Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (370)

plakát

Resident Alien - Girls' Night (2022) (epizoda) 

Dámská jízda pobavila, hostující Alex Borstein potěšila (obzvlášť její Harry :-D). A Big Blackovo "doručení vzkazu" super. U srdíčka zahřál i závěrečný odkaz na geniální MASH :) P.S.: "Woke odpad" inu stačí si přečíst další Dm1tr1jovy "recenze" a je jasné odkud misogynní vítr vane :-)

plakát

Králův avatar (2019) (seriál) 

Zapnul jsem to úplnou náhodou... A totálně mě to chytlo!

plakát

Justice League Unlimited (2004) (seriál) 

Pokračování seriálu Justice League s mírně změněným konceptem. oproti prvním sériím, které se skládaly převážně s dvou- až třídílných příběhů sází následující série spíše na epizodní příběhy. Na jednu stranu mi to přišlo trochu škoda, ale tvůrci to vynahrazují kupříkladu tím, že prostor dostává mnohem více postav, než jen základní sestava JLA. Své epizody tak mají třeba i u nás skoro neznámé postavy, jako je futuristický Booster Gold, nebo esence paranoie Question. A hlavně - žádná pojebaná japanimace!!! Takže vzato kolem a kolem svých pět si to rozhodně zaslouží.

plakát

Aka x Pinku (2014) 

Wow, člověk dá něčemu plnou palbu a z modré je rázem červená :-D Snímek Aka x Pinku, doslovně přeloženo jako Červená vs. Růžová, distributorem jako Girl´s Blood je dle popisu japonský akční erotický snímek. A ano, snímek je bez debaty japonský. Je rozhodně akční, jak by taky snímek o tajném undergroundovém dojo, ve ktrém probíhají souboje sex asiatek v ecchi kostýmcích mohl nebýt akční. Nutno uznat, že souboje jsou opravdu choreograficky propracované. Rozhodně víc, než by člověk čekal od snímku označeného jako erotický. A opět ano, snímek je také erotický, ale poslednímu aspektu se věnuje zdaleka nejméně. V celém filmu jsou všehovšudy asi dvě, nebo tři softcore lesbické scény a pár těch obnažených poprsí a bobříků. To ale rozhodně není všechno. Snímek totiž dokáže překvapit nejen po soubojové stránce, ale především dějově. Málokdo by asi od obdobně stylizovaného filmu očekával, že se bude věnovat i takovým sociálním tématům, jako je domácí násilí (!), genderová svoboda (!!) a feminismus (!!!)!! Ano, já vím. Je divné tvrdit o erotickém snímku, že se věnuje feminismu, ale... kdo neviděl, neuvěří. Film koždopádně věnuje výše uvedeným aspektům více prostoru, než onomu výše zmiňovanému erotičnu. COŽ ALE NENÍ NA ŠKODU!!!! Příběh čtyř bojovnic, a posléze kamarádek (a možná i více), které do soubojového ringu vehnaly traumata nejen z dětství, ale i dospívání, je překvapivě citlivý a inteligentní. Miko, Mayu, Chinatsu a Satsuki jsou čtyři ženy, které si každá prošly různými traumaty. Ať už jde o vlastní genderovou nerozhodnost, násilnického manžela, či pološílené rodiče, všechny čtyři hledají útěchu a zapomění v ringu. A i když ne vždy skrze vítězství, každá z hrdinek najde na tak překvapivém místě nejen onu vytouženou útěchu, ale především nečekanou sílu a rozhodnost nenechat se ovládat minulostí a čelit všemu, co jim život vmete do cesty. Nebudu popírat, že, podobně jako hlavní hrdinky v ringu, jsem ve filmu hledal něco úplně jiného, než jsem nakonec našel. Ale to, co jsem našel, nepředčilo moje očekávání v tom nejlepším slova smyslu. (Pro ty pomalejší - očekával jsem něco úplně jiného ;-) )

plakát

3 Idiots (2009) 

All is well :-)

plakát

Legendy zítřka (2016) (seriál) 

Jeden z nejlepších "popkornových-superhrdinských" seriálů současnosti. Zatímco Supergirl a její bratříčci Arrow a Flash se poslední dobou berou čím dál tím vážněji, řeší osudová dramata a vztahové problémy, Legendy také řeší osudová dramata a vztahové problémy. Ale narozdíl od výše zmíněných kolegů to dělají s nadhledem a pořádnou dávkou komiksového humoru a akce, což Arrowovi vždycky chybělo a Flash o to přišel. Legendy mají švih, tým složený ze zajímavých postav a hromadu akce. Skvělým tahem je "sesbírávání" postav z jiných sérii, viz Constantinovy návštěvy (vraťte mu už kurva jeho seriál), hostování Hawkgirl a nyní nový přírůstek v podobě Wallyho Westa (ups, spoiler). A hlavně Damien Dhark v podání skvělého Neala McDonougha je konečně pořádný komiksový záporák, který je nejen správně šílený, brutální a nevypočitatelný, ale (opět) nebere se vůbec vážně a je vtipný. Jeho kofrontace s Legendami, kdy se s nimi bavý, jako se starými známými jsou svým podivným způsobem... milé. Rozhodně je to skvělá změna po "osudovém" Savitarovi, či po ledovém Ra´s Al Ghulovi. Yeah, Damien Dhark for fuckin´ president!!!

plakát

Legenda o Mulan (1998) 

Rozhodně jeden z těch lepších filmů s Eddiem Murphym. And now, where is my Szechuan Sauce?