Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Boeing 747 (2003) 

Nápad dobrý, realizace slabá. Děj utahaný, akčních scén minimum a herecké výkony ty zde ani nehledejte. Škoda, ale třeba ten Lorenzo někdy natočí i dobrý film. Moc tomu ale nevěřím :-).

plakát

Boeing 747 v ohrožení (1996) 

Celou dobu jsem si říkal o kolik by bylo lepší, kdyby místo Russela byl v tom letadle Seagal. Ale to už by pak byl úplně jiný film. I tak se mi to docela líbilo - atmosféra, napětí, filmů odehrávajících se na palubě letadla moc není.

plakát

Cesta draka (1972) 

Ze všech bojových filmů možná největší klasika. Kdo ví? Děj není nijak strhující, vše je vynahrazeno super kung-fu scénami a závěrečný duel s extrémně chlupatým Chuckem Norrisem mě úplně zboural.

plakát

Den nezávislosti (1996) 

Gigantická nálož efektů, triků, bitev s emzáky. Velkolepá výprava, sympatičtí hrdinové, solidní příběh. Na tuhle sci-fi nedám dopustit, protože při jejím sledování si připadám jak v zábavním parku plném atrakcí a klidně překousnu některé extrémní dějové nesmysly.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Konfrontovat hrdiny doby ledové s dinosaury byl prostě geniální nápad. Napínavý děj, spousta vtipných situací, hlášek, gagů nebo odkazů na všechno možné a povedené akční scény. Viděl jsem v kině ve 3D a bylo to super (i ostatní diváci se podle reakcí bavili téměř královsky).

plakát

Dračí doupě (2000) 

Jednou se to vidět dá, ale s velkými výhradami. Nejvíc mě naštval nevyužitý potenciál, pokud by se tohoto tématu chopil někdo opravdu schopný mohli jsme se dočkat fantasy před kterou by měl respekt snad i pán prstenů. Bohužel slabý a chvílemi nudný děj, chabá atmosféra a o hereckých výkonech je škoda mluvit. Výprava není úplně špatná, vizuální efekty jsou někdy dobré, jindy katastrofální. Akce poměrně málo a závěrečná bitva s draky krátká a okatě počítačová. Ach jo, takový potenciál a takhle promarněný.

plakát

Dračí srdce (1996) 

Krásný fantasy příběh se sympatickým drakem a hrdinným rytířem. Pohádková atmosféra, humor, inteligentní děj, drak je jako živý a padouch je opravdu odporný.

plakát

Drtivý dopad (1998) 

Povedený katastrofák u něhož nechybí napínavý děj, dobré efekty i sympatické postavy. Řekl bych ale, že většině lidí uvízne v hlavě jen ten závěr - armageddon je celkově znatelně lepší (lepší děj, více akce, větší rozpočet, sympatičtější postavy, lepší herci).

plakát

Esmeralda (1997) (seriál) odpad!

Děs, hrůza a tak dále. Opět donekonečna natahovaná banální zápletka s (jak jinak) šťastným koncem. Babička se dívala tak proto to vím. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co se proboha může na těchto telenovelách těm jihoameričanům líbit a dospěl jsem k "převratnému objevu". Podle mě je to prostě chudobou, ti lidé v těchto chudých zemích se s ní potýkají stejně jako s kriminalitou a jinými "radostmi". No a pak přijdou večer domů, naladí si telenovelu - dojemný příběh se šťastným koncem ze světa bohatých a jsou spokojeni. U nás tomu asi nemůžeme rozumět.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Od setkání několika akčních veteránů jsem čekal mnohem víc, ale i tak je to slušná podívaná. Doporučil bych každému, kdo má rád akční žánr. A nejvíc mě nevzrušila závěrečná "bitva", ale scéna v kostele - jó kdyby se ti pánové dali dohromady na přelomu 80/90 let, to by byla pecka...