Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (310)

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Nápad zajímavý, provedení průměrné. Po skončení filmu jsem stále čekala na nějaký ten překvapivý zvrat. Malinko mě mrzí, že nebyl více rozvedený vztah mezi Dianou a jejich matkou, takový ten návrat do minulosti.

plakát

Hamlet (2015) (divadelní záznam) 

Souhlasím s názory uživatelů, u kterých stojí 3*. Hamleta jsem před pár lety četla, takže jsem šla do kina s menšími znalostmi. Benedict C. hrající již zmiňovaného Hamleta předvedl velmi pozoruhodný výkon, bohužel tomu něco chybělo. Může za to i fakt, že ho mám do paměti vritého jako šíleného detiktiva Sherlocka H., takže když hrál šílence, vpodstatě se mi vybavil právě Sherlock. Slziček na plátně bylo přespříliš, herci ze sebe vydali maximum. Chvílemi mi přišlo, že mezi sebou soutěží, kdo umí lépe plakat a předstírat hysterický záchvat. V této soutěži by jistě o první tři místa bojoval Hamlet, Ofélie a královna. Nemám nic proti netypickým kostýmům ani obsazení černochů, moc mě pobavila scéna, kdy se objevil Oféliin černý bratr Laertes. Ofélie byla slaboduchá již od samého začátku, její milostný vztah s Hamletem byl velmi ochuzen (napadá mě slovo chladný), bláznovství jsem ji uvěřila, lásku však nikoli, to stejné platí u Hamleta. Nejvtipnější roli získal hrobník. Konec záznamu doprovázel bouřlivý potlesk a úklon herců. Závěrečný proslov Benedicta o uprchlících bych vystřihla, protože mi nepřišel vhodný. Politika do divadla opravdu nepatří, lidé se přišli pobavit a odreagovat se, ne rozjímat nad současnou situací. Každý člověk na světě potřebuje pomoc, nejen uprchlíci ze Sýrie, ale i lidé na Ukrajině, o kterých se vůbec nepíše. Proto bych tento divadelní záznam ohodnotila 3*, hudba byla výborná, jen trochu hlasitá.

plakát

Hvozd (2015) 

Hororová pohádka s pološťastným koncem.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Film určený především pro ženy. Dlouho jsem tak milé a odlehčené fantasy neviděla a musím přiznat, že jsem naprosto spokojená. Chápu, že mužské publikum to neosloví a to z mnoha důvodů, tím prvním je, že jsou po celou dobu nuceni dívat se na obnažený hrudník pohledného Rusa. Další důvod, že se to vlastně skoro vůbec netočí kolem dráčků. Nenajdeme zde vysvětlení odkud se vzali a kdo byl onen velký drak, v jehož ostatcích si vytvořili cikánskou osadu. Místo toho dostaneme hezky naservírovanou love story. Aneb do p*dele s logikou, hlavně že je tam láska!

plakát

Lost After Dark (2015) 

Zábavná podívaná plná nečekaných leč vtipných zvratů. Nejvíce se mi líbil tlouštík připevněný ke stodole, proto dávám 4*

plakát

Na návštěvě (2015) 

Tento film doporučuji všem dětem, co chtějí o prázdninách navštívit babičku a dědečka. Zpráva pro babičku a dědečka, nezapomeňte zamčít sklep.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) odpad!

Takovou sračku jsem už dlouho neviděla! Herecké výkony naprosto katastrofální. Kubánec alias kněz, nepříjemný fotřík, který nikdy není doma, manželka a matka naprosto prkenná, hlavní psychopat nechutnej a nic moc. Celkově film působil nedůvěryhodně. Divím se, že má tak dobré hodnocení, Scotty to pěkně podělal!

plakát

Prokletý klaun (2014) 

Šáša Crusty v jiném vydání. Dobrý příběh, pěkné masky, chybělo více akce, ale celkový dojem z filmu je dobrý. Stejné dětské kostičky, které mu občas padaly z pusinky, nechávám i já na talíři, když se stavím na vydatný oběd v KFC.

plakát

Pyramida (2014) 

Za tohle veledílo určitě mohl nízký rozpočet. Skupina amatérů vleze do staré pyramidy, kam za posledních tisíc let nevkročila živá noha nebo to tak není? Uvnitř běhá skupina 3D koček, které působí stejně přirozeně jako prsa Dolly Buster. To ovšem není vše. Jak už to bývá, tak uvnitř žije něco mnohem děsivějšího, něco, co zabije každého, kdo se dovnitř pokusí vejít. Takže si to shrňme. Obsah filmu, nedomyšlený. Herecké obsazení, mizerné. Celkový dojem z tohoto díla, dnes budu spát lépe, než kdy před tím. 2* dávám za nápad s pyramidou a za první půl hodiny.

plakát

Vampire Academy (2014) 

Tak kde jenom začnu. O tom, že tento film vznikne, jsem se dozvěděla cca před rokem. Přečetla jsem všechny díly této knižní série. Nikdy jsem nepatřila do fanklubu upírů a nikdy jsem nepřečetla ani jednu knihu od Stephanie M. (nejspíš jsem se bála trvalých následků, které by na mě kniha zanechala). Do kina jsem vstoupila se zvědavostí. Vyzula jsem si botky, jak už je mým zvykem a tiše vyčkávala, co přijde. Do sálu se hrnuly mladší a mladší dívky. Poprvé v životě jsem se mezi nimi cítila staře. Hned při úvodní hudbě jsem se vystrašila. Snad to opravdu není určené jen pro náctileté dívky??? Bála jsem se, co bude následovat. První půl hodinu jsem nevěřila vlastním očím, děj byl hrozně rychlý, kdybych nečetla knihy, nejspíš bych se v něm úplně ztratila. Jednotlivé části neměly hlavu ani patu, přišlo mi to jako promítání fotografií. Každá scéna trvala nejdéle 5 minut. Docela mě překvapilo, jak jsou zde vychvalovány akční scény. Hned ta úvodní mě velmi zklamala. Zoey si navzdory všemu vedla velmi dobře a její výkon si zaslouží hvězdičku, drzá puberťačka, která si dělá, co chce a nerespektuje pravidla. Lucy též nebyla špatná, avšak musím podotknout, že scény, při nichž používala na ostatní „nátlak“, byli až moc „zábavné“. Dimitrij mi připomínal máničku, dlouhé vlasy tomuto herci vážně nesednou a celkově byl až moc mohutný, zatímco v knize na mě působil chladně až nebezpečně, ve filmu se z něj stal pohodový a usměvavý mládenec. Humor byl patřičný, ale kdyby to udělali o dost temnější, byla by to daleko lepší podívaná. Celkově dávám 2* a to za herecké obsazení a výkony Lucy a Zoey.