Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Skvela komedie s jednema z nejvtipnejsich postav, co sem kdy videl ve filmu. Tady skoro staci, aby se postava objevila na platne, zminilo se jeji jmeno a clovek uz se smeje. Walter je jednoznacne zalozenej na pulce americkejch valecnejch veteranu a Jeff Bridges je proste... Dude. Podle me nejlepsi Coeni. OVER THE LINE!

Matrix

Matrix (1999)

WHAT IF I TOLD YOU... ze Matrix je nejlepsi sci-fi vsech dob? Muj vysnenej hollywoodskej projekt je crossover, kde budou v latexovejch obleckach behat Carrie-Anne Moss, Kate Beckinsale z Underworldu a Anne Hathaway z TDKR a budou bojovat proti... no, o to by v tom filmu vlastne vubec neslo.

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Guilty pleasure pro me ze vsech nejvetsi. Dvojice hlaskujicich cernosskejch policajtu musi zastavit dealera extaze a spolecnost jim u toho delaj spore odeny mulatky, mrtvy zeny se silikonovejma implantatama a vybuchujici leguani. To vse podporeny genialnima akcnima sekvencema (dalnice) a efektnima zpomalovackama, ktery takhle umi fakt jedine Bay. Pri zaverecny honicce a scene prujezdu hummeru kubanskou favelou si vsimnete, co vsechno tam vybuchuje - to mi vzdycky vykouzli usmev na tvari. WHO THE FUCK IS REGGIE?

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Tohle je asi muj nejoblibenejsi film, ale vlastne nevim proc. Prestoze se to tri ctvrtiny stopaze tvari jako vlastne docela obycejnej film, clovek tusi, ze neco tak uplne neni v poradku... a pak se to stane, zaverecna ctvrtina vas zahlti smrsti audiovizualnich vjemu, ktery zacnou davat vetsi smysl az pri opakovanym zhlednuti. Clovek, kterymu to vsechno cvakne napoprvy, necht si okamzite utika podat prihlasku do Mensy. Rovnez pravdepodobne jedinej film se znacne explicitni zenskou masturbaci, kterej sem kdy videl s rodicema. A to se pocita.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Klasicka kriminalka s hereckou elitou, ve ktery je kazda postava typove naprosto perfektne obsazena, pocinaje unavenym Pacinovym detektivem pres De Nirova odhodlanyho lupice a Sizemorova "prihravace" az treba po Fichtnerova slizkyho bohace. Navic se specifickou Mannovou akci, coz je jenom tresnicka na dortu. Takovyhle obsazeni musi bejt sen kazdyho rezisera. Nezapomenutelna scena v kavarne!

Počátek

Počátek (2010)

Originalni blockbuster, kteryho se nemuzu nabazit a sem hrozne rad, ze tenhle vytecnej namet dostal takovyhle zpracovani. Vsechny palce nahoru za vsechny filmarsky slozky, ktery se podilely na finalnim tvaru tyhle bomby; palec hluboko do rekta ceskymu distributorovi za debilni preklad. Nekdy by se to chtelo v Google translatoru podivat krome prvniho nabizenyho prekladu i na ten druhej, podle me mnohem vhodnejsi. Protoze at jde v tomhle filmu o cokoliv, pocatek to rozhodne neni...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jedinej film, ve kterym uslysite Vaclava Vydru dabovat dvoumetrovyho stodvacetikilovyho plesatyho negra. Film, kterej je uplne jinej, nez vsechno, co bylo pred nim. V originalnim zneni ale jeste silnejsi zazitek. Chronologie je narusena a nejen modri uz vedi...

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Vim, ze je asi trosku hrich mit ze vsech Scorseseho filmu v TOP10 prave tenhle, ale nemuzu si pomoct, dostalo me to. Nechapu vyhrady na herecky vykony, ty mi prisly skvely - od silenyho Nicholsona pres zarputilyho DiCapria az po minimalistickyho hajzla Damona. Dost zamotana gangsterka s odzbrojujicim finale, ktery mi vyrazilo dech.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Zadnej twist na konci filmu me uz nikdy nedostane tak, jako ten v Sestym smyslu. Ti, kteri pointu vyzrazujou nebo vyzradili neposkvrnenymu divakovi, maj zaruceny misto v pekle hned vedle pederastu, Quislinga a lidi, co mluvej v divadle.