Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (256)

Hees 

všechny recenze uživatele

Zoberme nejaký príbeh (neskôr spomeniem aký), hodme tam upírov, sexi ženy a príťažlivých mužov, súboje, nejakú tú akciu, dajme tam trochu lásky a sexuálnej príťažlivosti a plus všetko zasadme do školského prostredia. Upírov rozdelme na nejaké "class" podskupiny a pridajme veľmi priemerný až podpriemerný príbeh a čo sa stane? No vznikne niečo takéto čo sa dá pozrieť, ale nikoho to nebude baviť nejak extra pokiaľ tam nebude hľadať čo tam nie je. Treba však povedať, že v príbehu sú aj jemné a milé prekvapenia a bez nich by to bolo už naozaj veľmi zlé a tie prekvapenia sú odhalenia čo sa neskôr odhalia (dobrá veta že?). Jedným dychom ešte musím dodať, že toto je skôr film pre teen a dospievajúcich ľudí, lebo sa tam riešia veci zo školského prostredia a tak to príbeh trocha deformuje a berie mu dôležitosť, čiže nikto potom ani veľmi nemyslí na to, že hlavným hrdinom ide o ich život a budúcnosť. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyla taková hrůza. Ač se mi knižní předloha zdála temnější a záhadnější, film se s tím vyrovnal poměrně důstojně. Co si ale budeme povídat, žádná sláva to nebyla - chápu, že tomu museli dát ten teen ráz. Když jsem četla knížku, ani mi v podstatě nedošlo, že se to odehrává na "střední" škole. Ve filmu to bylo bolestně znát. Jediné pozitivum, které naplnilo moje očekávání - ztvárnění Rose, kterou si zahrála Zoey Deutch. Na druhou stranu Lisa byla nesnesitelná... Hlavně ten její závěrečný proslov, to už jsem nevydržela a musela jsem si zacpat uči a zavřít oči... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro upíry mám od dětství slabost, takže jsem neváhal a přečetl si první díl úspěšné série. V českých kinech film prosvištěl rychlostí zvuku, takže jsem tohle promeškání dohnal až na služební cestě ve Vídni. V sále sedělo pět diváků, což ve mně vzbudilo neblahé tušení, že se tahle filmová adaptace nesetkala s diváckým úspěchem a může následovat osud např. Zlatého kompasu. Přitom by to byla velká škoda, neboť se domnívám, že se film opravdu povedl, nenudil jsem se. Jestli se budou "chytat" i diváci, kteří knihu nečetli, úplně nedokážu posoudit. Zoey Deutch je pro roli Rose jako stvořená, Francouzi určitě v komentářích použili slůvka "craquante". ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jako guilty pleasure OK, jako seriózní film ne. Problémem je hlavně dost nešikovné uvedení do světa, kdy postavy jakoby mimochodem prohlašují věci, které nám mají pomoci se zorientovat, což vždycky působí dost divně.. Navíc mám podezření, že bez znalosti knižní předlohy bude Vampire Academy působit dost nelogicky a nesmyslně. I tak mi pár povedených vtípků a docela dobře trefený casting na 3* stačili.. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Další z řady "me too" počinů na upíří teenage téma, které se vyrojily po kasovních úspěších Twilight. Proti tomu bych ještě nic neměl, ovšem když ve filmu několikrát zazní posměvačná narážka právě na tolik milovanou a zároveň nesnášenou ságu, tak bych očekával, že mi pak dokáže nabídnout něco víc. Opak je ale pravdou a já si jsem celkem jistý, že tohle je ještě horší, než Stmívání. Dost dlouho už se mi nestalo, že bych se díval na film a po celou jeho dobu se snažil přijít na to, co se tam ksakru vlastně děje. Scénář skutečně vypadá, jako by ho sepsala nějaká vlhká teenagerka při polední pauze ve Starbucksu. Dialogy jsou někdy úplně náhodné a ve spojení s podprůměrnými výkony herců a hereček, o kterých jsem snad nikdy neslyšel (až na představitelku královny Jane v Tudorovcích), to všechno působí trochu jako nějaká parodie. Bohužel, film se skutečně bere vážně, a to je na tom to nejhorší. No... alespoň bylo na co (nebo spíš na koho) koukat. Za mě lepší 1* ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)
  • Práva k filmu byla zakoupena společností Preger Entertainment již v roce 2010, k rezalizaci došlo ale až v roce 2013. (kklepkaa)
  • S přízviskem "Blood Sisters" přišli filmaři kvůli poutu mezi hlavními hrdinkami Rose (Zoey Deutch) a Lissou (Lucy Fry). Hlavním důvodem však bylo to, aby si fanoušci nepletli film se známou upírskou ságou Twilight. (kklepkaa)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama