Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

671. hodnocený film: Hodně jsem si od tohoto filmu sliboval, protože jsem se nechal hodně ovlivnit hodnocením Martina, a ten byl přímo nadšen. I mě se fakt hodně tenhle film zalíbil. Dobré bojové scény, neznámí herci a dobrý příběh. Zpočátku jsem byl zděšen dabingem v podání pana Županiče, coby cca 30 letého japonce, ale nakonec spokojenost. 4* jsou nakonec vynikajícím výsledkem a vůbec nelituji onoho stráveného času. 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kluci z Moviezone tohle vychvalovali do nebes, ale zřejmě u nich naplno zapůsobila nějaká forma nostalgie. Legenda o zlaté perle je totiž tuze špatný film, ještě horší než Murphyho Zlaté dítě. Jak někdo tohle může nazývat asijskou odpovědí na Indiana Jonese, to prostě nechápu. Navíc Samuel Hui možná umí zpívat, ale určitě se neumí prát. 30% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu určitě nejvíc zapracuje nostalgie u diváků, kteří si ho pamatují ještě z VHSek. Já ho viděl až dnes a i tak jsem se u něj bavil. Souboje jsou pěkné, příběh není špatný. Je to něco na způsob Božské relikvie a koncem to může připomínat čtvrtého Indiho. Je zde i dost vtipných scén a i nějaká hláška se najde. Za mě70% :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 31.12.1990, réžia slovenského znenia (SPF 1989) = SVäTOPLUK ŠABLATÚRA --- Samuela Hui dabuje JOZEF VAJDA, Teddy Robin Kwana dabuje MIRO NOGA, Joey Wangovú dabuje ZUZANA TLUČKOVÁ, Bruce Barona dabuje DUŠAN JAMRICH, Heidi Makinenovú dabuje TATIANA KULÍŠKOVÁ - ŠKODA, že sa zachoval iba český dabing. Kedysi to bola so slovenským dabingom z KOLIBY ozajstná legenda. (24.3.2009) ALELUJA ! - našiel som doma VHS s jednou z mála dochovaných kópií tohto filmu s pôvodným slovenským kinodabingom. - BOMBA ! (7.9.2009) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama