Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Mrtvá jáma (1989) 

Ten film je pro mně nejhrůznější zážitek mého dětství, dneska už bych se tomu asi smál, ale tehdy jsem se pak ještě dlouho viděl ty červené oči v posledním záběru...

plakát

Mys hrůzy (1962) 

Mě se Robert Mitchum líbil jako Max Cady o dost víc než De Niro, zbylé osazenstvo je ale v remaku kvalitnější, hlavně Gregory Peckovi jsem jeho postavu moc nevěřil.

plakát

Legenda o zlaté perle (1987) 

Vzpomínám si pouze na scénu s tekutým pískem a na jakýsi chvat, kdy hrdina nějakého padoucha efektně přehodí přes stůl, víc dohromady nedám. Ale byl jsem na tom SÁM v kině jako velkej kluk a byl jsem z toho vedle a vyprávěl to pak ve škole a předváděl nějaké chvaty (třeba ten s tím efektním přehozením) a tak...

plakát

Amerika (1994) 

Dost se to liší od Kafkovy předlohy, ale nálada jeho knih je tu zachycena výborně, hlavně díky výtvarné stránce a kameře. DEjdar, Lábus, Kaiser a Schmitzer jsou výteční.

plakát

Kutil Tim (1991) (seriál) 

Václav Postránecký daboval Tima Allena naprosto dokonale. Jakmile ho začal dabovat Zdeněk Mahdal (tuším), hned byl z Tima úplně jiný chlápek - více slizký a méně vtipný. Ale chápu, že je to strašně nevděčnej kšeft po někom zavedenym takhle něco přebírat.

plakát

Horečka sobotní noci (1977) 

Rozhodně mám tenhle film radši než nablýskanou Pomádu. Víc se mi líbí hudba (ten úvodní song s Travoltou kráčejícím po ulici, zabíraným ze všech možných úhlů prostě nemá chybu, stejně jako discoverze Beethovenovy Osudové - ač normálně nesnáším prznění klasiky, tahle se mi líbila), jsou tu věrohodnější postavy i prostředí a místy je to opravdu vtipné.

plakát

Intimita (2001) 

Teda nejsem si úplně jistý, jestli tam nešlo opravdu jenom o to natočit co nejrealističtější soulož a ty řeči o samotě a prázdnotě tam nebyly jenom jako taková omáčka, ale v podstatě i to by mi stačilo ke spokojenosti...

plakát

Kamenný most (1996) 

Nechápu tolik negativní kritiky tohoto filmu. Mě to přišlo osobitě poetické a místy celkem vtipné, byl to typický film své doby a já mám tyto filmy velmi rád (narozdíl od filmů doby současné)

plakát

Paralelní světy (2001) 

Naprosto špičkové výkony Karla Rodena a Lenky Vlasákové, vysoko převyšující tuzemský standard, velmi dobrý scénář a slušná režie. Škoda, že herci ostatních rolí Rodenovi s Vlasákovou prostě nestačí, ti hrají jinou ligu.