Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Trojúhelník smutku (2022) odpad!

No, už dlouho jsem neviděla takovou slátaninu o ničem, lituju, že jsem tomu věnovala 2,5h svého času, ale podle zdejšího hodnocení, jsem si pořád říkala, ono se to zlepší, bude tam nějaká velká pointa a ono nic, konec jsem de facto očekávala. Vtipné to nebylo a v podstatě ve mně zůstal jen pocit hnusu z toho filmu.

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) odpad!

No to se tedy nepovedlo. Dobová atmosféra nulová, scénář otřesný, obsazení příšerné. Jane Austenová se musí obracet v hrobě, ne-li tam přímo rotovat. Knihu jsem četla a moc se mi líbila, ale tento film je totální paskvil. Film z roku 2007 nesrovnatelně lepší, to je úplně jiný level.

plakát

Sparkhouse (2002) (TV film) 

Nejvíce jsem fandila Johnovi, kterého mi bylo líto, opravdu by si zasloužil někoho lepšího. Carol je pomstychtivá mrcha, která oběsila psa! a nikdo se nad tím ani nepozastavil (to by si John Wick líbit nenechal) a Andrew je ufňukaný jeliman, který si neváží toho, co má - milující manželky, dítěte, zázemí a chová se jako kretén.

plakát

Světlo a stíny (2021) (seriál) 

No, tak prvně musím říct, že jsem četla jak trilogii Griša, tak duologii Šest vran a knihy jsou nesrovnatelně lepší než tento seriál. Seriál se drží knih jen tak rámcově a i psychologie postav je jiná, nemluvě o vzhledu. Tak prvně Alina ani Mal nebyli míšenci a nikdo si je proto ani nemohl pořád dobírat. Jen tak pro zajímavost - v knížce jsou neustále opěvovány Malovy modré oči a Alina má světle hnědé vlasy a šedé oči. Snad jediný, kde se mi docela líbí obsazení, je Kaz, Inej a Jesper. Jinak v seriálu jsou i fjerďané tmavovlasí, ačkoliv v knize byli všichni blonďáci. No, ale nejhorší je, že Alina je v seriálu hrozně nesympatická a hned v prvním dílu pošle své kamarády kartografy na smrt (takto to v knížce nebylo) a ani jí to příliš netrápí. Je to škoda, knihy se mi líbily, ale seriál je pro mě velké zklamání.

plakát

Princ Bajaja (1971) 

Krásná romantická pohádka s nádhernou hudbou.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

SPOILER: Poslední knihu s Poirotem jsem nečetla, a i když jsem věděla, že zde můj drahý detektiv skoná, neznala jsem okolnosti a tak. Ale toto jsem opravdu nečekala. Zchátralý Poirot upoutaný na kolečkovém křesle, který má většinou jen urážky pro svého přítele Hastingse a potom překvapení jak churavý Poirot vyskočí z křesla a dotáhne na něj bezvládné tělo dospělého muže, kterého předtím uspal prášky. Nalepovací umělý knír?!, který podle mě vůbec nebyl nutný (Hastings ho viděl v podstatě jen zezadu a spíš než knír by ho prozradila jeho pleš) a který absolutně neseděl k Poirotovi, jenž si na kníru velmi zakládal a že by nakonec odešel z tohoto světa dobrovolně bez něj, je k neuvěření. A hlavní záporák? Muž, který byl v dětství šikanovaný, vyrůstal jen s matkou, o níž později pečoval, jenž byl opuštěný a nenáviděl svět. Ale co byl jeho hlavní zločin, kvůli kterému se z Poirota, zásadového a vysoce morálního člověka, stal na starý kolena vrah? Teď se podržte, bylo to našeptávání lidem, které někdo štval, překážel jim atd., a tito lidé po tomto jen náznakovém postrčení se stanou vrahy. Podle mě to přeci z něho nedělá vraha, ačkoli to z něho nedělá dobrého člověka. Zato ti lidé byli dospělí a věděli, co dělají a nikdo je nenutil spáchat vraždu. Takovéto zbavování se odpovědnosti za své činy se mi nelíbí. Jo a že by chudák Hastings měl z něho už taky namále? To se mi nezdá. Ale náš koktavý našeptávač je podle Poirota takový netvor, že musí být neprodleně odstraněn. Nemohla jsem tomu uvěřit. A pak se detektiv po svém činu rozhodne nevzít si prášek a skončit svůj život. Mě tedy takové finále nepřišlo důstojné ani trochu. Jak to mohla spisovatelka svému svěřenci udělat? Už se ho chtěla zbavit a půjčila si k tomu způsob asi jako, když Belmondo v roli spisovatele v Muži z Acapulca likviduje svého hrdinu Bob Saint-Claira. A ještě to završuje strašně nesympatická a bezcitná dcera Hastingse, která snad ani nebyla jeho. Film se údajně držel knižní předlohy a přestože filmy s Poirotem (Davidem Suchetem) jsou vždy velmi dobře natočené a herci hrají skvěle, chtěla jsem to ohodnotit jako odpad, protože po shlédnutí jsem si přála, aby takový film vůbec nevznikl (respektive jeho knižní předloha). Pro mě zůstane Hercule Poirot tím noblesním, zásadovým, laskavým a přehnaně puntičkářským malým mužíčkem z Belgie s mozkem velkého detektiva.