Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Takhle jsem se dlouho nenasmál...mám moc rád černý britský humor, takže tento suchý dánský mi padnul do noty. Tvrdý neonacista byl neustále vykolejený z "životního pojetí" místního duchovního..ale úžasný byl "černá huba" - jeho střelby "satanových" havranů a kamarádovy kočky mě opravdu dostala. :-) Svým pojetím mi připoměla další úžasně suchou komedii "Čtyři lvi".

plakát

Život Davida Galea (2003) 

..zajímavý film o věčném tématu - můžou být popraveni nevinní? Byť oko za oko je férový pojetí, tohle vždy bude hovořit proti.. Spacey super, bohužel v něm pořád vidím vraha ze Sedm a "free" týpka z Americké krásy.. :-)

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Po zajímavé první polovině mě docela zklamal závěr, který nedával smysl..nehoda se nestala..pilot nezemřel..ale žije v těle učitele? Divný..nebo jsem asi natvrdlej. :-)

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Poprvé mě dostal Ridley Scott filmem Alien, kde temná situace na vesmírné lodi spolu s bojem s Vetřelcem ale i s korporací vlastníků, exelovala v brilantní filmový zážitek. I další filmy pod jeho taktovkou byly úchvatné (Blade Runner, Thelma and Louise, Gladiátor – kde miluji procházku Russella Crowea po polích s pšenicí a ztvárnění „Valhally“ jako dveří do zahrady za zdí z travertinových bloků) nicméně Černý jestřáb sestřelen mě dostal neuvěřitelnou dávkou válečné brutality, na kterou jsem byl do té doby zvyklý pouze u filmů z Vietnamu. Sledoval jsem s otevřenou pusou bloudění konvoje jednolitým městem v době GPS, vojáka z Delty v podání Erica Bany jak šetří náboji v boji s „vychrtlíky“ aby nakonec stejně podlehl davu, a v neposlední řadě výčtu obětí na konci filmu. S tímto filmem jsem pochopil, že A) Ridley Scott je opravdu machr nad machry B) že bych nechtěl nikdy bojovat proti davu lidí, kteří nemají už nic jiného než svůj beznadějný život.

plakát

Constantine (2005) 

Mám slabost pro Keanu Reevse (pro jeho různorodost) a Rachel Weisz (pro její nevinný vzhled), proto jsem se na Constantine dost těšil, a musím konstatovat, že mě vůbec nezklamal. Ztvárnění pekla na úrovni (připomíná mi knihy od Kulhánka), Keanu správně znechucený svým posláním, Tilda Swinton jako anděl, který nahání hrůzu svým pokřivením – prostě pro mě správně namíchaný koktejl, co zaujme a donutí se zamyslet, jestli naše dimenze je ta jedna jediná.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Musím se přiznat, že mám rád komiksy ve filmovém zpracování, ať je to Batman, Hellboy nebo Hulk, ale Sin City mě vážně dostalo na svojí dobu úžasným vizuálním zpracováním ala komiks. Po dlouhé době mi sedělo i obsazení, kočky z baru dostatečně hot, Mickey Rourke k nepoznání (vypadá jak Frankenstein) – že je to on, mi došlo asi v první 1/3 filmu, jen ten Elijah Wood..já nevím, ten chlapeček mi prostě nesedí snad v žádném filmu – i v úžasným Pánu Prstenů mě iritovaly detailní záběry okousaných prstů Froda. Sin City má slušný nápad, perfektní herecké obsazení – jen mi to od poloviny filmu přišlo trochu bez tempa a ploché výkony herců – vlastně to trochu sklouzlo do papírového komiksu, ke škodě filmu.

plakát

The Art of Flight (2011) 

Úžasný film o snowboardu, kde jsem snad poprvé ocenil HD kvalitu, skvělá kamera v odvážné spolupráci pilota vrtulníku (poprvé v životě jsem viděl, jak se „odstraňuje“ námraza z listů rotoru něčím, co vypadalo jako kladívko), o výkonech jezdců nemluvě (a to nejsem vyznavač snowboardu, ale lyžař). Záběry ze světa mi připomínali filmy typu Earth – prostě „reklama“ na zeměkouli, člověk má sto chutí prostě sebrat peníze, hodit batoh na záda a navždy opustit civilizaci - nezbývá než závidět jezdcům, že mají za zády sponzory typu Red Bull, kteří jim jejich pouť po světě umožní. Podobně mě nadchnul film Bod zlomu s Keanu Reevsem o pouti surfařů ze stejného adrenalinového důvodu, jen odlišně financovaným - loupežemi v bankách. Skvělá hudba, opět jsem díky filmu našel něco, co teď rád poslouchám.

plakát

Já, legenda (2007) 

Nevím jak vy, ale spisovatel Richard Matheson se po shlédnutí filmu s Willem Smithem asi trochu podivil, jaký herec ztvárnil hlavní postavu "vědce" Roberta Nevilla, který je v knize popsán jako typický "árijec".. :-) Knihu jsem četl dost dlouho před tím, než byl film zfilmován, a musím říct, že jsem se na něj dost těšil..než jsem uviděl trailer a musel zkonstatovat, že to bude bohužel další splácanina z hollywoodské dílny zázraků..bohužel totálně překroucená - byť efektní podívaná. Nakonec jsem na film šel - bohužel kombinací hledání vakcíny na smrtící virus a scén z katastroficky vylidněných měst už tady byly nesčetněkrát - takže přišlo předpokládané rozčarování z totálně happyendového konce (v knize úúúúúplně jiném). Občas mám dojem, že představitel hlavní role nečetl předlohu, jinak by ten "kšeft" nemohl vzít - realita asi je, že doufá, že divácká obec není zároveň obec čtenářská. Dal bych tři hvězdy..ale prázdný New York byl úchvatný.