Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 018)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už nějaký ten pátek dělím komiksovky na "Paráda!", "Hmm..." a "Co to mělo ku*va bejt?!". Nejnovější "Spider-Man" je hmm-komiksovka. Hlavní hrdina je v pohodě, na padouchy ale naráží úplnou náhodou, doslova ničí vše, co mu stojí v cestě (odpadkové koše, cedule, střechy, komíny, kůlny, zídky, ploty, keře, záhony...) a není mi úplně jasný jeho finální akt ohledně hlavního "záporáka", kterému jsem mimochodem fandila, ale budiž... P.S.: Ať žije multikulti - tady je to fakt extrém.xD ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice mi táhne na 30, ale duší jsem pořád puberťák, takže mi teenegerské filmy prostě baví, hlavně když dopředu počítám, že se to bude na této vlně nést. Tom Holland je ještě strašný sympaťák a tak si jeho dobrodružství užívám s ním. Michael Keaton si zase naopak užíval roli záporáka, která mu fakt sedla. Vtipná a rychlá akce, taková oddychová jednohubka, která nemusí nadchnout, ale určitě neurazí. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|56%| Viděno v kině (3D - CZ DABING). Co se týče trojrozměrné verze, v podstatě jsem jinou možnost neměl. 3D se poslední dobou vyhýbám, ale v jiný čas promítání bych se na Spider-mana asi před dovolenou už nedostal. Opět zastávám názor, že je 3D absolutně zbytečné – chvílemi se mi docela motala hlava a začali mě bolet oči. No nic, přesto mi 3D-éčko akční scény a efekty nepokazilo. Ve filmu Captain America: Civil War mě postava tohoto nového Spider-mana bavila. Byl vtipný, ujetý, puberť ácký– rozhodně mi nevadil. V této jeho sólovce dostal prostor hlavního hrdiny a ani nevím, jestli to bylo vyloženě dobře. Jako herec je to samozřejmě amatér, ale to mi nevadilo, párkrát jsem se zasmál a párkrát mi bylo trochu trapně. Ale vyloženě to nebyla jeho chyba. Vadilo mi, že zde Tony Stark (mimochodem má nejoblíbenější marvelácká postava) měl tak málo prostoru. Zde se opravdu objevil tak 4x po dvou minutkách. Kdyby to bylo jako v CA3, kdy měl vedle Captaina druhou hlavní roli a pomáhal zde v akci Spider-manovi, tak bych byl mnohem spokojenější. Ale samozřejmě, nejsem naivka, podle ukázek mi bylo jasné, že tu moc nebude, ale přesto to bylo chybou. Hlavní záporák Michael Keaton byl děsně nevýrazný a až zbytečný. Vlastně to snad ani nebyl záporák. Zaprvé: Nepůsobil tak, nevzbuzoval žádný respekt. Zadruhé, až tolik těžkých zločinů nenapáchal. Dále, postava tetičky May mi docela vadila. Ostatní bez problému. Ani ten Happy mě zde tolik nebavil jako kdysi. Sakra, takto to vypadá, že film skutečně kritizuju a zavrhuju do pekel, ale tak to zas není. Včera jsem si říkal, že je to takový slušný nadprůměr, dnes se mi myšlenky srovnali a vidím pouhopouhý průměr, ale koukatelný a neškodný. Jen oproti Avengers, Iron manech, Thorech, Captainech jsem měl o dost vyšší očekávání. Akce je relativně dost – rozložena po celém snímku, moc megalomanská není, finále s letadlem je slušné, ale také nic extra. Jednotlivé akční Spider-manovi kousky jsou ale dobré, nápadité, dobře natočené, Spider-man tu má pěkně moderně zkonstruovaný oblek, ale to je asi tak všechno. Celkově humor, vtipné scény a hlášky jsou moc teenegerské a až tak mě nebavili. Podruhé bych to asi nedal. Ale v dalších chystaných Avengers Hollanda uvítám, objeví se tam v pár scénách spolu s ostatními superhrdiny, takže tak to bude v pohodě, ale jednotlivou sólovku prostě Holland utáhnout nedokáže, ale jak už jsem psal – není chyba jen v něm. Celý děj byl moc jednoduchý. Michael Giacchino složil soundtrack obstojně. Takže koukatelný průměr, nic víc z toho nevykouzlím. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Konečně Spider-Man hodný 21. století. Jsem rád, že se režisér Jon Watts a producent Kevin Feige vydali vlastní cestou a neopakují klasický origin story o smrti strýčka Bena a kousnutí pavoukem. Superhrdinský snímek o dospívání a hledání vlastní zodpovědnosti nemohl skončit lépe. Filmu vévodí hlavně výtečný Michael Keaton a samozřejmě Tom Holland, pro jehož obličej a tělo mám jednoduše slabost. Když se objevil pouze v trenýrkách, bylo na co se koukat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to už třetí restart, takže jsem až tak moc zvědavý nebyl, raději mám novější postavy, ale přesto jsem se nenudil a pár věcí mě i překvapilo, tedy s lepším hodnocením nemám problém. Tom Holland mi nakonec po předsudcích sedl,Laura Harrier je neskutečná roštěnka, Michael Keaton po dlouhé době obstojný a slušně zahraný záporák a Downey si krade scény pro sebe. Co se týká akce, tak jí až tak moc není a je spíše průměrná, což je jedna z těch větších výtek, jinak humor celkem ušel, prostředí školy bylo fajn( pořád jsem však čekal více), došlo i na jeden zajímavý nečekaný zvrat, který dost možná rozhodl o výsledném hodnocení. Líbilo se mi to více než Doctor Strange a Strážci Galaxie, přesto bych Spideyho řadil spíš k lehce nadprůměrným Marvelovkám. 7/10. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (73)

  • Kenneth Choi, který ztvárnil ředitele školy Moritu, hrál také člena Howling Commandos Jima Moritu ve filmu Captain America: První Avenger (2011). V ředitelově kanceláři jsou k vidění fotografie Howling Commandos, což naznačuje, že tyto postavy jsou příbuzní. (Jula)
  • V medzinárodnom traileri zaznela pieseň s názvom "Confident", ktorú naspievala americká speváčka, skladateľka, herečka a modelka Demi Lovato. (LuiCJ)
  • Režisér Jon Watts okrem svojho talentu presvedčil producentov aj obrovskou kresbou Spider-Mana, ktorú si nechal kvôli filmu vytetovať na hruď. (krasomama)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama