Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (182)

plakát

Střípky ženy (2020) 

"Snad existuje důvod, proč se se to stalo, ale to v této síni nezjistíme. A stojím-li tu a žádám o kompenzaci či peníze, pak tedy říkám, že můžu být odškodněna...To ale není možné" - Vanessa Kirby

plakát

Otec (2020) 

Moc filmů, které se zaměřují na stařeckou demenci jsem ještě neviděl. Vlastně byl tenhle pravděpodobně úplně první. A právě kvůli absenci tohoto tématu ve světové kinematografii si nikdo z nás neuvědomuje, jak moc může být pro některé lidi zásadní. Z letošních nominací na Oscary je tenhle film asi nejlepší z hlediska hloubky a velmi procítěného pojetí ze strany "obětí" stařecké demence, kterými bývají nejbližší příbuzní. Nabízí skvěle sestřihaný pohled z mysli starší osoby i dopady jejího počínání na své okolí. Dávám plný počet bodů za zpracování a za neskutečně dojemný zážitek. ⭐⭐⭐⭐⭐

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Emzáci čmajznou bujón nejen korýšum ale i bandě purytánek, aby s ním následně uvařili geigerův vývar v Černobylu. Poměrně těžko říct jestli se jednalo o stejný film jako v roce 2017 jen s delší stopáží, protože kdo by si ho jednak pamatoval a taky kdo by poznal rozdíl od jakékoli jiné DC universe novotiny ? Progres tam ale určitě je a to že z infantilní hovadiny se stala dlouhá infantilní hovadina.

plakát

Vykopávky (2021) 

¯\_(ツ)_/¯ druhá čtvrtina filmu slibná, ale to slimáčí tempo je vážně ubíjející.

plakát

Nepokoje v L.A. (2017) 

Když se na tenhle dokument podíváte po roce 2020, musí Vám dojít, že se lidstvo stále nedokáže poučit z vlastních chyb. Stále narážíme o tu samou stěnu. Když se k člověku konstantně chováte jako ke zvířeti, zvířetem se stane. Záběry z momentů těsně po rozsudku o nevinně policistů, kteří brutálně zbili Rodneyho Kinga jsou ještě mnohem více brutální něž akt samotný. Vraždy bílých kolemjdoucích, zapálená auta a domy. Pohled na Číňanku, která pak vlastníma rukama brání svůj obchod nebo Korejku, které ten její do poslední věci vyrabovali lidi z ulice, mi rvali srdce. Těžko v tomhle případě hledat jednoho viníka, pokud jím však nenazveme systém, který se ve Spojených Státech drží už staletí. Za policejní brutalitu Státy zaplatily mnohokrát více než kdy získaly. Protestům BLM v roce 2020 se nemůže nikdo divit.

plakát

Crack: Kokain, korupce a konspirace (2021) 

Narozdíl od zdejších hodnotitelů nejsem nijak zaujatý vůči menšinám, takže jsem si nevšiml, jakým způsobem by mohl dokument jejich straně prospět. Beru to jako pohled z druhé strany barikády, protože dodnes se nám prezentoval boj proti drogám jednoznačně. Naopak nám nikdo ve škole neřekl, co mohlo na přelomu 80. a 90. let rozdělit Americkou společnost více a už vůbec nikdo nepolemizoval o tom, proč se peníze utrácené za zavírání dealerů z ulice raději nenacpou do osvěty tamních komunit nebo přímo na zabránění dovozu kokainu do USA. Tohle jsou podle mě dva hlavní otazníky tohoto dokumentu. Na otázku proč v USA potřebují tolik vězňů už si musíte odpovědět sami.

plakát

Experti na podivná řemesla (2020) (seriál) 

Koulení sýru a chilli fest stojí za to. Ostatní díly jsou pro mně nekoukatelné a zajímalo by mě, komu se podařilo trefit se do všech témat. Vzhledem k jejich rozdílnosti si troufám říct, že minimálně jeden musel vyřadit každý.

plakát

Vivárium (2019) 

Zatím nedoceněná Imogen v navždy nedotažené záhadě. Vivarium naštěstí nehraje příliš na artovou strunu, což bych já osobně nepřenesl přes své jílovité srdce a je zde i jistý potenciál, jak by se dal snímek doladit tak, aby dával smysl. Jen škoda, že to nemohlo být na první dobrou. Nicméně za nápad jak degradovat Truman show na verzi 0.6 dávám krásné 3 bodíčky.

plakát

Krásný modrý svět: Souboj se suchem (2019) 

Celé dny v koronaoffice vpodstatě nedělám nic jiného, než že sleduju dokumenty, které se týkají globálního oteplování, udržitelnosti, zemědělství, znečištění oceánů plasty nebo úbytku pitné vody. Ovšem ve všech dohromady bych nenapočítal tolik dramatické hudby jako zde v 50i minutách. V podstatě s každým střihem hraje jiná píseň a to poměrně nahlas v porovnání s komentářem, takže si toho zaručeně všimnete. Vlastně si dost možná nevšimnete ničeho jiného. O čem že to je ? Jo, je tam sice Matt Damon, Jaden Smith a Liam Neeson, ale to že je na dveřích Mišelinská hvězda ještě neznamená, že se později nebudete divit, když na vás po otevření vypadnou pneumatiky. Nenechte se zlákat třpytkou. Ač se jedná o důležité téma, v tomto případě bych radši zvolil obejít tenhle minidokument a podívat se rovnou na Plastic Ocean nebo klidně ten novej dokument s Efronem. Vpodstatě se dozvíte to samé a nebude vás otravovat patetická hudba. Nebo ne tolik...