Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (256)

plakát

Decibely lásky (2016) 

Snímek má být oslavou lásky, nabitý písněmi Michala Davida. Lásku jsem ve filmu však nějak nevnímal, nebyla zjevná a jasná. Dialogy jsou opravdu podprůměrné, postavy nevýrazné, takže za chvíli přemýšlíte, kdo s kým, proč a jak, v čemž se ve finále nevyznáte a začnete tápat v ději, který zde absolutně chybí. Není-li děj, není ani zápletka a rozuzlení. Ačkoliv obsazení je hvězdné - Rudolf Hrušínský, Rudolf Hrušínský nejml., Iva Janžurová, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková - tak skutečně nejlepší herecký výkon odvádí neherec Pavel Horváth. Na film jsem se těšil, protože na hudbě Michala Davida jsem vyrůstal a je to hudba mých teenagerských let. Namísto krásných písní a vzpomínek však přišla facka. Tohle opravdu ne... Jedna * z úcty k M. Davidovi, kterého stejně ve filmu moc neuslyšíte.

plakát

Blood Widow (2014) odpad!

Přehlídka amatérského dílka dramatického kroužku z Hornej Terchovej. Nesmyslné dialogy, naprosto zásadní nesrovnalosti v ději a herecké výkony na úrovni amatérského kroužku nezachrání ani výborně vybraná lokace a exteriéry. Jeden obrovský propadák, který jsem bohužel vypnul v 58´minutě snímku a spravil jsem si náladu "Návraty domů" na TV Prima :-D Tam to mělo alespoň hlavu a patu...

plakát

Na návštěvě (2015) 

Hodnocení tohoto snímku zde mne nadzvedl ze židle. V domnění, že půjde o špičkový horror jsem celý natěšený sedl před TV a netrvalo to tak dlouho a pocítil jsem obrovské zklamání. Nejedná se totiž ani o špičkový film ani o horror. Sledujeme psychologický thriller, kde většinu záběrů vyplňují děti, které točí jakýsi "dokument" o návštěvě u babičky s dědou. Finále a vysvětlení je tak fádní, že vůbec nepřekvapí. Naprostá ztráta času, neřku-li, že o horror se skutečně v tomto případě vůbec nejedná.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) odpad!

Ne, ani kvůli Charlize Theron jsem to nedokoukal... celých 58 minut jsem pevně věřil, že se už něco začne dít... nezačalo... vypnuto.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) odpad!

Za mne tento snímek nebyl ani komedie, ani horror. Možná nějaká hands cam slátanina s trapnými pokusy o vtipné dialogy s ještě trapnějšími pokusy o vtipné scény. Nic z toho se nepovedlo. Snímek jsem vydržel sledovat 33 minut, pak se to už vážně nedalo. Naprostá ztráta času, veliké zklamání.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Mistr nad Mistry horrorů James Wan opět nezklamal, i když tentokráte nikoliv na režisérské židli, ale jako producent a v malém cameu. O ději zde bylo napsáno už mnoho a tak jej nebudu rozebírat. Bravo! O kvalitě hororu svědčí i fakt, že závěrečnou scénu, kdy se nečekaně za hlavní hrdinkou zjeví postava démona poněkud "nerozdýchala" jedna slečna v kinosále a utrpěla pořádný šok (doufám, že je v pořádku).

plakát

Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) 

Co na to říci? Hammer vstal z mrtvých, stejně jako Žena v černém. Špičkové trailery a propagace navnadila milovníky duchařin a po více než dvouměsíčním spoždění od uvedení do kin v USA jsme se dočkali i my. Ale ouvej. Jestli-že Žena v černém byl špičkový klasický gotický horror, Anděl smrti mu nesahá ani po kotníky. Více než dobře vybraní hlavní představitelé, velmi dobrá gotická atmosféra a zvuková kulisa však nestačí na příběh, který tu vlastně už byl. Žena v černém byl výtečný horror, Anděl smrti je však o třídu níž, neboť nepřináší vůbec nic nového. Rozhodně však stojí za zhlédnutí.

plakát

Kingdom Come (2014) 

Ne, toto není děsivý horror. Avšak tvůrcům se podařilo něco naprosto úžasného - nutit člověka přemýšlet nad sebou samým, nad svými skutky, posláním, nad svým duchovním životem. Nedávám plný počet za scénografické ztvárnění, ani za vizuální efekty, či lekací scény. Dávám plný počet za celkové vyznění a poslání filmu. Bravo!

plakát

Ouija (2014) 

No jo... Pokud z filmových pláten horrorů (které vlastně horrory ani nejsou) neteče krev proudem, nevyhřezávají se vnitřnosti, netrhají ruce, nohy, či jiné údy, pokud se nepředvádí násilí hodné pomatených či jinak zvrácených jedinců, tak to je dle dnešní filmové populace "slabej horror." Uvědomte si prosím, jaký film se nazývá horror a jaký film horrorem skutečně je. Ouija má veškeré prvky horroru (na rozdíl od např. Saw, či jiných "rádobyhorrorů", které prvky tohoto žánru vůbec nenesou). Já jsem byl po shlédnutí Ouiji maximálně spokojený. Jedná se o klasický duchařský gothický horror, má atmosféru, náboj, lekací scény i zvrat v ději. A jako bonus se ukázalo, že Olivia Cooke dokáže zahrát i něco jiného, než jen recepční v motelu. Naprostá spokojenost a oslava návratu k horrorové klasice. Jen tak dál!

plakát

Family Demons (2009) 

Krásný příklad toho, jak se za málo peněz dá udělat poměrně hodně muziky. Film, ač bez počítačových triků, docela slušně buduje tíživou a děsivou atmosféru. Nejsem příznivcem jakéhokoliv týrání, či násilí, ale v tomto snímku je to na snesitelné úrovni. Velmi slušná duchařina.