Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Řeknu jen tolik, že jsem měl dva dny tak namoženou bránici, až mě bolel každej rychlejší pohyb. Paráda!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hra na vraždu (2013) (epizoda) 

Lahůdka. Když Herkule mluví o kráse venkovského sídla, na kterém se tenhle kousek odehrává, mluví mi z duše. Pro každého anglofila povinné.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Chvíli jsem si nebyl jistý, jestli se opravdu dívám na Agathu - spíš mi to připadalo jako nějaký Edgar Wallace, jenže první dáma detektivky to rozkřísla pěkně, takže z toho byl zase starý dobrý Herkule (kéž má na obrazovce život věčný!).

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Přestože první dva díly působily poměrně svěže, seriálu brzy došel dech. Úplnou tragédii pak představovalo rozuzlení. A asi nikdy nepochopím, proč se pan Pachl rozhodl, že hlavní hrdina bude ausgerechnet psychologem - což bych mu snad prominul, kdyby Nestor alespoň jedinkrát plácl i něco hlubšího než instantní moudra jako vystřižená z americké drsné detektivka - jenže tam je trousí vyhořelá soukromá očka živící se sledováním nevěrných manželek. Celé to drží pohromadě jen díky Kunešovi a jeho khaki bundě, ve které uteče zásahovce a pod namířenými hlavněmi samopalů uplave blíže neurčený počet desítek (nebo stovek?) metrů v ledovém Labi, do kterého po zběsilém sprintu skočí (člověk by mu to ocelové a náhlým infarktem neohrozitelné srdce skoro záviděl), aby pak nasedl do otevřeného kabrioletu, což ho zřejmě ochrání před následky případného podchlazení. Prostě ňamka uhaha!

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Trochu tvrdší a trochu polopatičtější návrat Clerks. Vlastně jsem si říkal, že se mi ani nelíbí, jenže za chvíli jsem už jako obvykle zjistil, že Randal a Dante jsou vlastně bezva chlapíci, po kterých se mi zase bude pár let stejskat. Nejmoudřejší postava Smithových filmů, Mlčenlivý Bob, mě opět nezklamal. Jeho proslovy (I got nothin') představují zdroj nekonečné inspirace. Těším se, až tahle parta oslaví padesátiny, a doufám, že se moc nezmění!

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Jak se dá s takovým obsazením natočit taková slátanina...? Tahle poodhrnutá opona mohla klidně zůstat viset. Dialogy šustí papírem a z moudrosti jednotlivých postav se vám rychle zatočí hlava - jak ti musí být vzdělaní!!! Takových pravd v tak malém formátu. Celé to dílko má jedinou chybu - že k němu natočili pokračování.

plakát

Gravitace (2013) 

Prvních zhruba dvacet minut mi připadalo, že se dívám na něco úplně nového a krásného. V polovině filmu jsem už horko těžko přemáhal pocity trapnosti a rozhodoval se, zda se dodívat až do konce. A na konci jsem už jen litoval, že jsem to ze zvědavosti udělal. Sbírka trapných kliše, neuvěřitelně průhledného dojení emocí (dokonce i v kousku, ve kterém si zahrají pouze dva herci, musí zemřít dítě) a doslovnosti ve mně zanechala jediný dojem: strach pustit si další americké movie.

plakát

Harry Price: Krotitel duchů (2015) (TV film) 

Televizní film inspirovaný životem skutečného "krotitele duchů", badatele a autora Harryho Price. Pokud máte rádi meziválečnou Anglii, duchařské příběhy a nečekáte osmý div světa, klidně můžu doporučit.

plakát

Hledám Amy (1997) 

Takhle to vypadá, když se do někoho zamilujete a ono se to kapánek zkomplikuje. Pro mě jednoznačně nejlepší a nejpřesnější film, který se kdy tuhle hořkosladkou záležitost pokusil popsat. Vyhněte se ale dabingu, nebo přijdete o Amyin sexy chrapláček :-)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Po předchozím Hobitovi jsem dlouho sbíral odvahu se podívat, ale nakonec jsem vůbec nelitoval. Asi proto, že jsem úplně pustil z hlavy Tolkienův příběh a bral to jako něco úplně jiného. Pak člověka potěší Elrond, Saruman i Gandalf coby akční hrdinové i různí ti sobi, kanci, kozlíci a jiná pakáž.