Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (48)

plakát

Monty Python: Copak je to za Mesiáše... (2010) (divadelní záznam) 

Některé z těch písní si pořád musím zpívat - There Shall Be Monsters, Chaos And Confusion, What Have the Romans Ever Done For Us,... Paráda!! :)

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Teda já byla fakt ráda, když tahle hovadina skončila. Dýl už bych se fakt smát nevydržela! Pro mě je tohle nejlepší montypythonovský film (a to už je co říct, protože všechny ostatní jejich filmy miluju). Vždyť už jen ty titulky jsou vtipnější než většina dnešních komedií. Musím si to pustit ještě mockrát, abych postřehla všechny vtipy (nebo aspoň ty, které jsem vůbec schopná postřehnout). Jo a nikl je odteď můj nejoblíbenější prvek.

plakát

A teď něco úplně jiného (1971) 

Není to tak vtipné jako MPFC. Asi by se daly vybrat i lepší skeče (jen místo některejch - pár z těch nejlepších tady bylo, to ne že ne). A ty dobrý tady byly useknutý. Nebo prostě tyhle verze nebyly tak vtipný jako v cirkusu. Možná mi tu taky trochu chyběly "smíchy" - u skečů už jsem si tak nějak zvykla, že když Pythoni řeknou nebo udělaj něco vtipnýho, ozve se smích, a tady jsem se smála jenom já. Ale stejně tomu dám za 5. Protože je mám ráda. Protože jsem se smála. A protože i ty slabší montypythonovský skeče jsou vtipnější než co jinýho. A protože nemá chybu, když Cleese řekne and now for something completely different.

plakát

Černá zmije - Černá zmije III (1987) (série) 

Zmiják už sice nevypadá tak dobře jako v předchozí sérii, přesto se mi tahle líbí víc. A to hlavně proto, že ubylo trapných vtipů (ve dvojce to byly ty s Nursie a královnou) a zůstaly jen ty dobré. U málokterých seriálů se stává, že by novější série byly lepší než předchozí, ale tady se to povedlo!

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

To je tak strašně dobrý! Nevím, co chválit dřív - scénář, herce,... Hrozně mě mrzelo, když už jsem viděla všechny díly. Ale můžu se koukat zase od začátku... Nikdy mě nepřestane bavit sledovat sira Humphreyho (chtěla bych se naučit mluvit jako on...), kterak debatuje s Hackerem (ten se tváří tak krásně nechápavě) a pozoruje je při tom Bernard (ty jeho poznámky...). Všechny postavy jsem si oblíbila, což je vlastně dost divný, protože kladnými hrdiny se to tu zrovna nehemží. A to, co tady píšu, platí samozřejmě i pro Premiéra - tyhle seriály podle mě nejde hodnotit odděleně, jsou oba stejně dokonalý (snad jen ministerská kancelář je o něco hezčí než ta v čísle 10). Pár mých nejoblíbenějších dílů (kdybych měla vypsat všechny, tak jich bude 38, ale tohle jsou ty nejlepší z nejlepších): The Skeleton in the Cupboard (YM), The Moral Dimension (YM), The Key (YPM). Nevím, co ještě napsat, prostě dokonalost...

plakát

Přesný jako smrt (1983) 

To je taková kravina, až je to dobrý. Přemýšlela jsem a nakonec jsem nenašla důvod, proč to nehodnotit nejlíp, jak to jde. Dívala jsem se na to kvůli Hawthornovi (nemohla jsem se při sledování zbavit pocitu, že je to sir Humphrey :D), ale i Atkinson byl skvělej (a v něm jsem zase pořád viděla Beana... :D). Až budete mít půlhodinku čas (a nebudete zrovna umírat), pusťte si tenhle film - litovat nebudete.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Přemýšlela jsem, jestli dát 4 nebo 5, ale pak mě nenapadlo nic, co by mi na tomhle seriálu vadilo... U některých dílů jsem se chechtala, u některých ne, ale i ty mě bavily, bylo to milý a pohodový. Novotný je super!

plakát

Mozek v akci (2011) (pořad) 

Naprosto úžasný, bavím se od začátku do konce a pak se vždycky divím, jak jsem blbá... :D

plakát

Dívka a kouzelník (2009) (TV film) 

Proč tak malý hodnocení??!! Mně se to teda líbilo, a to jako fakt dost... Už jenom kvůli Trojanovi, kterej hrál jako vždycky naprosto úžasně. Ale výborně hráli i všichni ostatní, hlavní hrdinka byla sympatická. A děj byl taky super, silnej příběh, ani chvíli jsem se nenudila a chvílema jsem byla hodně napjatá. Hudba byla taky parádní, dobře dokreslovala tu atmosféru. Každopádně jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděla.