Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (919)

plakát

Nebe s.r.o. (2019) (seriál) 

Seriál, který neskutečně baví. Nejlepší jednoznačně druhá série - středověk v jejich podání je neodolatelný.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Přestože je to příšerně dlouhý, nenudí. Oproti předešlým dílům o dost dospělejší - šílencův koncentrák pro zvířata rozhodně není pro děti. Konečně se dozvídáme, jak novodobý dr. Moreau stvořil  Rocketa.

plakát

Podraz (1973) 

I po těch letech film perfektně funguje. Krásně sehraná bouda na Roberta Shawa v jedné z jeho dvou nejslavnějších rolí (ta druhá byla v Čelistech). Paul Newman jako mentor mladšího trochu lehkomyslného Roberta Redforda a Robert Earl Jones, který synka nezapře. Zajímavé je, že příběh z roku 1936 podkresluje ragtime, který byl v té době už prakticky 20 let zapomenutý. Nicméně, právě The Sting ho v 70. letech znovuobjevil a stvořil novodobý kult Scotta Joplina.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Zase jsem nevydržel a na milióntou reprízu se podíval - a pořád se mi to líbí. Některé hlášky jsou nesmrtelný - "pěkná čtyřka z dusíku", "Hujer, metelesku blesku", "Hliník se odstěhoval do Humpolce" atd. S+S humor je tu znát a navíc se tu v menších i větších rolích mihne řada herců z DJC. Dodnes nechápu, jak si tam na zeď mohli prosadit Komeskýho místo Husáka...

plakát

Bullet Train (2022) 

Docela našlapaná akční šílenost odehrávající se převážně v Šinkanzenu. Boží postavy, ujetý krvavý děj, který  občas připomíná Tarantina.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Greengrass minule nasadil laťku hódně vysoko a ani tentokrát ji neshodil. Parádní akce a opět dokonale propracovaný děj a - jak jinak - skvěle natočené.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Greengrass předvedl vizuální orgie - honičky a rvačky jsou skvěle zrežírované i skvěle natočené - parádní kamera i střih. A navíc Karel Roden v tradiční roli Rusáka. Propracovaný děj bez nelogičností. Lepší než jednička.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Kvalitní podívaná, dynamický děj, skvělá zápletka, co dodat?

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Po dlouhé době opravdu výborný film z predátorské série. Tentokrát si mimozemský zbabělec, schovávající se za neviditelnost, vybral k lovu velké pláně v 18. století. Krásná scenerie, obrázky ze života komančské vesnice a sympatická Indiánka, která navzdory svému pohlaví touží být lovcem a ke své lovecké maturitě si vybere zrovna takové hovado, jako je predátor, který před jejíma očima umlátí grizzlyho. Dialogy v řeči Komančů dodávají na autenticitě.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Parádní zakončení celé série, kruh se uzavřel.