Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

... přelomový film jak oblasti efektů, tak v oblasti sci-fi!! ... Film člověka naprosto pohltí, je to herecký koncert u kterého na první shlédnutí ale vůbec nechápete o co běží. A to je to, co vás nutí si tenhle film pouštět pořád dokola a dokola. A když už konečně pochopíte o co jde, tak jste tak nadšeni genialitou, že vás to nutí si tenhle film pouštět pořád dokola a dokola! :)))

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tarantino - k tomu není co dodat. Někdo si ho zamiluje a někdo ho nesnáší. Hranice mezi tím neexistuje. Pro mě je tenhle film jeden z nejlepších vůbec, ale to ostatně i všechny ostatní filmy tohoto mistra. Prostě herecké výkony, skvělá muzika, dokonalý hlášky pod taktovtou filmového maniaka je prostě skvost!

Šakalí léta

Šakalí léta (1993)

"Cigáro do koutku si klidně dám. Tuhletu pochoutku vychutnám sám. Kašlu vám na bonton, Bejby si chytrej chlap..." Skvělá muzika, skvělej Dejdar a skvělej Špalek úplně přebijí všechny nedostatky, které by člověk mohl najít. Tato odlehčující komedie má jen jediný úkol, pobavit a rozptýlit diváka a to se jí rozhodně daří.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Tohle není pohádka, jak se většina lidí domívá! To je krutá ukázka lidské povahy a jejího posteje ke všemu jinému a zvláštnímu. Koho nelidský Edward nedojmul, ten nemá srdce. Prostě Tim Burton + Johny Depp + Danny Elfam = kvalitní podívaná.

Kmotr

Kmotr (1972)

Převézt knižní předlohu na plátno s danou přesností a atmosférou je obtížná věc. A proto se jí většina režiséru vyhýbá. To ovšem není případ F.F.Coppoly! Díkybohu! Nebýt jeho umění, nebyl by se na světě objevil film tak strhující, s tak výborným obsazením. A to by byla velká škoda.

Samotáři

Samotáři (2000)

.... všichni jsme vlastně tak trochu samotáři. A o tom to je! Ne o hulení, o dobrých hláškách, ale o tom, jak "ten život jenom krájíme"... Povedený pohled do českých duší.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Tento film by měl být povinně pouštěn na všech základních a středních školách! Výlet do světa drogových závislostí rozhodně diváka nešetří. Totální beznaděj a hloubka, kam až je člověk schopen se propadnout je tak silná, že po skončení filmu má člověk chuť se rozkřičet. Vynikající výkony hlavních protagonistů a dokonalá kamera dělají z tohoto filmu opravdovou noční můru, která je bohužel až moc reálná!

Dannyho parťáci 3

Dannyho parťáci 3 (2007)

Člověk by řekl, že když se jedná už o třetí pokračování, filmařům dojdou dobré nápady. Zvlášť po ne moc povedené dvojce. Ale ono ne. Jestli jednička byla geniální, tak trojka je dotažená k dokonalosti. Už to není jen pokus omyl, ani scénaristicky ani v konečném příběhu. Parta profesionálních lupičů a podvodníků je již perfektně sehraná, herci i postavy si úžasně navzájem sekundují a člověk se celou dobu kvalitně baví. Cloony a jeho parta prostě dospěli a to je to, co se mi na filmu líbí. Pominout se samozřejmně nedají ani vedlejší role Al Pacina a Andyho Garcii. Za mě **** a to jen proto, že pět hvezdiček si schovávám jen pro opravdové skvosty, zatímco toto je jen "obyčejná komedi". :))

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

... klasika o dobru a zlu s vynikajícími herci a ještě lepšími hláškami. Co dodat? :)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Když zašlápněš motýla, můžeš měnit celý svět. Jen nevíš jestli k dobrému nebo špatnému. A co když někdo dostane šanci se stále a stále vracet do starých událostí a měnit jejich průběh a tím i jejich dopad na své nejbližsí? Jak se rozhodnout správně, aby neublížil nikomu? The Butterfly Effect mě svojí syrovostí, beznadějností i naláhavostí úplně uhranul!! A to tak, že jsem mu odpustila i ten konec, tento film si ho zaslouží!