Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

A i si člověk po čase zvykl na tu směs "kultur". Nepopírám, že ze začátku mi to trochu vadilo, ale ve finále to nebylo špatné. Není to pro žádné zapřísáhlé filmové kritiky, spíš bych řekla pro diváky, kteří mají zkrátka toto téma rádi. Je to červená knihovna jak vyšitá a pro ty kteří čtou takovéto podobné příběhy bude tento počin hezké pokoukani.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Bohdalová s Hádkem vynikající výkon, dobrý příběh, doporučila bych hlavně starší generaci, je zde názorně ukázáno, co vše se může stát když si někoho cizího pustíte do bytu.. Strach opět nezklamal. 4 hvězdy si to určitě zaslouží !!

plakát

Zátiší (2013) 

Moc hezký a smutný příběh muže, který se snažil přesvědčit příbuzné zemřelých, aby i přes veškeré rozkoly přišli na pohřeb uctít památku. Myslím, že by se film dal pochopit i jako vzkaz pro všechny lidi a také že nikdo nechceme odcházet sám a určitě by nás potěšilo kdyby nás někdo doprovázel na té poslední cestě. Závěr snímku je opravdu dojemný a jsem moc ráda, že jsem "Zátiší" zhlédla.

plakát

Hastrman (2018) 

Vedle všech těch současných Žabovřesků a Babovřesků atd. se tento film konečně vyjímá. Karel Dobrý je v roli perfektní, přesvědčivý a se Simonou Zmrzlou tvoří velmi zdařilou hlavní dvojici. Bohužel děj občas postrádá návaznost, postavy se zachovají nějak a vy nevíte úplně přesně proč se tak zachovaly a není to ani později v ději vysvětleno, takže ve finále nevíte co si máte myslet. Triky jsou ve filmu (asi úmyslně) vytvořeny tak špatně, že se nad tím pousmějete...Ondřej Havelka evidentně nezapře divadelního ducha, který se odráží v celém díle. Závěr filmu je poněkud rozpačitý, takže ho asi každý pochopí trochu jinak...Chtělo by to si možná přečíst knihu a upřímně řečeno to po shlédnutí tohoto filmu tak trochu láká :-). Dávám 4 hvězdy za bezvadné herecké výkony, za super kameru a za příběh, který nám na naší české moderní scéně chyběl.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Snímku chybí pořádný příběh, souvislá dějová linie, spád, zkrátka tomuto filmu toho chybí tolik, že si zaslouží max. dvě hvězdy :-/ Je to škoda, protože z toho mohlo být super fantasy ...ale přijde mi to takové nějaké odbyté...Stačí bohatě vidět jednou..

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Velice dojemný a milý příběh. Inteligentní a vtipné scény umocňují celkový dojem z celého filmu. Kdo je na tyhle srdcovky určitě musí vidět :-) Je to jeden z filmů u kterého si říkáte: "achjo, proč to jen není jinak, proč spolu dva lidi zkrátka nemohou být zdraví a šťastni...." Ale toto je jasná ukázka toho, že ne vše je vždy zalito sluncem a přesně o tom tento příběh vypráví. Já jsem tento film tedy neviděla naposledy. Doporučuji. P.S. možná si připravte kapesníček, hrozí citové vypětí :-)

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Mohlo by se zdát, že se některé scény trochu vlečou, ale v celku vzato je to dobrý film a Gary Oldman si Oskara dle mého názoru zasloužil. Schvaluji tyto filmy, které se snaží poukázat na temnou minulost. Abychom to viděli ze stran i ostatních států, jak se stavěly k této situaci. Dávám čtyři hvězdy :-)

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Dávám 4 hvězdy. Rozhodně nevšední a poutavý film. Příběh, kde přemýšlíte nad osudem každé postavy a nenechá vás klidným jakým směrem se bude děj dál ubírat. Možná jsem čekala trochu víc od závěru filmu, ale celkově vzato chápu, že měl tento film našlápnuto na Oskara. Herečka Frances McDormand se chopila role velice přesvědčivě a působí věrohodně. Doporučuji se na film podívat.

plakát

Tvář vody (2017) 

Nejsem si jistá zda si snímek zasloužil Oskara, ale k tomuto hodnocení slouží jiní. Já dávám 4 hvězdy, podle mého názoru je to poutavý film, dá se předvídat co se bude odehrávat v následující scéně, ale i tak jsem se nemohla odtrhnout. Super vodní stvoření a přesvědčivé herecké výkony. Rozhodně doporučuji se na snímek podívat a já myslím, si jej ráda opět znovu někdy pustím :-)