Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (256)

plakát

ABBAmánie (1977) 

O tom, že skupina ABBA byla legendou 70. a zčásti i 80. let nelze pochybovat. Byl to fenomén té doby a co si budeme nalhávat, jedna z mála hudebních skupin, které nahrávky se daly koupit v československém Supraphonu. Brácha byl jimi posedlý a díky tomu nyní vlastním jejich všechny vydané LP :-) Snímek "ABBA ve filmu (ABBA: The Movie)" /kde jste přišli na to "ABBAmánie"??/ je svým dějem nezajímavý. Děj spíše propojuje jednotlivé písničky, které můžeme slyšet a vidět na jejich australském turné, a nemá zde prioritní místo. To, čeho si cením a obdivuji na snímku nejvíc, jsou právě nestárnoucí písně legendy nedávné doby, krásné kostýmy a výprava.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Krásně natočený brak. Asi tak bych nazval tento snímek, který má ucházející atmosféru, skvělou výpravu i kostýmy, ale děj naprosto podprůměrný. Navíc - historikové by hořce zaplakali.

plakát

Ad Astra (2019) 

Těšil jsem se jak malé děcko na špičkově obsazené Sci_Fi a namísto toho jsem dostal totální nesmyslnou slátaninu psychologického seberozboru Brada Pitta. Film je protkaný absolutně nesmyslnými scénami (v poslední sekundě naskočit do nastartované rakety, přelet ve skafandru od jedné vesmírné lodě k druhé skrz Saturnovy měsíce atd...atd... O to by ale nešlo, ale ta nuda! Na plátně se nic neděje, hromada nicneříkajících monologů a zbytečných sekvencí...a ta délka... na několik minut se mi v kině podařilo usnout a potom jsem se modlil ať už tohle týrání skončí... vyhozené peníze za lístek do kina.

plakát

Aftershock (2012) 

Úvodních 32 minut je až příliš, než se film rozjede. V tomto čase se neděje vůbec nic, kromě toho že pár chlapíku ve středním věku obchází kluby a snaží se stůj co stůj sbalit nějakou ženskou. Trapnost nade vše. Několikrát jsem to chtěl vypnout a neskutečně jsem se nudil. Pak přišel děj, který šokoval snad ještě víc, než úvodní půlhodina. Sledování tohoto snímku je ztráta času. Jedna hvězda jen za závěrečnou scénu se záběrem na tsunami. O horror se nejedná v žádném případě.

plakát

Alizée en concert (2004) (koncert) 

Krásná hudba, vynikající pohyb... a její úsměv je prý osmý div světa :-) Dosvědčuji.

plakát

Americká panna (2009) odpad!

Mutující puberťáci zajásají... já však říkám - tohle opravdu ne!

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Nápad jistě chvályhodný a pořad má zcela jistě místo v TV. Ovšem již zde zmiňované "volování" pana Pohlreicha i jeho suverénní chování mi je silně proti srsti. Nota bene - kdo nějakého Zdeňka Pohreicha znal před tímto pořadem? Opět jasný důkaz síly médií, opět vytvořena nová umělá mediální hvězda.

plakát

ATM (2012) 

Nejedná se o horror, ale o thriller. Nenápadné dílko, režisérská prvotina. Po nezbytném seznámení se s hlavními postavami příběhu se rozbíhá atmosféra strachu, beznaděje a psychologického dramatu. O ději se nebudu rozepisovat, o tom zde bylo napsáno už dost. Rovněž tak logiku jednání postav ponechám na váženém divákovi. Já byl spokojený... parádní kousek na nedělní večer. Doporučuji.

plakát

Atrocious (2010) odpad!

Čistý čas filmu je 65min. Z toho v prvních 30 minutách se neděje zhola nic, kromě toho, že v kuchyni spadne sklenička. Dalších dvacet minut sourozenci chodí a filmují po zahradním bludišti ve dne a zbylých 15 minut tam běhají a ječí v noci. Tohle fakt ne... Navíc jsem shlédl verzi NOSTRA, nevím který chytrolín k této verzi dělal titulky "Kam jdeš?" "Souhlasím" to fakt má logiku... Nebo se v titulcích snad dvacetkrát zcela nesmyslně objevuje "léky." Mužský a ženský rod, stejně jako tykání a vykání zde nemá místo. Z nudy jsem se tomu už v závěru filmu smál... O horror se v žádném případě nejedná... Nedoporučuji, totální ma*ořina.

plakát

Autopsy (2008) odpad!

Kdo dokáže takovouhle nechutnou sr@čku natočit nepatří mezi normální lidi a za takovéto filmy by měli zavírat. Komu se tyto nechutnosti líbí, pochybuji o jeho zdravém rozumu. Typická ukázka toho, kam až může klesnout filmové umění. Za takovýto snímek se jako člověk stydím. Horror to není v žádném případě. U horroru se má člověk bát, horror má vzbuzovat mrazení v zádech a obavy. Bohužel u tohoto a podobných snímků, schovávajících se za označení "horror" se mi chce zvracet. Nejprve z toho, co vidím, a poté když si vzpomenu na tvůrce. Proboha zamyslete se nad podstatou člověčenství a lidstvím. Neskrývám, že u některých pasáží jsem se i smál, neboť takovou stupiditu a sérii nelogičností se jen tak nevidí.