Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (660)

plakát

Světlo (1987) 

Náboženské obřady a rituály, mystické a magické prvky, kouzelné propriety, symbolický závěr, to vše činí z filmu zvláštní, až pohádkový snímek. Symbolický závěrečný „souboj“ mezi mladým Nianonkorem a jeho otcem Somou připomíná mystiku filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka. Těžko interpretovatelné, přesto (a možná právě proto) velmi působivé.

plakát

Babe - galantní prasátko (1995) 

Opravdu kouzelný film, který mě (a proč to neříct) dojal k slzám... no... orosené očko jsem měl. Moc pěkné.

plakát

48 hodin (1982) 

V podstatě jeden z klíčových multirasových buddy-movies, který tu byl ještě před všemi těmi Policajty v Beverly Hills a bůhví kde ještě, Křižovatkami a podobně. Jo, tenkrát byl Eddie ještě vtipný a Nick docela bourák... A mě byl rok... Jo, kde jsou ty časy...;-)

plakát

2 roky prázdnin (1974) (seriál) 

Jo, Karel... Dej mů pánbůh lehkou zemi...

plakát

Dobrodružství kriminalistiky (1989) (seriál) 

Režisér Moskalyk ve své životní formě aneb Encyklopedie kriminalistických postupů. Bravo!

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Naprosto unikátní seriál, který hravou formou vysvětluje co a jak se v těle děje. Tenhle seriál nám naprosto bez uzardění pouštěla naše učitelka biologie na gymplu. A to byla RNDr., takže by tomu měla rozumět!

plakát

Rocky IV (1985) 

Scény poctivého tréninku Rockyho a prostřihy na dopování nadčlověka Ivana Draga jsou nezapomenutelné. One of the best from the eighties!

plakát

All That Jazz (1979) 

Skvělá hudba, krásná smrt v podání Jessicy Lang a naprosto dokonalý a řekl bych že i životní výkon Roye Schneidera... zkrátka a dobře - jedno z vrcholných děl kinematografie a navíc naprosto úžasně optimistický film o umírání!