Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

MM11 

všechny recenze uživatele

Koloseum posloužilo jako nikdy.... Bruce Lee byl bojovník v tom pravém slova smyslu a Chuck Norris na to doplatil opravdu silně. Ve svém autorském odkazu se chopil režie a dokonce i scénáře. Jeho bojové umění perfektně vynikne i v dnešních časech samolibého Lundgrenova máchání bouchačkou, jenže jinak si tenhle kultovní chlapík prostě neví rady. Jeho režie je tápáním po památkách doma v Hong Kongu určitě exotické Itálie a scénář lavíruje od vtipných vsuvek (Bruce nebyl marný herec, ale přehrává děsně) po nashromáždění co nejhojnějšího počtu postav a jejich následného mluvení z cesty (tyto chvíle jsou dost útrpné). Proti akčním scénám a té závěrečné v první řadě člověk neřekne slova. Naneštěstí jenom o tom ten film není a Bruce Lee nahlodává diváka, když spustí první bitku až po dlouhé půlhodině. Uznávám historické kvality, kapesníčky pamětníků a originalitu (kamera je šílená, ale super). Jenže dneska to chce i trochu pochopení, jinak bych šel ještě o něco níž. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" je legendární film. Možná ani ne tak proto, že v něm hraje Bruce Lee, ale hlavně pak proto, že se zde objeví i Chuck Norris. Hraje zde ještě bez svých specifických vousů, ale co je mnohem zásadnější, to je skutečnost, že Bruce a Chuck si to zde rozdají ve finálním souboji, ale není to Chuck, kdo vyhrává, naopak. Je to Bruce Lee, kdo vychází ze souboje jako vítěz a Chuck je tím, kdo v souboji umírá. Je to asi jediný film, kde se tohle stane. Něco jako Steven Seagal a jeho smrt v "Boeing 747 v ohrožení". Ale abych jen nevyzdvihoval přítomnost Chucka, musím říct, že Bruce opět ukázal, co v něm všechno je a prodal své zkušenosti nabité u filmu, ale i svou filosofickou a bojovou cestou. Má neskutečně tvarovaný hrudník. Když ho uvidíte, jak se rozcvičuje a protahuje, řeknete si, že opravdu dokázal lámat skály. Každý jeho souboj stojí za to, stejně jako jeho komické, mnohdy až groteskní výstupy. Vážně ho je škoda. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/kung-fu-dewey-cox-zkrocena-hora-12-opic.html ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá vôbec na niečo pozerať vo filmoch Bruce Leeho, tak je to určite jeho mrštnosť v akčných nakladačkách a osobných fightoch. Nič iné žiaľ ani tento nereprezentuje, takže ak si ho budem mať chuť ešte niekedy pozreiť, tak určite len pre tie choreografie a tu samozrejme záver s chlpáčom Chuckom. 65%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bruce tu nosí takový černý triko s černejma kalhotama a vypadá v tom fakt namakaně. Bitky jsou fajn hlavně kvůli Bruceovu kňučení. Scéna jak Chuck vystupuje z letadla je fakt namakaná a dneska se tomu člověk aspoň pořádně zasměje. No a finální fight Bruce vs. extrémně chlupatej Chuck to musíte vidět. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Cesta draka je výjímečný film jen a pouze díky tomu, že v něm hraje Bruce Lee. Jinak jde o filmařsky příšerné dílko, které by bylo lepší zredukovat pouze na závěrečných 20 minut. Právě na konci totiž uvidíme boj Bruce a Chucka v Koloseu. Do té doby musíte přetrpět začátek, který je něco jako Nástrahy velkoměsta po čínsku a pár bitek, které mají stále stejný scénář. Bruce Lee nakopává šunky chlápkům, které by holí utloukla i má chromá babička. A aby to nebyl až takový stereotyp, tak i přes svou jednoznačnou převahu neváhá a často promasíruje koule svých protivníků tuhle pěstí, támhle nohou... . Jeho druzi v boji pak úplně klidně zaútočí ve dvou na jednoho a zvesela ho kopou do ledvin či jater, popřípadě na někoho zaútočí zezadu... . Zapomeňte na nějakou stylizaci, nebo rytířskost. Tady jde o to, kdo odejde po svých a se zdviženou hlavou. Nicméně i tak se na to dobře kouká, protože Bruce Lee byl neuvěřitelně rychlý a kdo něco ví o bojovém umění, ten rychle pochopí, že nikdo takový jako Lee se od té doby nenašel. Jestliže Arnold Schwarzenegger zpopularizoval kulturistiku, udělal Lee totéž pro kung-fu. Kdybych hodnotil Bruce Leeho, dal bych 5*, ale pokud hodnotím film, tak jsou to 3* s tím, že dvě z nich jsou jen za posledních 20 minut filmu. A to i přesto, že chvilková převaha chlupáče Chucka byla velmi nevěrohodná. Rozcvičování Leeho, provázené vydatným křupáním kloubů, moment kdy se rozhodl ukázat něco z opravdového boje...závěr v Koloseu mám stále v paměti od doby, kdy jsem tento film poprvé viděl. Bruce Lee byl opravdu nezapomenutelný a je velká škoda, že se v té době nenašel protivník, který by mu umožnil ukázat na plátně vše co uměl. Bruce Lee vs Jet Li, nebo Donnie Yen...klidně i na stará kolena. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Když Bruce Lee vytrhne v závěrečném souboji Chucku Norrisovi kus jeho ochlupení na hrudi, tak se nejedná o trik. Brucovi to připadalo jako dobrý nápad a Chuck Norris jen podotkl: "Bude to bolet, ale co nadělám." (Caelos)
  • Bob Wall se do filmu dostal vlastně náhodou. Přiletěl společně Chuckem Norrisem jako kamarád. Když ho Bruce Lee uviděl, řekl: "Fajn že jsi tu, mám pro tebe roli!" (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama