Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (102)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Dlouho jsem se k tomuto filmu nedostal, a o to větší bylo teď mé zklamání. Převést hraný film do formy komiksu jistě nápad má, ale tím to bohužel končí. Celkový děj by se dal převyprávět tak v 5, maximálně 10 minutách. Pokud se ale má člověk hodinu koukat na déšt, či záběry na koleje, kde se nic neděje a hraje k tomu unylá hudba, tak by musel být ten děj opravdu nosný, aby to za to stálo. Zde tomu tak není. Krobot opět kopíruje svůj toporný herecký styl, který sice někdy funguje, ale zde, kde animace nedovolí divákovi vnímat skutečný výraz obličeje a musí se tedy řídit pouze podel hlasu, je to velmi slabé až uspávající. Suma sumárum, slabé 2* a to pouze za neotřelou metodu zpracování a vánoční písničku od Neckáře.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Průměr, průměr a zase jen průměr. To velmi vystihuje nového Spideyho. Byť je filmové zpracování (filmové efekty) pravděpodobně lepší, než tomu bylo u minulé trilogie, tak celkově film už tak dobře nepůsobí. Minulá trilogie mě dokázala vtáhnout do děje a jednalo se o oddychovku, na kterou se ještě teď rád sem tam podívám, protože mě vrací do dob, kdy jsem komixy o Spidermanovi četl. Bohužel, zde tomu tak není a nemůžu hodnotit jinak než 3*.

plakát

Anička s lískovými oříšky (1993) (TV film) 

Pohádka, která mě v dětství děsila, pak jsem se na ní bál podívat a v pokročilejším věku se mi prostě už jenom nelíbila. Jeto poměrně škoda, podle mě, stačilo trochu poupravit a polidštit ovčí masku a výsledek mohl být úplně jiný. Ani se mi nezdá, že by to měl být umělecký záměr, jako u Panny a netvora. Prostě pohádka, která není pro děti, protože mají strach z hlavní hrdinky a pro dospělé taky ne, protože je příběhově moc pitomá si lepší hodnocení nezaslouží.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Tak to opravdu nebyl šálek mé kávy, 2 hodiny, které trvaly (alespoň subjektivně) dvakrát tak dlouho. Propojení divadla s filmem může někdy fungovat, ale tady mě to vyloženě rušilo. Herci byli také stylizováni do divadelního herectví, ale to bohužel působilo dost nepřirozeně kýčovitě. Zejména výkon Keiry, která smutek i radost vyjadřuje vlastně stejným výrazem, filmu jednoznačně na kvalitě nepřidal. Ono to vlastně celé dost stojí na prožitcích a mimice a když hlavní hrdinka je věrna cimrmanovské zásadě pro začínající herce (smích i pláč vyjadřuj zády k hledišti cukavým pohybem ramen), tak z toho opravdu kasaštyk nebude. Žel bůh 2*, na 3 mě to nepřesvědčilo.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Na film jsem šel s velkým očekáváním, které ale nebylo ani trochu naplněno. Zpracování výborné, herecké výkony a obsazení také dobré, až do teď je vše v pořádku. Problém nastává, kdy se dostaneme k ději, tedy pardon dějům. Neustálé prolínání několika příběhů může být zajímavé, ale každý příběh musí mít nějaký příběh, tady byl příběh pouze obtíží, která prostě do filmu patří, ale není třeba se jí nějak extra věnovat- prostě tam nějaký slušný příběh vlastně nebyl. Díky dějovému prolínání jsem si opravdu připadal jak Jan Neruda, když navštívil Cimrmanova Němého Bobeše. Za mě tedy jednoznačné zklamání.

plakát

Autosalon (2005) (pořad) 

Jak jednou člověk viděl Top Gear, tak už nechce nic jiného, byť by autosalon mohl být považován za více user-friendly (co si budeme povídat, většinu aut z TG si normální smrtelník nekoupí). Bohužel ale i přesto mě autosalon prostě nebaví. Update: Musím komentář upravit, protože poslední dobou se na to docela dá koukat.

plakát

Avengers (2012) 

Ze začátku je potřeba říci, že jsem fanoušek Marvelu a jeho tvorby, přesto ve mně Avengers zanechali poměrně rozporuplné pocity. Chvílemi se člověk s hrdiny byl schopen ztotožnit a do děje se ponořit, ale bohužel tam bylo také mnoho momentů, kdy mi byl děj dost jedno... Jednoznačně nejlepší byl opět Robert Downey Jr. kterému role Iron Mana prostě sedí, bez jeho hlášek by film hodně ztratil. Na druhou stranu Captain America opět působil prkenně a subjektivně se mi prostě nelíbí. Ostatní tak nějak splnili, co se od nich očekávalo... Při hodnocení jsem se poměrně dlouho rozhodoval, zda dát 3, nebo 4 *, bohužel ale ve mně převládl pocit, že film stojí na stokrát okoukaných efektech a příběh je poměrně plytký. Asi je to způsobeno tím, že spojit více hrdinů dohromady a dát každému určitý prostor je poměrně obtížné, nicméně to neberu jako omluvu. Celkově se tedy jedná o průměrný film, kterému by prospěla kratší stopáž, která by vygradovala napětí... Za mě tedy za 3*

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Efekty velkolepe, ale ta stava z prvnich Avengers tam nebyla. Prvni pulka takova dost a o nicem a druha uz se to jenom rezalo. Skoda

plakát

Babovřesky (2013) 

Na film jsem šel vlastně z trucu, že se nenechám ovlivňovat recenzema a udělám si názor sám. Nic jsem od filmu nečekal, takže jsem mohl být překvapen jenom příjemně a to se i stalo, protože Lucce Vondráčkovic to tam fakt sluší :-). Takže za to 1 hvězda. Jinak je to takové další Slunce seno, akorát horší.

plakát

Bella Mia (2013) 

Na jednu stranu hrozná blbost, která nestojí vlastně za nic, protože udělat z těch krav zvířata uvažující pomalu jako člověk, je přehnané. A protože na tom celý fim stojí, tak je vlastně vymalováno. Na druhou stranu je to taková oddychovka, při které slabším jedincům i slzička ukápne a Petr Rajchert je poměrně dobrý obraz zelenýho mozku. Hodnocení tedy někde mezi 2 a 3 hvězdami.