Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Doba ledová 3" se Vám bude líbit za předpokladu, že: A) jste dítě, B) jste infantilní, C) při spatření kojence, koťátka, štěňátka, slůňátka, zkrátka libovolného zvířecího mláďátka dostáváte akutní záchvat šišlavosti. Já jsem film sledovala se svou starší sestrou, na kterou se vztahují všechny tři definice, a snad se část jejího nadšení přenesla i na mě. Malá část. Nebudu na tenhle animáč pět oslavné ódy a nebudu ho ani máchat v hnoji, bavila jsem se přiměřeně a nebýt už tak obroušená rašple, spokojenost by byla dost možná maximální. Pro odlitky fakt megahustej biják... fuj, kam až ten náš mateřský jazyk klesne :-/. 61% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Takže stará partička si dala výlet do "rozohriateho" podzemia a zábava neustáva. Scratovi zase tvorcovia naložili, čo sa do neho vošlo, a veverica Scratte ho rozhodne nešetrí, pridali sa nejaké nové postavičky (skvelá dino tlupa, lasičiak Buck, mäsožravé rastliny...), letecká a iná akcia a kopec dobre miereného humoru, takže úspech je zaručený. Na mňa tento recept fungoval. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprostá bomba! pojem třetí pokračování už sám o sobě dává tušit pořádnýmu průseru, což jsem po slabší dvojce i trochu očekával, ale opak byl pravdou - bravurní akční sekvence, (samozřejmě) perfektní animace, příjemný děj a stále nové a nové gagy s roztomilým, ale někdy i dost černým humorem, prostě k prasknutí nabitá hodinka a půl dokonalosti... uff, došly mi superlativy, naštěstí ještě umím do sta - 100% p.s.: tohle si prostě musím dát ještě (minimálně) jednou ve 3D :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem po dvojce takovou srandu. Nápad resuscitovat do ledového světa dinosaury se ukázal jako chytrý tah. Sice se mi pořád nejvíc líbí jednička, ale trojka jí šlape na paty. Vedle toho, že se tam "pořád něco děje" tentokrát se to navíc děje i dost vtipně, jako například povedená scénka v propasti s heliem či čím. Všechny ty peripetie našich známých (klasika - přátelství, rodičovství, Diegovo vyměknutí) neruší a vzhledem k všudypřítomné akci na ně naštěstí ani není moc času. Zrovna akční scénky se mimořádně vyvedly, ať už jde o "ještě lepší" Sidův sjezd na kůře nebo skvělou nahánečku na hodném pterodaktylu v závěsu s hejnem zlých pterodaktylů. Nenudila jsem se ani jednou. Rozhodně lepší, než většina posledních animáků. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama