Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Dokonalý komiksový film, alespoň do premiéry trojky. Jednička k tomu měla blízko, ale protože to bylo představení úplně nové postavy, tak to vyprávění ne vždy šlapalo na maximum. A ač už ten wow efekt z animace teď není tak výrazný jako napoprvé, pořád to má čím překvapit, třeba pastelovou stylizací ve světě Gwen, který jako by vypadl ze stránek komiksu. Nebo Hobie, to je taky kapitola sama pro sebe. Je tam ještě víc vizuálních nápadů než minule, až mi zase bylo líto animátorů, kteří na tom dělali, když to většina lidí ani nepostřehne. A úvodní pasáž s Gwen, kdy se skvěle pracuje s hudbou (Gwenin motiv je za mě to nejlepší z OST), zvuky a děním na obrazovce, je naprostá slast a už se těším, až si to budu moct doma znovu pustit. Titulková Am I Dreaming tomu pak nasadila korunu.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Přišel jsem kvůli komedii z prostředí fotbalu, zůstal jsem kvůli geniálním postavám.

plakát

25. hodina (2002) 

Tenhle film jsem žral, když mi bylo nějakých 13. Teď, když jsou ty čísla naopak, jsem se na něj po letech podíval znovu a pořád je to tam. Takhle stylovej film se jen tak nevidí. Ať už kamerou, střihem, vyprávěním. Ostatně všemi (právem) omílaná záchodová scéna tenhle styl krásně vystihuje.

plakát

Seveřan (2022) 

Anya v rouše Evině. Dávám za 5.

plakát

Velká šestka (2014) 

Jasně, je to plný klišé, ale co od Marvelu nebo Disney není? Na druhou stranu je to vtipný, ne křečovitě a způsobem, jaký děti možná ani nepochopí. Děti ve filmech se často chovají jako... no děti, ale tady překvapivě ne. Navíc to skvěle vypadá (úvodní přelet nad městem ani nevypadá jak animace) a zní (soundtrack).

plakát

Zátah 2 (2014) 

Akční jízda, co během 150 minut neztratí nic ze svého tempa. To, že Evans opustil panelák, tak znamená, že se musel vypořádat s příběhem a detailnějšími vedlejšími postavami. Vypořádal se s tím slušně a na oplátku to dostal rozmanitější prostředí, kde si můžou rozbít držky. A každé z nich stojí za to.

plakát

Climb Dance (1989) 

Správnej chlap by nedal míň než 4*.

plakát

Standing in the Shadows of Motown (2002) 

Funk Brothers byli a pro některé ještě možná pořád jsou jménem, které jim nic neříká. A přitom právě muzikanti v Motownu byli možná tím nejdůležitějším článkem v řetězu Motownu, jak ukazuje tenhle dokument. Hudební vložka s mladými zpěváky zpívajícími klasiky z Detroitu v doprovodu Funk Brothers a komentáře všech zúčastněných jsou super, akorát mi trochu chybí dobové záběry z nahrávání, pokud tedy existují. Na druhou stranu je tady soundtrack s instrumentálkami.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Nejen nejlepší film se Spider-Manem, ale pro mě taky nejlepší komiksovka od Marvelu vůbec, a to jsem jich už pár viděl. Prodloužená verze, která přídává kousek tady a kousek tam, je pěkným bonusem.