Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (545)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, že má někdo potřebu natočit tenhle film odpovídající zcela rétorice válečné propagandy prostě pro potěchu z toho patosu a sebedojímání zřejmě bez vědomého politického záměru. Wright každopádně po fiasku Pan zařadil zpátečku a nabídl solidní drama bojující vší silou proti statickému, repetitivnímu scénáři - a úspěšný je v tom tak napůl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A už vás nedesím?“ – „Len trochu. Ale to zvládnem.“ Obvykle filmy tohto typu nie sú mojou šálkou kávy, ale musím sa priznať, akoby to bolo niečo zlé, že Najtemnejšia hodina sa mi páčila. Nie je to srdcovka a nikdy nebude. Má však pôsobivú historickú atmosféru, zaujímavé scény a vydarený, kvalitný kasting. Scenár je bohužiaľ na viacerých miestach trocha nudnejší, snímka ako celok nedokáže strhnúť. Najviac mi v pamäti utkvel „prekvapivo“ Gary Oldman, ktorého, kebyže neviem, že je to on, by som sám od seba nespoznal (čo je pochvala). Zaujímavé je pri sledovaní si spomenúť na Kráľovu reč, kde Churchilla hral Timothy Spall a „Bertieho“ Colin Firth. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, že i životopis politického velikána lze podělat natolik, že je z něj rutinérský nezáživný počin. Špatně sestříhané, filmu chybí dynamika a napětí, k němuž v reálu bylo mnoho příležitostí, práce s kamerou na úrovni začínajícího amatéra, který si se svým oblíbeným polocelkem prostě vystačí po celý film, jediným zajímavým prvkem zůstává nepřehlédnutelný Oldman, který se snaží ze všech sil zachránit, co se dá, bohužel spoustu věcí ani ten nejlepší herec prostě zachránit nemůže. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hm, (další) lekce z dějepisu, no. Sice celkem svižně zrežírovaná, poměrně často odlehčovaná jemnými vtípky, ale v jádru stále příliš konvenční, suchá a nenápaditá. Přece jen jsem čekal, že to Wright nějak autorsky ozvláštní (jako Nolan svůj Dunkerk). Ale bohužel... Standardní filmový pomník skutečnému velikánovi, za jehož ztvárnění bude jiný (herecký) velikán sbírat ceny. Nejspíš zaslouženě, i když snad všichni víme, že zlatého plešouna měl Oldman dostat už dávno - nebo je tu někdo, kdo by mu ho z fleku nedal například za jeho famózního psychopata z Leona?! 60 % ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to Garymu vyjde a vyhraje Oskara. Leta nám dokazuje, že je to pan Herec, neskutečný univerzál, dokáže přesvědčivě zahrát cokoliv. Jinak film lehký nadprůměr, většina filmu se odehrává v Churchill War Rooms. Při návštěvě Londýna minulý rok jsem si je prošel, návštěvu doporučuji. [Kino Atlas CSFD předpremiéra]. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (20)

  • Proměnu herce Garyho Oldmana ve Winstona Churchilla měl na starosti umělecký maskér Kazuhiro Tsuji (pracoval i na filmech Podivuhodný případ Benjamina Buttona – 2008, Planeta opic – 2001 nebo Hellboy – 2004), kterého o práci na této masce požádal sám Oldman. Řekl mu, že bez jeho spolupráce hrát Churchilla nebude. Kazuhiro Tsuji, přestože už na dalších filmech pracovat nechtěl, nedokázal slavného herce odmítnout. (Gary)
  • Toto je druhý britský film o Winstonovi Churchillovi z roku 2017. Prvým bol Churchill (2017), ktorého hrá v hlavnej úlohe Brian Cox. Najtemnejšia hodina však túto snímku úplne zatienila z hľadiska prijatia divákov, kritiky, i nominácií na Oscara. (belinko)

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama