Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Válečný

Recenze (22)

plakát

Básník války (2007) 

Na tenhle film jsem se rozhodla jen kvůli Nině, protože je to 1 z mých oblíbených hereček, ale takhle na hlavu postavený válečný film jsem už opravdu dlouho neviděla. Úplně mi neseděla dějová linie. Jeden den vychřice, druhý den vojáci pochodující po spadlém listí... Navíc takhle špatně bojové scény jsem snad ještě neviděla. Jonathan Scarfe mi moc nesedl. Moc se k Nine nehodí. A zvláštnější milostný trojúhelník jsem taky dlouho neviděla. Nebývá zvykem, že Žid zabije své zachránce a pošle svou milou do rukou Němců. Na závěr musím říct, že Nina zpívá nádherně. Znovu už si film nejspíš nepustím.

plakát

Černá kniha (2006) 

Mám ráda snad všechny filmy odehrávající se za 2. světové války, ale Černá kniha mě nadchla snad ze všech nejvíc - pominu-li klasiky jako Zachraňte vojína Ryana a Nepřítel a spol, ve kterých se jen bojuje. Ani nevím, čím to bylo. Pravděpodobně tím, že tento film byl natočen z druhé strany - žádné boje, ale odboj. a možná tím, že Rachel - Elis i Minze mi padli do oka. Po celou dobu se film sledovala se zatajeným dechem a chvílemi mi lezl mráz po zádech. Jen konec mě trochu zklamal - mám ráda "happy endy" a mrzí mě, že Minzeho popravili vlastně už kvůli ničemu. Jenomže válečná dramata většinou šťastné konce nemívají.... Doufám jen, že je scénář poněkud nadsazený, protože bych opravdu nechtěla být v kůži ženy, která si tímto prošla.

plakát

Divoška (2008) 

Nejsem sice fanynka těchto filmů, ale Wild child není typická americká "uječená" blbost, ale je to dobrý film na odpočinek. Navíc Alex Pettyfer jako bonus :)

plakát

Tobruk (2008) 

Viděla jsem snad všechny válečné filmy odehrávající se za 2. světové války, ale takhle nudný film jsem snad ještě neviděla. Jedna nekonečně dlouhá nudná scéna střídá druhou. I když je českých válečných filmů velmi málo, nemůžu hodnotit více, než 3 -mi hvězdičkami. Já vím, že bitva u Tobruku probíhala přesně takhle, že zde nebyly tak urputné boje jako na východě, ale tenhle film mi prostě nesedl. To už mě více bavil italský film Ohnivá linie: Bitva u El Alameinu.

plakát

7 dní hříchů (2012) 

Výborně natočený a zpracovaný film. Nechyběly mi tam ani akční scény. Při pár takových scénách mi až tuhla krev v žilách. Už v kině jsem si říkala, že tenhle film nebude mít dobré recenze, protože Češi neradi vidí skutečnosti. Nedokážou si připustit fakt, že největší kolaboranti po válce otočili. Závěr filmu pro mě byl překvapením, až do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to dopadne. Překvapilo mě, že Agnes přežila. Tenhle film opravdu není pro každého diváka Cine Staru a Cinema City a ne každý ho pochopí. Habermannův mlýn mě bavil více, ale zde bylo vše popsáno dopodrobna. Například odvolání sovětského majora jen proto, že zastával Němců.. Ano některé pasáže byly nudné, ale jinak velmi zajímavý film.

plakát

Děsnej doják (2006) 

2 * kvůli Alyson Hannigan... Jinak je to totální blbost.

plakát

Kytice (2000) 

Jsem ve věku, že se ke mně Kytice jako povinná četba dostala až teď. Filmy jsem viděla už dříve,k proto jsem se děsila četby a teď po přečtení mi to nedalo a pustila jsem si filmy znova. Dle mého názoru by se takto skvělá díla neměla nikdy zfilmovávat, protože film se knize nemůže rovnat. Hudebně i filmově dobře zpracované, potěšil mě i výběr herců, ale jinak mě to velmi zklamalo. Jak už jsem zmiňovala, filmy byly sice dobře zpracované, ale s původní Erbenovou Kyticí měli pramálo společného. V knize je vše napsáno stroze, ale ve filmu je spousta úplně zbytečných věcí. A vše působí až kýčovitě dramaticky. Například Polednice, v knize balada na stránku a půl a ve filmu na 8 minut? Svatební košile se mi v knize líbila ze všech nejvíce, ale ve filmu i přes dramatický výkon Karla Rodena jednoznačně nejslabší. Zajímavé komentáře: Marigold, Pohrobek, Douglas

plakát

Studentka ro(c)ku (2010) 

Tak na tenhle film se ani koukat nedalo!!! S oběma očima zavřenýma si zaslouží ohodnotit jednou * za snahu.

plakát

Keane (2004) 

Velmi zajímavý film. Damian je můj oblíbený herec, proto jsem si ten film také pustila. Zahrát takovou roli musí být těžké. Já osobně bych asi nezvládla, aby mi celý film zabírali jen obličej. Je to trochu složitější film. Na poprvé jsem ho moc nepochopila, tak jsem si ho pustila po druhé a nic víc jsem z toho nepobrala. Můžeme se totiž jen dohadovat, jak to s Wiliamem Keanem dopadlo... Na americký film je to film velmi netypický, protože po 5 minutách nevíme, jak to dopadne. Nevíme to dokonce ani na konci filmu.

plakát

Medicopter 117 (1998) (seriál) 

Nevím, jestli si Medicopter 117 zaslouží tak nízké hodnocení. Má něco do sebe. Neviděla jsem snad jiný seriál o horské službě. Některé díly přepísklé, to tedy byly..