Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Americký přítel (1977) 

Příjemně psychodepresivní ladění snímku a skvělé, lehce vyšinuté herecké výkony Bruna Ganze a Dennise Hoppera, ale pro mě celkově nepochopená motivace jednání postav, dohromady mi příběh nedává moc smysl

plakát

Amerika (1994) 

Dost se to liší od Kafkovy předlohy, ale nálada jeho knih je tu zachycena výborně, hlavně díky výtvarné stránce a kameře. DEjdar, Lábus, Kaiser a Schmitzer jsou výteční.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Ač složen z chatrných jednotlivostí (dialogy, charaktery, herecké výkony, originalita...), film jako celek kupodivu docela funguje a slušně graduje v celkem povedený závěr. Tu a tam se dokonce objeví náznak myšlenky (tím rozhodně nemyslím ty úmorné konstrukty z úvodu), ale rychle zase zaleze. Je to zkrátka solidní thriller na páteční večer, který měl ambice být něčím víc (aspoň je něčím víc než Šifra mistra Leonarda).

plakát

Anděl Exit (2000) 

Už kniha Anděl patří podle měk tomu slabšímu z díla Jáchyma Topola, ale film podle ní natočený jde ještě o třídu níž, asi největší slabinou je scénář, s tím souvisejí i nepřesvědčivé výkony herců, kteří musejí pronášet občas hodně nepravděpodobné a podivné věty( rozhovor Jana Čechtického a Zuzany Stivínové o rizotu například). Vrcholem je hysterický výkon Kláry Issové, z kterého mě rozbolela hlava. Ale jinak atmosféru Smíchova se povedlo zachytit výborně..

plakát

Antikrist (2009) 

Pro mě filmová událost minimálně posledních pěti let a film, kterým si mě Trier definitivně získal na svoji stranu. Formu vybrousil do naprosté dokonalosti a tentokrát nám ponechává i dostatek prostoru pro vlastní interpretaci. Dílo, které mě vtáhlo a ochromilo tak, jak se to naposledy povedlo Lynchovi s Mullholand Drive. 100%

plakát

Antonia (1995) 

Nakonec jsem kvůli zdejšímu přemrštěnému hodnocení dal hvězdičku jednu místo dvou, které si film asi zaslouží navzdory velmi nepravděpodobnému nepříběhu a brutálně černobílým postavám (tedy spíše figurám). Oscarová porota nepřekvapila, toto je typický jí oceněný snímek.

plakát

A pátý jezdec je Strach (1964) 

Depresivní film plný nepříjemných zvuků - hysterického křiku, dětského pláče či rozladěného klavíru, celkem dobře zachycená dusná protektorátní atmosféra, trochu divný scénář, skvělí Macháček s Adamírou, přehrávající Scheinpflugová. A samozřejmě opět skvělá práce Ester Krumbachové a kameramana Jana Kališe. nCelkový dojem - jsem rád, že to mám za sebou. Je to divný, nepříjemný (ale originální, ve své době jistě novátorský) film.

plakát

...a pozdravuji vlaštovky (1972) 

Hrdinná odbojářka Maruška čeká za radostného dovádění s děvčaty a zpěvu lidových písní v cele smrti na popravu... Mě to nepřijde normální.

plakát

Arizona Dream (1993) 

Dal jsem to až napodruhé bez českého dabingu, hned je to úplně jiný film, krásný, poetický. Johnny Depp mezi dvěma báječnými ženskými - Faye Dunaway a Lili Taylor - to je opravdu sen.