Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Jak se v průběhu času stane z hrabivého průmyslníka člověk, jenž v rámci možností vykoupí před smrtí stovky lidí bez ohledu na svůj majetek. Skvost mezi filmy o druhé světové válce. Natočení v černobílé barvě s občasnými "záblesky" červené umocňují dojem z celého filmu. Naprosto zasloužených pět hvězd.

plakát

King Kong (2005) 

Nemám rád filmy, které mají přes tři hodiny, protože až na pár výjimek bývají rozvleklé a nudné. Tento film je pro mě typickým zástupcem této skupiny. Sedl jsem k němu s očekáváním prosté, zábavné akce. Té jsem sice viděl dost, ale jakási jiskra, náboj tomu podle mě chyběla a film mě opravdu nudil. Schopnost zaujmout diváka jako u jeho prvích filmů či vynikající trilogie "Pán prstenu" se jacksonovi jaksi vytratila. Bohužel.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Jak může člověk přijít k "úhoně" při zkoušení svatební řeči během noci v temném lese...opravdu jsem se u tohoto dílka bavil. Doslova šibeniční humor výborně dokresloval temnou atmosféru filmového světa. Snad jen těch dojemných scén tam mohlo být o něco míň, protože nemám rád, když mi u filmu vlhnou oči...ale to už jsem já...:) Pro mě elita mezi animovanými filmy.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Tento film jsem řadu let ignoroval i přesto, že jsem na něj ze všech stran slyšel jen samou chválu. Popravdě musím uznat, že to byla obrovská chyba. Původně jsem chtěl jen zkouknout začátek, ale za chvíli jsem seděl jako přikovaný. Výborně natočený příběh, který dokáže ukázat jak krutost, tak lidskost způsobem, na který se nezapomíná. Má poklona Franku Darabontovi. Pro mě jasných pět hvězdiček.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Výborně natočený film, který ukazuje chování německých vojsk v bělorusku bez příkras. U hlavního hrdiny krásně ukázány změny v lidské mysli z počáteční eoforie po přidání se k partyzánům, až po stav, kdy fyzicky i psychicky připomíná člověka nad hrobem. Celkový dojem pro mě bohužel kazí jakýsi pokus o "uměleckou" první třetinu filmu. Ale i tak je to jasných pět hvězdiček.