Zápletka slaboučká, záporák pořádně nevykreslený, hlavní hrdina naprostý pitomec, všichni přehrávají při už tak slabých dialozích. Ta závěrečná řeč je tedy docela fajn, ale aby ten film zachránila, na to tedy rozhodně nemá.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Docela originální, průběžně vtipné a málo takových těch nepříjemně trapných situací. Všichni herci na jedničku, překvapil zejména Farrell. Jinak ruku na srdce - kdo z místních pánů by Jennifer Aniston měl vůli a sílu takhle dlouho vzdorovat?

plakát

Suburra (2015) 

!!! SPOILER !!! Nenapsal náhodou scénář George R.R. Martin? Veškeré problémy vzniknou po jedné nepodařené souloži, hampejzník ovlivňuje dění, předává informace, je tam několik samozvaných kápů (vládců) a nakonec všichni chcípnou. Jinak film o ničem, vše to ještě umocňuje příšerná slaboduchá hudba. Snaha o propojení s nějakou apokalypsou a papežem, to byla vysloveně křeč. Jedno se tomu filmu musí nechat - málokdy se povede, aby byli na scéně pouze a jen nesympatické postavy.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Zdlouhavé, nudné, těžkopádné. Myslel sem, že po těch hrůzách v devadesátých letech (nemám rád ani to Burtonovské pojetí; Clooney a Kilmer nestojí za řeč) je už Batman zachráněný (Nolanem) a Snyder ho opět totálně zmršil. Fakt nevím, jestli byl horší Clooney, nebo Affleck. Dokoukáno s velkým sebezapřením.