Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (752)

plakát

From Darkness (2015) (seriál) 

Nenapadny pocin resici nevyjasneny pripad serioveho vraha a jedne stare krivdy. Nenechte se vsak zmast pozvolnym rozjezdem, uvod muze pusobit mozna trochu mdle / nepresvedcive, ale uz od druheho dilu to graduje a atmosfera i herecke vykony se stupnuji. Ctyrdilna serie kombinuje poctivou britskou krimi skolu s podobne britskym pristupem k dramatu. Pokud mate radi serialy ala Broadchurch, Hinterland nebo Shetland, mohlo by se Vam libit. Pravdepodobne se tato mini serie sice nezapise do dejin kinematografie, ale v ramci zanru britske krimi to neni vubec spatne.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Docela predvidatelna spotrebka, ktera ale prekvapive funguje. Dokonce clovek nemusi byt ani extremne zkoureny. Trosku "guilty pleasure" typ zabavy... :)

plakát

Špión (2015) 

Po docela dlouhe dobe jsem dal sanci sfere s naznaky fekalniho humoru a konalo se prijemne prekvapeni. Tady neni prostor pro nejake subjektivni polemiky, Melissa McCarthy komedialni talent proste ma a tento film je predevsim o ni. Dobre ji sekunduji i vedlejsi postavy. Docela prijemna parodie na filmy typu bondovek s misty az prekvapive zabavnymi akcnimi scenami. Dlouha stopaz sebou bohuzel prinasi i par hluchym mist, ale jako celek mi film pomohl si velmi dobre odpocinout.

plakát

John Wick (2014) 

Ac nepatrim mezi vyslovene fanousky zanru akcniho filmu, vlastne spis naopak, tohle byla velice prijemna kulturni vlozka. Primocare nekomplikovana, dobre vizualne stylizovana a nemene dobre zdramatizovana. Keanu si ji zjevne uzil. Velmi dobre fungujici popcorn vyvrazdovacka.

plakát

Soukromé neřesti (1997) 

Srdcovka, a Stern je ikona, sice egocentricka, ale nesmirne zabavna, jak ve filmu, tak ve skutecnem eteru... :)

plakát

Kingpin (1996) 

Velka bizarni legrace... :)

plakát

Klub 54 (1998) 

Nemuzu si pomoci, jsem nekriticky neobjektivni. Ten film jsem videl asi 10x a vyvolava ve mne zvlastni sentiment a pocit radosti. No a pak je tu ta uzasna muzika / ost. Kdyby se tak dalo cestovat v case, vim presne, kam bych se nechal zanest... :)

plakát

Pan Holmes (2015) 

Hezke, staromilsky mile tradicni az poeticky natocene. Ian McKellen je v roli nemocneho a znacne zapometliveho Holmese tesne pred cilovou carou neprekvapive herecky vynikajici. Pomerne zajimava alternativa k zpracovani teto postavy. Neda se rict, ze by pribeh byl obsahem ci formou strhujici, ale tak nejak o nem diky sympatickemu retrospektivnim postupu prehodnocovani mistrova zivota nemohu rict nic spatneho. Prijemne, neurazejici, mile, nic vic, ale take nic min...

plakát

Nemají pokoj svévolníci (2011) 

Dojem kazi krapet prehnany anebo alespon pro me trochu neuveritelny start, pak uz se ale zacne rozvijet zajimava zapletka a vyjde z toho povedena syrove primocara zanrovka. Prekvapive "prijemny" thriller ze sveta obchodu s drogami, islamskeho extremismu, kriminalistiky a tajnych sluzeb. Sympataky tu ale nehledejte...

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Povedeny konspiracni thriller z prostredi vesmirneho programu NASA a jedne zmanipulovane mise, jejiz akteri jsou nedobrovolne postaveni pred nelehke moralni dilema umocnene vydiranim. Vzapeti jim tak trochu jde o kejhak. Bohuzel nejenom jim.