Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krimi

Biografie (5)

Martin Rota (scenárista / režisér / herec)

17.10.2015

Martin Rota je jeden z nejúspěšnějších video bloggerů Česka. Na svém nejznámějším kanálu Naprosto retardovaný se věnuje kontroverzním, rozporuplným a nejvíce komentovaným tématům dnešní doby, jako je homosexualita, náboženství, politika, nebo i rozborům textů písní, popřípadě reaguje na dění v okolí YouTube. Jeho druhý… (více)

Audrey Munson (herečka / spisovatelka)

20.09.2015

Audrey Munson byla americká herečka, známá také jako Miss Manhattan nebo Americká Venuše. Stala se modelem pro patnáct soch v New Yorku. Její rodiče, Edgar Munson a Katherine Mahaney, se rozvedli, když byla Audrey mladá. Tehdy se s matkou přestěhovala z Rochesteru do New Yorku, kde také začala její kariéra.Roku 1906, kdy bylo… (více)

Josef Čapek (spisovatel / scenárista / herec)

31.12.2014

Josef Čapek, autor celosvětově užívaného slova „robot", se narodil 23. března roku 1887 v Hronově. Byl český malíř, spisovatel, grafik, fotograf a ilustrátor. Patřil mezi zakladatele Skupiny výtvarných umělců. Působil jako člen Spolku výtvarných umělců Mánes a poté ve skupině Tvrdošíjných. S Národním divadlem v Praze, Státním… (více)

Indila (herečka)

31.12.2014

Adila Sedraïa, známá pod uměleckým jménem Indila, se narodila 26. června 1984 v Paříži. Francouzská zpěvačka a skladatelka je alžírsko-indicko-egyptsko-kambodžského původů. Její první album s názvem Mini World vydalo hudební studio Capiol Music France 24. února 2014.Indila sama sebe popisuje jako „dítě světa". Je ovlivněna… (více)

E.L. Doctorow (spisovatel / scenárista / herec)

08.08.2014

Američan E. L. Doctorow, celým jménem Edgar Lawrence Doctorow, se narodil roku 1931 v New Yorku. Studoval na proslulé baště americké „nové kritiky" – Kenyon College, poté na Kolumbijské univerzitě. Po studiích pracoval jako nakladatel a redaktor. Učil na několika univerzitách, svou profesorskou kariéru zakončil na univerzitě v… (více)

Reklama