Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tenhle film je už teď legenda. Absolutně nejlepší zpracování Batmana a asi taky nejlíp natočený film o superhrdinech.

Počátek

Počátek (2010)

Perfektní. Skvělí herci a vizuální efekty a ten příběh, ten je dokonalý. A to že scénář nedostal oskara je podle mě dost smutný.

Blbý a blbější

Blbý a blbější (1994)

Tuhle komedii jsem viděl poprvé, když mi bylo asi sedm. Od té doby je to jedna z mých nejoblíbenějších amerických komedií. Hned dostanu lepší náladu, když vidím Jima Carryho s tím účesem a naštíplím zubem. Je to jeden velkej, nepřetržitej útok na bránici. Nezapomenutelné.......„škoda slov“ :)

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Film zastíněný Spielbergovým Ryanem (asi hlavně proto, že vyšly ve stejný rok) což k tomuhle filmu není fér. Bez složitých vizuálních triků Malick stvárnil válku a její následky na vojácích. Skvělé herecké obsazení a výkony, hlavně výkon Nicka Nolteho je vynikající, kamera s hudbou Hanse Zimmera je též brilantní. K tomu všemu dojemná scéna při dobití kopce. 5*

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Říká se, že blesk nikdy neudeří na stejné místo dvakrát i přesto však blesk jménem Tarantino už poněkolikáté zasahuje na hvězdičkové stupnici pětihvězdičkové pole. Způsobem sobě vlastním stvořil svůj další film tak, že nedělá ostudu ani Quentinovi ani jeho předešlým filmům. Film se vzhledem ke své délce dá celkem dobře rozdělit na dvě výrazné části. První tj. přibližně první hodina by se dala nazvat jako hodina krve a Christophera Waltze, je to úsek, kterému vévodí zmíněný herec, jenž zde předvádí výkon podobný tomu v Panchartech, tato část je dosti krvavá. Poté nastupuje část, která zklidní tempo, je více ukecaná a na scénu nastupuje DiCaprio. Je to jakoby všichni herci ustoupily o krok dozadu a právě DiCaprio zde udělá krok opačným směrem. Otrokář Candie je stejně jako zubař Schultz výborně napsaná a zahraná postava. Jak už bývá zvykem, Tarantino si vždy potrpí na hudební stránku svých filmů. Hudební repertoár zde zahrnuje vše od jednoduchých strunových melodií až po klasické písničky. Pochvalu by jistě zasloužila práce kameramana, který zejména v první části kouzlí nádherné záběry. Celkově není nové tarantinovce co vytknout, je to úžasně zahraný a zrežírovaný film s chytrým scénářem jenž je prošpikován černám humorem. Další studna plná hlášek (to je ale u Tarantina už pravidlo). I count six shots, nigger. I count two guns nigger. :D Jo a všimnul si někdo toho skrytého poselství mezi jmény během úvodních titulků? :)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

To se takhle dalo pár chytrých hlav dohromady a řekli si : „Dost! Už tu bylo dost nevtipných a trapných komedií. Je potřeba natočit komedii, na kterou se nezapomene. “ A ono se to povedlo. Pelíšky jsou nezapomenutelná komedie, kterou vyzdvihuje perfektní scénář a herci, zejména Kodet je fenomenální.

Whiplash

Whiplash (2014)

Po Enigmě a Birdmanovi tady máme další úžasné drama, které je stejně jako první dva jmenované filmy založené na brilantních hereckých výkonech. Titulní dvě postavy hudebníků jsou si na první pohled dosti odlišné, podle mě jsou si však hodně podobní a to hlavně tím, že oba mají jednu velkou životní vášeň a tou je hudba. Jak Andrew tak i Fletcher jsou tak posedlý dosažením dokonalosti v hudební branži, že si neuvědomují to, že kvůli jejich posedlosti trpí ostatní - Andrew ničí své osobní vztahy, no a Fletcher psychicky týrá a buzeruje členy své kapely. Jestli byste rádi natočili skromný film s omezeným rozpočtem, malou skupinou herců tady máte návod, jak na to.